reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
a u mnie z wózkiem to jest w ogóle...............
mam trzy:
1. bebe confort- gondola- zuza go całkiem zbojkotowała- uleży tylko godzine i to jak tatuś prowadzi
2. specerówka infinity (taka mała , składana na taką maluśką, waży 6kg) - zuza ją średniolubi i niby ona rozkłada sie do spania (kupowałam ją i mnie poinformowali ze sie rozkłada na płasko ale to nie jest całkiem płasko) wiec narazie czeka az zuza urosnie
3. abc - spacerówka kubełkowa- zuza ją uwielbia, - ona sie nie rozkłada tylko zmienia sie położenie, ale rozkładam ją jak do spania i wypełniam siedzisko i zuza ma w niej pozycje leżącą, tylko nie jest to twarde i troche sie obawiam zebym jej krzywdy tym nie zrobiła
dlatego jak jestesmy w domu kłade ją głównie na podłodze na kocu (prawie całkiem wyeliminowałam leżak- żeby nadrobic leżenie na twardym płaskim)

ogólnie miałam jeszcze dwa inne wózki- jakś klątwa ciąży nade mną w tej kwestii, najbardziej żałuje ze ona płacze w gondoli :-(bo to pożadny wózek i dla niej byłby najlepszy

Ja już to pisalam - - z mojego wozka jestem bardzo zadowolona :tak::tak::tak:. Wybieral go m. (beze mnie) i nie oddalabym za nic. Jezdzimy tylko w gondolce. Chyba ze na zakupy, do lekarza (generalnie samochodem ) to przypinamy fotelik.

Julcia dzisiaj równo 4 miesiące ma :-), ale do siadanie jej nie ciągnie. Jak ją posadzę w wanience (wreszcie myjemy plecy he he) to owszem zaciekawiona, ale tylko tyle. Uwielbia za to, jak pomagam jej przekręcić sie na brzuszek - łapię moj jeden palec całą rączką, wtedy ja ją delikatnie przyciągam :cool2:. Fajna zabawa.

Julian jeździ dalej w gondolce, choć miejsca coraz mniej, ale nie marudzi i najczęściej śpi więc jest w porządku. :-)

Ostatnia edycja:
Marcel też jeszcze w gondoli i trochę miejsca jeszcze ma ;-) Z gondoli też podziwia sobie świat bo mu chowam budę i ogląda chmurki i drzewa i zawsze robi "uuuuuuuu" i mało mu oczka z wrażenia nie wyjdą :-D Ostatnio próbowaliśmy go do spacerówki przesadzić (wózek mamy z abc) ale nie wiem czy te moje dziecie takie szczupłe czy co bo pasy są na niego duuuuuuuużo za duże i w ogóle by go nie trzymały :baffled::confused: i ogólnie wygląda w tej spacerówce jak mały calineczek :sorry2: dlatego jeszcze poczekamy i na jesień się przesiądziemy :tak:

a my już w spacerówce, mamy taką zwykłą Orinoko ale w sumie jest ok, składa się na małą tj. parasolka. Hania jeździ w niej w pozycji półsiedzącej...tylko denerwuje mnie to, że nie da się przełożyć rączki tj w gondoli i muszę kombinować z badziewną parasolką, żeby małej słonko po oczach nie dawało:)) ale wygodniej m z tym lekkim wózeczkiem, wszędzie się zmieszczę i do windy mi łatwiej się załadować:)0 a Hania przeważnie zadowolona:)

dziewczyny mam problem---poradzcie cosik
Alus gdzies od 2tyg ma zapchany nosek.Nie kaszlenie ma goraczki i nie jest przeziebionykataru tez nie ma.Po prostu caly czas mu tam cos furkocze.Masc majerankowa nie dziala.Pomozcie.Plis

reklama
Do góry