reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Kacperek popija z butli Avent, Lovi mu nie pasowała, a uspokajacza tez ma Avent i wsio pasuje, choc ostatnio odkrył, że piastkę mozna włozyć do buźki i pociumkać. Toczymy więc walkę by z dwojga złego miał w buzi smoka nie rączkę:-D

u nas tez ssanie piąstki jak smoka nie ma-tez używa uspokajacza Avent,karmisz piersia czy butla?

reklama
Przede wszystkim piersią. W butli dostaje tylko raz dziennie herbatkę rumiankową Hipp i od czasu do czasu mleczko Bebiko 1

my uzywamy pampersow Active Fit 3 fioletowych naprzemiennie z Huggies 3 premium(mieszkam w Irlandii),i ten i te nam pasuja a raczej Oliverkowi:happy2: pampersy baby dry sa dla mnie takie sztuczne jakies i ten zapach własnie..
No właśnie Baby Dry jekieś takie sztywne są :confused:, choć mi jakoś chemią nie śmierdzą. Zakładam je na noc, bo świetnie chłoną siuśki, ale jak Julian walnie w nich kupę to porażka: wszystko rozlane po pachy. :dry:

My na noc używamy Huggies'ów classic, bo kończymy paczkę. Na dzień są wg mnie za sztywne i dziecko nie może majtać nogami. Wg mnie te pieluchy są dobre dla dzieci, które powinny być "pieluchowane" ze wzgl. na bioderka. W Pampersach małej chyba wygodniej. Używaliśmy pieluch z Lidl'a. Podobne do tych Haggies'ów, ale cena lepsza:) A odkryłyście jakies odpowiedniki Pampersów?

Ja jestem bardzo zadowolona z Pampersów 3 Active baby, za to 3 Pampers Sleep&play to dla mnie porażka, te dopiero są sztywne i nie są elastyczne w zapięciu. W weekend jedziemy zaopatrzyć się w niemieckie Pampersy, sa ponoć lepsze od polskich.
Moje dziecko pokochało swoją piąstkę i za cholerę nie chce smoczka... dwa razy pociągnie i wypluwa po czym wsadza sobie prawie całą piąstkę do paszczy...:szok:

tak sobie pomyslalam ''to dopiero matka desperatka-do Niemiec po pampersy dla dziecka jedzie;-)""
dopiero potem zauwazylam Gosha ze Ty z Gorzowa to masz pewnie 5min drogi:-D:-D:-D:-D

Bluebell do Niemiec mamy około 50 min drogi, ale nie mam jeszcze dowodu dla Małej, więc na giełdzie kupię. Jest tam babka co przywozi co tydzień pieluchy z Niemiec i z nią się umówiłam. :-D Ale do Niemiec pojadę jak tylko Gaja będzie miała dowód. Fakt w porównaniu do Ciebie to mamy bardzo blisko :-) Dla mojej szwagierki wyjazd z Lublina do Gorzowa to wielka wyprawa. A ja za młodych lat (jeszcze nie tak dawno temu) zrobiłam sobie z moim jeszcze wtedy przyszłym mężem rajd po wschodzie Warszawa - Biała Podlaska - Lublin w cztery dni :szok: To była wycieczka... A w Lublinie będę w sierpniu :-)

Kacperek popija z butli Avent, Lovi mu nie pasowała, a uspokajacza tez ma Avent i wsio pasuje, choc ostatnio odkrył, że piastkę mozna włozyć do buźki i pociumkać. Toczymy więc walkę by z dwojga złego miał w buzi smoka nie rączkę:-D
Hej! U nas piąstka rządzi od początku! Nie da się jej niczym zastąpić, jest zawsze w pobliżu ;-), nie wypada jak smok i chyba smaczniejsza (nie próbowałam;-)).
Ania czasem też najchetniej całą by sobie wsadziła do buzi gdyby mogła. A jak jest głodna, a Mamusia się nie domyśla, to upomina się o swoje właśnie głosno i znacząco cmokając! Świetny widok!

dziewczyny co ja mam robic mala nie chce smoka pluje nim na odleglosc ale zaczela ssac cmokac piastki , juz bym wolala dac jej smoka ale nie chce nie chcem tez aby ssala piache.i badz tu madrym

reklama
mam ten samm problem,robie tak---miliard razy wyciagam raczke z buzi i kolejne miliard wkladam smoczka,jak mu sie nudzi ta ''zabawa''to kapituluje

Do góry