reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

reklama
moja mała też sie soba zajmuje jak nakarmie i pobawie sie z nią to włączam karuzele i patrzy sie na nia zachwycona i potrafi tak z 15-do 30 min - wtedy sie myje jem itp a ona zadowolona, wiec kamille nie miej wyrzutów my tez potrzebujemy chwili wytchnienia:-)

U mnie tez Zuzia sama potrafi do 30-40 min pobawić się to znaczy leży w łóżeczku i patrzy się na karuzele i gada do niej a jak leży w leżaczku to zabawki ja bardzo interesują i tez jest spokój:) już zaczyna dotykać zabawki na macie i w leżaczku ( bada sprawę)

Taak moje dziecko jest kochane, aż do wieczora... Nadal nie ustalił się rytm zasypiania, Kajtusowi jeden wieczór pasuje to, drugi tamto, trzeci siamto. Jeszcze dzisiaj budził się co 2 godziny no szok :baffled:

ja tez na loveli a na sasrane ciuszki nie ma nic lepszego niz szare mydlo;-)

dopajam woda z glukoza ewntualnie herbatka Hippa rumiankowa.Moje dziecko nie chce pic zwyklej wody i basta

Tina sama mi komunikuje że pora na tulenie:tak::tak:,po prostu u nas sprawa czasu między karmieniami wygląda następująco.. karmienie-zabawa na macie lub w łóżeczku-jak się znudzi leżenie na plecach przekładamy się na brzuszek-(ja dużo gadam do małej bo ona świetnie na to reaguje)-tulimy się ;-);-) i zazwyczaj jest już tak zmęczona że usypia sama... i tak mniej więcej wygląda nasz dzień.Jak bawi się sama to nie wtykam do niej nosa bo to dobrze że dzieci potrafią się same sobą zająć... i nie przejmowała bym się tym .

reklama
ja używam:) Do mleczka 150 ml dodaje 3 płaskie miarki a jak robię na noc to do 180ml mleczka dodaje 4 miarki.
Zuzia nie ulewa a bardzo ulewała. Czyli jest skuteczny.

Do góry