reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

czy wasze dzieci sa spokojne podczas jedzenia :sorry: bo moj caly chodzi albo nogami rusza caly czas albo z rekami nie wie co zrowic odrazu spala to co zjada:-D ale czasem troszke to denerwojace:eek:

my narazie tylko zoltko:sorry:
U nas malo tego, ze jest OKAZEM do jedzenia to jeszcze musi miec pelno zajec:-):tak:Jak zaczynam go karmic to rozkladam pelno zabawek i co chwile musi byc nowa. Nie zdarzylo sie jeszcze ani raz, zeby zjadl bez niczego i w spokoju.

A ja mam pytanie do Was w zwiazku z tym, ze przeczytalam, ze od 10 miesiaca powinna sie zaczac podawac nabial (twarozek, jogurciki, kefir). Tylko jaki ten nabial, jak wszystko czego nie ruszy to chemia.
Co z danonkami? Kiedy bedziecie podawac? Ja tak sie zastanawiam, bo kupilam ostatnio misiowy jogurcik z nestle. Niby ma byc taki zdrowy, ale w to nie wierze za bardzo no i danonki kosztuja 3 zl a to 10.

reklama
U nas malo tego, ze jest OKAZEM do jedzenia to jeszcze musi miec pelno zajec:-):tak:Jak zaczynam go karmic to rozkladam pelno zabawek i co chwile musi byc nowa. Nie zdarzylo sie jeszcze ani raz, zeby zjadl bez niczego i w spokoju.

A ja mam pytanie do Was w zwiazku z tym, ze przeczytalam, ze od 10 miesiaca powinna sie zaczac podawac nabial (twarozek, jogurciki, kefir). Tylko jaki ten nabial, jak wszystko czego nie ruszy to chemia.
Co z danonkami? Kiedy bedziecie podawac? Ja tak sie zastanawiam, bo kupilam ostatnio misiowy jogurcik z nestle. Niby ma byc taki zdrowy, ale w to nie wierze za bardzo no i danonki kosztuja 3 zl a to 10.
moja danonki je od kiedy skonczyla 6 miesiecy, mleko z kartonu od kiedy skonczyla 8 miesiecy, twarozek, ale taki ze sama robie to tez jak skonczyla 8 mies i nigdy nic jej nie bylo,a kefir wczoraj jej dalam po raz pierwszy i jakos jej nie smakowal
co do misiowego z nestle to juz kiedys byla goraca dyskusja,ja tam nie przepadam za nim i nie wierze ze jest lepszy od danonkow i zdrowy, dla mnie to hit reklamowy, bo wiadomo ze mama zawsze kupi dziecku wszystko co najzdrowsze, no i cena dla mnie jest za wysoka, a ja nie uwazam ze jesli drozsze to zdrowsze, ale wiesz kazdy robi tak jak uwaza, i wiadomo ze zadna mama nie zrobi krzywdy swojemu dziecku

Ostatnia edycja:
czy wasze dzieci sa spokojne podczas jedzenia :sorry: bo moj caly chodzi albo nogami rusza caly czas albo z rekami nie wie co zrowic odrazu spala to co zjada:-D ale czasem troszke to denerwojace:eek:

my narazie tylko zoltko:sorry:

Zdecydowanie iggy nie jest spokojny. Mam problem, żeby go do fotelika wsadzić.

Ja misiowe jogurty dawałam. Są kwaśne, jak dla mnie ale Iggiemu smakowały. Cena jest powalająca niestety.

Mamusia jak robisz twarożek?

Zdecydowanie iggy nie jest spokojny. Mam problem, żeby go do fotelika wsadzić.

Ja misiowe jogurty dawałam. Są kwaśne, jak dla mnie ale Iggiemu smakowały. Cena jest powalająca niestety.

Mamusia jak robisz twarożek?
robie mniej wiecej tak
Naczynie z młodym kwaśnym mlekiem wstawić do większego naczynia z gorącą wodą o temperaturze ok. 60 °C i przetrzymać do czasu, aż skrzep oddzieli się od serwatki. Następnie mleko ogrzać i wylać na sitko wyłożone podwójnie złożoną gazą.

Dziewczyny dajecie już całe jajko np w formie jajecznicy?

ja daję i lane kluski już od 1,5 miesiąca robię z całego jajka

Bartek już od jakiegoś czasu je danonki, a kilka razy zjadł nawet danio, natomiast jeśli chodzi o jogurty czy twarożek to też już jakiś czas je podajemy, ale jak narazie tylko z tych kupnych słoiczków, np wczoraj jadł jabłka i morele z twarożkiem, uwielbia je :tak:

robie mniej wiecej tak
Naczynie z młodym kwaśnym mlekiem wstawić do większego naczynia z gorącą wodą o temperaturze ok. 60 °C i przetrzymać do czasu, aż skrzep oddzieli się od serwatki. Następnie mleko ogrzać i wylać na sitko wyłożone podwójnie złożoną gazą.

hmm, a takiego kupionego twarożku myślisz żeby jeszcze nie dawać?

ja daję i lane kluski już od 1,5 miesiąca robię z całego jajka

Bartek już od jakiegoś czasu je danonki, a kilka razy zjadł nawet danio, natomiast jeśli chodzi o jogurty czy twarożek to też już jakiś czas je podajemy, ale jak narazie tylko z tych kupnych słoiczków, np wczoraj jadł jabłka i morele z twarożkiem, uwielbia je :tak:

hmm, a takiego kupionego twarożku myślisz żeby jeszcze nie dawać?
moja mama mowi ze lepiej zrobic samej, wiec robie

Moja też je całe jajeczko na parze.

Villaska, większosc dzieci chyba niespokojna, za duzo jest interesujących rzeczy dookoła, moja tez przy jedzeniu nie moze wysiedziec.

Ja w dalszym ciągu daje misiowe jogurciki, bo Madzia je uwielbia, a ostatnio w rosmanie była fajna promocja, kupowało sie 2 opakowania jogurcików po 8 zł, a trezcie dostawało sie gratis, więc wyszło tanio.

Mala uwielbia deserki z jogurtem i z twarożkiem. Twarożku nigdy nie robiłam i chyba nie dam rady, ale mama kupuje nieraz swojski i taki jej daje

reklama
Jak Fabian robił kupki ze śluzem to pediatra powiedziała żeby absolutnie nie dawać mu danonków,bo to sama chemia i dawać tylko te przeznaczone dla dzieci.Powiedziała też,że ma dostawać 1 nowość na tydzień...A ja nawet się nie przyznawałam,że Fabian już od dawna je wszystko;-) I nic mu nie jest.

Do góry