reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Jestem inwalidką, stwierdziłam, że aby przewinąć dziecko i mieć pewność, że nic mu sie w trakcie nie stanie potrzebuję jeszcze co najmniej jednej ręki. Wymiękam przy małym. Jest tak ruchliwy, że zaczynam mieć autentyczny problem:-(

Znamy to:sorry2: Ja juz nawet nie przewijam hani na przewijaku bo wygina sie ja paragraf i lapie misie na tapecie:-pa pupe w powietrzu ciezko przewinac, szczegolnie jak jest grubsza sprawa:cool2:

reklama
u mnie tez jest ostra walka bo przewijak na lózeczku a lozeczko niedaleko okna i jak sie wychyli to łapie za zasłone i do buzi, ale zasliniona zasłona to nic, mnie karnisz przeraza jakby mocniej szarpneła to nic nie wiadomo takie mam sciany, wiec tez jeszzce przynajmniej 3 dodatkowe rece by sie przydały :sorry2::sorry2::sorry2:

My już po wizycie całe szczęście wyniki dobre ;-) nie ma krzywicy i takich tam jest tylko troszkę malo hemoglobiny 11,9% i niski hematokryt wiec dostał do łykania żelazo, kwas foliowy i witaminke B6 z witaminką C. Oczywiście zważyłam dziś Filipa i byłam w szoku:szok: w ubiegłą środę był ważony i ważył 7550 a dziś po tygodniu 7850:szok::szok::szok: w tydzień przybral 300 gram:szok::szok: fakt od kilku dni zjada ok 180 do 240 ml mleczka ale niespodziewałam sie takiego przytycia :baffled::baffled::baffled::baffled: waga wyjsciowa 2500 wiec 5300 juz przytył od urodzenia:confused::confused:
no to super.My jutro jedziemy na pobranie krwi:zawstydzona/y: juz sie boje!!

Madzienko a co to za gryzaczek?
Mozna to kupic na allegro?

Hejka Mamuski:-)
Anoli, wprawdzie nie jestem Madzienka;-), ale nie musisz szukac tego gryzaka na allegro. W Uk ja kupilam w tesco extra, a widzialam tez w bootsie, mothercare, toysrus i kiddicare. Bo ja mam takiego fiola, ze gdzie nie wejde to dziecinne stoiska oblatuje:zawstydzona/y::-)
Pozdrawiam i przesylam buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow...

Nikita dzieki ale u nas nie ma. W tesco i bootsie szukalam, a mathercare nam zamkneli. Zobacze jeszcze w toyrusie,a mozesz mi wyjasnic co to tesco extra:confused:

villemo kawał drogi musicie jechać. mam nadzieję, że wyniki będa ok

dokładnie 100km od tablicy do tablicy
strasznie się boje, wyniki zadecydują co będziemy dalej robić:-(

mamuski czy wy jeszcze odbijacie Wasze dzieciaki?my tak ale tak sie zastanawiam do kiedy trzeba?? czytalam kiedys ze do momentu az dziecko samo zacznie siedziec....jak jest u Was?:blink:

to zależy, mojej potrafi odbic sie nawet 45min. po jedzonku, :szok:jak podosze małą z łóżeczka to jest wielkie bekniecie:szok: ze hej

My już po wizycie całe szczęście wyniki dobre ;-) nie ma krzywicy i takich tam jest tylko troszkę malo hemoglobiny 11,9% i niski hematokryt wiec dostał do łykania żelazo, kwas foliowy i witaminke B6 z witaminką C. Oczywiście zważyłam dziś Filipa i byłam w szoku:szok: w ubiegłą środę był ważony i ważył 7550 a dziś po tygodniu 7850:szok::szok::szok: w tydzień przybral 300 gram:szok::szok: fakt od kilku dni zjada ok 180 do 240 ml mleczka ale niespodziewałam sie takiego przytycia :baffled::baffled::baffled::baffled: waga wyjsciowa 2500 wiec 5300 juz przytył od urodzenia:confused::confused:

super i gratuluje wagi

no to super.My jutro jedziemy na pobranie krwi:zawstydzona/y: juz sie boje!!

trzymam kciuki, bedzie dobrze

reklama
Nikita dzieki ale u nas nie ma. W tesco i bootsie szukalam, a mathercare nam zamkneli. Zobacze jeszcze w toyrusie,a mozesz mi wyjasnic co to tesco extra:confused:

Juz wyjasniam:zawstydzona/y: Bo u mnie w miescie jest jedno tesco takie male, a kawalek za miastem stoi takie olbrzymie ze tirami mozna w srodku jezdzic i ono wlasnie nazywa sie tesco extra:-)

Do góry