reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

ja mogę się w końcu pochwalić, ze mamy jako taki rytm dnia :-):-)
o 21-21:30 młody idzie spać, pierwsza pobudka jest tak 3-4, wstajemy rano tak koło 7 i wtedy jest cyc, przewijanie, poranna sesja z uśmiechem (jak ja to nazywam, bo z rana najwięcej się do mnie uśmiecha), potem biorę go na fotelik i idziemy do kuchni robić śniadanie, potem wracamy do pokoju, ja zjadam śniadanie, a Karolek mi towarzyszy po czym zamyka oczka a ja przenoszę go do łózeczka, potem budzi się koło 9:30 i jemy, znów zmiana pieluchy, zabawa, noszenie, robienie samolotów, albo tańce (uwielbia tańczyć), poczym jak już moje ręce nie mogą odkładam go na fotelik i po chwili znów zamyka oczy, i wtedy albo go daję do łóżeczka albo idziemy na spacer, potem budzi się ok. 12 - 12:30 (mój standard po jedzeniu - przewijanie, uśmiechy, zabawa, noszenie... i na fotelik, gdzie siedzi z 20 minut i zasypia) i koło 13-13:30 znów ląduje w łózeczku lub w wózku, o 14:30 znów pobudka, i tak w kółko co dwie i pół godziny, o 20 kąpiel, potem cyc i do spania.

A wasze pociechy ile w ciągu dnia śpią? bo mój tak jak opisałam po 1- 1,5 po każdym jedzeniu i zabawie, czyli z 5 lub 6 razy na dzień.

reklama
U nas to wygląda tak... Marcel jest kąpany ok 22, potem je (w czasie jedzenia puszczamy mu kołysanki) i kładę go do łóżeczka gdzie sam się wycisz i idzie spać mniej więcej o 23. Od 2 tygodni przesypia już całą noc i wstaje dopiero o 6 rano. Popije troszkę i śpi jeszcze do 8. później znowu jedzenie, przewijanie i zabawa bo tak z samego rana ma najlepszy humor. Pobawi się 2 godzinki i zasypia w łóżeczku na godzinkę półtorej. Generalnie co 2 godziny idzie spać na godzinkę (nawet na spacerach śpi godzinkę, a później się rozgląda z wózka). Ok 18 robi sobie dłuższą drzemkę tak do 20:30. Potem jedzenie i mamy czas leżenia na golaska i wietrzenia pupci (tak ok godzinki) wtedy ma radochę ogromną i tylko wtedy jest zadowolony, że leży na brzuchu ;)

A jakich używacie kremów ochronnych do twarzy jak idziecie na spacerek? Ja mam z Musteli ochronny ale jak teraz ciepło to jest za ciężki bo zostawia warstwę ochronną dosyć tłustą i małej buźka chyba nie oddycha bo potówki zaczęły jej się robić.

A jakich używacie kremów ochronnych do twarzy jak idziecie na spacerek? Ja mam z Musteli ochronny ale jak teraz ciepło to jest za ciężki bo zostawia warstwę ochronną dosyć tłustą i małej buźka chyba nie oddycha bo potówki zaczęły jej się robić.
w chlodniejsze dni uzywam nivea baby krem na kazda pogode
a jak jest cieplo Hipp krem pielegnacyjny (to samo do pupci)
Wogole wszystkie kosmetyki uzywam Hipp...Moja wspaniale toleruje je bez wysypek itp tak jak pieluchy BabyDream z Rossmana...
I polecam tez zel do kapieli i mycia wloskow firmy BabyDream

reklama
Ja nic nie używam. Moja pediatra nie zaleca używania kosmetyków jeżeli nie ma wyrażnej potrzeby, skóra dziecka powinna sama dać sobie radę, dopiero jak przyjdą chłody to pewie coś zaczniemy stosować. Nakazuje za to całkowite chronienie od słońca. :tak:

Do góry