reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czesc wszystkim mamom. A u nas znowu choroba. Juz nie moge. Co chwile sie cos trzepia do tego mojego malego. Mielismy rotawirusa. Prawie 40 stopni goraczki, biegunka juz z krwia, wymioty. Nic nie przyjmowal, wszystko co zjadl to zwrocil spowrotem. 2 dni nic tak nie jadl. Dobrze, ze jeszcze chociaz pic chcial. Normalnie lecial mi z rak.I znow mielismy skierowanie do szpitala, gdyby sie kupki nie poprawily. I sluchajcie jestem poprostu oburzona wrecz tym postepowaniem naszych zasranych lekarzy. Mozecie zrozumiec, ze przy takim mocnym wirusie, przy 10 kupkach z krwia nic nie dostal na zatrzymanie. To jest poprostu kpina. Najlepiej wypisac skierowanie i pozbyc sie klopotu. Dopiero sama na wlasna reke podalam mu nifuroksazyt, ktory mialam w domu. Od P. doktor dostalismy tylko lakcid, kroplowke wzmacniajaca i difergan. Przy takim leczeniu moje dziecko do dzisiaj by sie wykonczylo.
Jest juz lepiej. Teraz sa juz tylko 4 kupki, jeszcze rzadkie, ale juz nie ma krwi. Goraczki tez nie ma. Gdybym mu nie podala tej zawiesiny to nie wiem co by bylo. I dobrze ze to mialam w domu bo jest na recepte. Niestety teraz to my mamy sie leczyc sami, bo na lekarzy juz nie ma co liczyc.

Biedny maluszek:-(
O ile dobrze pamiętam to już kiedyś pisałaś coś na temat swojej pani doktor....może najwyższa pora zmienić??

reklama
Czesc wszystkim mamom. A u nas znowu choroba. Juz nie moge. Co chwile sie cos trzepia do tego mojego malego. Mielismy rotawirusa. Prawie 40 stopni goraczki, biegunka juz z krwia, wymioty. Nic nie przyjmowal, wszystko co zjadl to zwrocil spowrotem. 2 dni nic tak nie jadl. Dobrze, ze jeszcze chociaz pic chcial. Normalnie lecial mi z rak.I znow mielismy skierowanie do szpitala, gdyby sie kupki nie poprawily. I sluchajcie jestem poprostu oburzona wrecz tym postepowaniem naszych zasranych lekarzy. Mozecie zrozumiec, ze przy takim mocnym wirusie, przy 10 kupkach z krwia nic nie dostal na zatrzymanie. To jest poprostu kpina. Najlepiej wypisac skierowanie i pozbyc sie klopotu. Dopiero sama na wlasna reke podalam mu nifuroksazyt, ktory mialam w domu. Od P. doktor dostalismy tylko lakcid, kroplowke wzmacniajaca i difergan. Przy takim leczeniu moje dziecko do dzisiaj by sie wykonczylo.
Jest juz lepiej. Teraz sa juz tylko 4 kupki, jeszcze rzadkie, ale juz nie ma krwi. Goraczki tez nie ma. Gdybym mu nie podala tej zawiesiny to nie wiem co by bylo. I dobrze ze to mialam w domu bo jest na recepte. Niestety teraz to my mamy sie leczyc sami, bo na lekarzy juz nie ma co liczyc.

Bardzo współczuję choroby, biedny maluszek, ale Ty też biedna, psychicznie pewnie siadasz....

A ja się chciałam Was zapytać czy jest tu jeszcze jakiś maluszek bez zęba czy tylko moja Julka jest bezzębna?

Bardzo współczuję choroby, biedny maluszek, ale Ty też biedna, psychicznie pewnie siadasz....

A ja się chciałam Was zapytać czy jest tu jeszcze jakiś maluszek bez zęba czy tylko moja Julka jest bezzębna?

My jesteśmy bezzębni:-D Pati idzie śladami swoich przodków (czyt. mnie i mojej mamy:-D) i ząbka pewnie będzie miała na pierwsze urodziny:sorry2:

No Julka urodziny ma za 26 dni, a ząbka ani ani. Śladu nie ma, ani ślinotoku, ani wkładania wszystkiego do buzi, nic. Byliśmy już u lekarza mówi, że zawiązki są. Czekamy...

ja staram sie juz po 17 nie wychodzic z malym na spacer dlatego ze by mi zasnal i wtedy miala bym problem z polozeniem go spaco 19:-D a w ciagu dnia spi juz tylko o 11 ;-)

no ja jak sama jestem to też wieczorami nie chodzę, ja to w ogóle czy sama czy z dzieckiem, boje się chodzić sama jak juz późno, ale często zdarzały sie jakies wyjazdy czy imprezy wieczorne latem, to Wiki normalnie spał w wózku czy w foteliku samochodowym, a jak wracaliśmy czasem koło 21-22 to tylko mleczko szybko dostawał zamiast kaszki i nawet czasem nie kąpałam go, żeby nie rozbudzać za bardzo i bez problemu zasypiał dalej:tak:

Vilaska współczuję takich przeżyć, no czasem tak jest że jak same nie zadziałamy to na lekarzy nie ma co liczyć, dzielna mamusia z Ciebie i dobrze, że juz jest coraz lepiej. Zdróweczka dużo kochani!

Dziewczyny, jak nauczyłyście pić swoje dzieciaczki z kubków niekapków? Nam cały czas nie wychodzi :zawstydzona/y::sorry2:
Moj do niedawna pil tylko przez smoczek, wcale nie chcial kubeczka, wolaby chyba nie pic caly dzien, ja mu praktycznie daje do picia glownie wode, ale raz maz nalal do niekapka kubusia i jak maly poczul ten smak to sam zaczol ciagnac caaly kubek wypil:-D:-D a teraz sie nauczyl i nawet wode pije :))

Dziewczyny od jakiej temperatury należy zacząć zbijać gorączkę u szkrabów ?? i jak je wtedy ubieracie, tzn. jak są bardzo ciepłe (rozpalone) ciepło, czy cienko ??? z góry dzięki, Alan gorączkuje po raz pierwszy w życiu :-( martwie się :-:)-(

reklama
edus ja zbijalam juz jak maly mial 38,3 a z ubraniem to niewiem bo my mielismy jakos pod koniec lata to bylo cieplo alemysle ze lepiej lzej go ubiez no i oby szybko przeszla goraczka:tak:

Do góry