reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

.maz wysmial ich strasznie...dodam ze simi ma tak rozpulchnione dziasla i doktor dal jej max 2 tyg na zeby bo pod szpatulka juz je czuc ja garelko sprawdzal...
t
no własnie moja tez sie zachowuje jakby mialy jej zabki wychodzic, slini się strasznie, gryzie wszystko co ma- zabawki, gryzaki, moją rękę, ramię jak jest na ręku:szok: i to bardzo mocno..:szok:ta,że az boli jak mii wczoraj palucha udziabała:tak:a. na dodatek zaczeła zaciskać usta jak chce jej dac smoka lub butlę.... no i marudzi... sama nie wiem czy to zabki moga już wychodzic bo niby nic nie widac ale ja z reszta przeciez sie i tak nie znam to co ja tam se moge zobaczyc???;-)

reklama
mam
mocz ok
CRP norma 6 i Simu ma 6
krew ogolnie ok
Dzwonilam do szwagra do stanow i podalam mu wyniki i powiedzial ze sa bardzo dobre...
kazal podawac na spedzenie ale 38 stopni u dziecka to nie goraczka od 38,1 sie zaczyna a simu dzis ma od rana wahania miedzy 36,9 a 37,7...i co najwazniejsze ma apetyt ale slini sie jak mops...normalnie hektolitry sliny wylewaja jej sie...no i szwagier powiedzial ze moj maz mial jakos 4 miesiace jak wyszly mu zeby...on tez obstawia zeby albo przegrzanie bo infekcji nie ma

mam
mocz ok
CRP norma 6 i Simu ma 6
krew ogolnie ok
Dzwonilam do szwagra do stanow i podalam mu wyniki i powiedzial ze sa bardzo dobre...
kazal podawac na spedzenie ale 38 stopni u dziecka to nie goraczka od 38,1 sie zaczyna a simu dzis ma od rana wahania miedzy 36,9 a 37,7...i co najwazniejsze ma apetyt ale slini sie jak mops...normalnie hektolitry sliny wylewaja jej sie...no i szwagier powiedzial ze moj maz mial jakos 4 miesiace jak wyszly mu zeby...on tez obstawia zeby albo przegrzanie bo infekcji nie ma
Dobrze że masz takiego rozsądnego faceta w rodzinie:tak::tak:,jesteś spokojniejsza o córkę.

Zastanawiam sie tylko czy powinnam jej dawac kleik tez w nocy czy moze podawac tylko mleko i to coraz bardziej rozcienczone zeby oduczyc nocnego karmienia? Czy moze nic to nie zmieni, tylko tyle ze obudzi sie wczesnie po nocnym karmieniu? Jak myslicie?

Ja spróbowałabym np. z samą herbatką rumiankową albo wodę z glukozą - zamiast mleka czy kleiku. Ale jesli będzie budzić się wcześniej zostałabym przy nocnym dokarmianiu. W sumie córcia to jeszcze maluszek - ma prawo nocy nie przesypiać :-D

doszlam do wniosku ze przegrzalam ja...ona po II sniadanku zawsze spi i bez kolderki nie zasnie...i wlasnie po tym dostala temp i byla goraca ze hej...a zasypiajac bylo wszystko ok...poprostu w czwartek bylo bardzo goraco...
Simran dziekuje za buziaksy
a wlasnie co polecacie na zabakowanie?? wiem ze te homeopatyczne czopki viborucol -sa dobre bo naprawde spokojnie spala...
a co jeszcze...

reklama
Do góry