reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Kacperek popija z butli Avent, Lovi mu nie pasowała, a uspokajacza tez ma Avent i wsio pasuje, choc ostatnio odkrył, że piastkę mozna włozyć do buźki i pociumkać. Toczymy więc walkę by z dwojga złego miał w buzi smoka nie rączkę:-D

u nas tez ssanie piąstki jak smoka nie ma-tez używa uspokajacza Avent,karmisz piersia czy butla?

reklama
Przede wszystkim piersią. W butli dostaje tylko raz dziennie herbatkę rumiankową Hipp i od czasu do czasu mleczko Bebiko 1

my uzywamy pampersow Active Fit 3 fioletowych naprzemiennie z Huggies 3 premium(mieszkam w Irlandii),i ten i te nam pasuja a raczej Oliverkowi:happy2: pampersy baby dry sa dla mnie takie sztuczne jakies i ten zapach własnie..
No właśnie Baby Dry jekieś takie sztywne są :confused:, choć mi jakoś chemią nie śmierdzą. Zakładam je na noc, bo świetnie chłoną siuśki, ale jak Julian walnie w nich kupę to porażka: wszystko rozlane po pachy. :dry:

My na noc używamy Huggies'ów classic, bo kończymy paczkę. Na dzień są wg mnie za sztywne i dziecko nie może majtać nogami. Wg mnie te pieluchy są dobre dla dzieci, które powinny być "pieluchowane" ze wzgl. na bioderka. W Pampersach małej chyba wygodniej. Używaliśmy pieluch z Lidl'a. Podobne do tych Haggies'ów, ale cena lepsza:) A odkryłyście jakies odpowiedniki Pampersów?

Ja jestem bardzo zadowolona z Pampersów 3 Active baby, za to 3 Pampers Sleep&play to dla mnie porażka, te dopiero są sztywne i nie są elastyczne w zapięciu. W weekend jedziemy zaopatrzyć się w niemieckie Pampersy, sa ponoć lepsze od polskich.
Moje dziecko pokochało swoją piąstkę i za cholerę nie chce smoczka... dwa razy pociągnie i wypluwa po czym wsadza sobie prawie całą piąstkę do paszczy...:szok:

tak sobie pomyslalam ''to dopiero matka desperatka-do Niemiec po pampersy dla dziecka jedzie;-)""
dopiero potem zauwazylam Gosha ze Ty z Gorzowa to masz pewnie 5min drogi:-D:-D:-D:-D

Bluebell do Niemiec mamy około 50 min drogi, ale nie mam jeszcze dowodu dla Małej, więc na giełdzie kupię. Jest tam babka co przywozi co tydzień pieluchy z Niemiec i z nią się umówiłam. :-D Ale do Niemiec pojadę jak tylko Gaja będzie miała dowód. Fakt w porównaniu do Ciebie to mamy bardzo blisko :-) Dla mojej szwagierki wyjazd z Lublina do Gorzowa to wielka wyprawa. A ja za młodych lat (jeszcze nie tak dawno temu) zrobiłam sobie z moim jeszcze wtedy przyszłym mężem rajd po wschodzie Warszawa - Biała Podlaska - Lublin w cztery dni :szok: To była wycieczka... A w Lublinie będę w sierpniu :-)

Kacperek popija z butli Avent, Lovi mu nie pasowała, a uspokajacza tez ma Avent i wsio pasuje, choc ostatnio odkrył, że piastkę mozna włozyć do buźki i pociumkać. Toczymy więc walkę by z dwojga złego miał w buzi smoka nie rączkę:-D
Hej! U nas piąstka rządzi od początku! Nie da się jej niczym zastąpić, jest zawsze w pobliżu ;-), nie wypada jak smok i chyba smaczniejsza (nie próbowałam;-)).
Ania czasem też najchetniej całą by sobie wsadziła do buzi gdyby mogła. A jak jest głodna, a Mamusia się nie domyśla, to upomina się o swoje właśnie głosno i znacząco cmokając! Świetny widok!

dziewczyny co ja mam robic mala nie chce smoka pluje nim na odleglosc ale zaczela ssac cmokac piastki , juz bym wolala dac jej smoka ale nie chce nie chcem tez aby ssala piache.i badz tu madrym

reklama
mam ten samm problem,robie tak---miliard razy wyciagam raczke z buzi i kolejne miliard wkladam smoczka,jak mu sie nudzi ta ''zabawa''to kapituluje

Do góry