reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

mam pytanie ws przejscia z bebilon 1 na 2 wszystkie przechodziłyscie stopniowo i jak tzn codziennie o jedna miarke wiecej 2 a mniej 1 czy szybciej ?

i druga sprawa na opakowaniu napisane 3 x mleko czyli pewnie raz zupka i raz kaszka ale w takim razie mleczna chyba powieedzcie czy dobrrze zrozumiałam ja poza sinlackiem ktorego juz nie daje innej kaszki nie dawałam i teraz zgryz mam bo nike chce jej dac ani za mało kcal ani za duzo:baffled::eek:

Mopek my powoli przechodzimy 3 dni dawalam po 1 miareczce 2 teraz juz daje 2 miareczki...zostalo mi jeszcze troche jedyneczki wiec na razie mieszam:tak::tak:

My dajemy kaszke na noc...ale od jutra zaczniemy dawac Julci kaszke taka gesta do jedzenia lyzeczka na drugie sniadanko, czy bedzie chcial jesc zobaczymy;-)

reklama
dzieki Madzieńka chyba faktycznie tak zrobie czyli 1 sniad -mleczko 2 -kaszka potem obiadek i powieczorek -mleczko kolacyjka- mleczko a kaszke kupie mleczną i z woda bede dawac i mam nadzieje ze bedzie ok

mam pytanie ws przejscia z bebilon 1 na 2 wszystkie przechodziłyscie stopniowo i jak tzn codziennie o jedna miarke wiecej 2 a mniej 1 czy szybciej ?

i druga sprawa na opakowaniu napisane 3 x mleko czyli pewnie raz zupka i raz kaszka ale w takim razie mleczna chyba powieedzcie czy dobrrze zrozumiałam ja poza sinlackiem ktorego juz nie daje innej kaszki nie dawałam i teraz zgryz mam bo nike chce jej dac ani za mało kcal ani za duzo:baffled::eek:
My pijemy bebiko i prez 2 dni mieszałam jej 1+2, a potem od razu 2.
My pijemy 3 razy dziennie mleczko, 1 raz kaszkę na mleku (na noc), no i jakiś słoiczek, czasem owocki

dzieki Madzieńka chyba faktycznie tak zrobie czyli 1 sniad -mleczko 2 -kaszka potem obiadek i powieczorek -mleczko kolacyjka- mleczko a kaszke kupie mleczną i z woda bede dawac i mam nadzieje ze bedzie ok
będzie ok, musi byc

Czy może któraś z mam wie jak pomóc dziecku przy zaparciach. Kubuń od wczoraj bardzo cierpi z tego powodu:-:)-:)-(. Nie wiem czy to po kaszce, czy po jabłuszku.

Lilac, my nie mieliśmy takich problemów, ale dzisaj Młoda też zrobiła dosc twardą kupę, a wczoraj dostała jabłko z biszkoptem z bobovity i chyba po tym
Moze daj jakąś herbatke ułatwiającą trawienie, albo letnią wodę przegotowaną lub soczek jabłkowy

Lilac, my nie mieliśmy takich problemów, ale dzisaj Młoda też zrobiła dosc twardą kupę, a wczoraj dostała jabłko z biszkoptem z bobovity i chyba po tym
Moze daj jakąś herbatke ułatwiającą trawienie, albo letnią wodę przegotowaną lub soczek jabłkowy

Dzięki za podpowiedz.
Tak myślałam o soczku jabłkowym ale sąsiadka powiedziała,że jabłka powodują zaparcia, tylko przecież na porodówce właśnie sok jabłkowy kazali nam pić. Więc dam mu rozcieńczony jak się biedactwo obudzi.

Dziewczyny, zastanawiam się nad tym, żeby dać Alanowi pierwszy raz na skosztowanie chrupków kukurydzianych, i mam pytanie, czy to mogą być takie zwykłe ze sklepu :sorry:czy jakieś specjalne to muszą być ?

I jeszcze jedno czy Wasze pociechy jedzą całe te słoiczki po 190 ml? na jeden posiłek, czy rozkładacie go na dwa dni ?? bo ja mam te duze po 6 miesiącu, ale nie wiem ile mam tego dać małemu, czy cały to nie jest za dużo :sorry::zawstydzona/y:

Dziewczyny, zastanawiam się nad tym, żeby dać Alanowi pierwszy raz na skosztowanie chrupków kukurydzianych, i mam pytanie, czy to mogą być takie zwykłe ze sklepu :sorry:czy jakieś specjalne to muszą być ?

I jeszcze jedno czy Wasze pociechy jedzą całe te słoiczki po 190 ml? na jeden posiłek, czy rozkładacie go na dwa dni ?? bo ja mam te duze po 6 miesiącu, ale nie wiem ile mam tego dać małemu, czy cały to nie jest za dużo :sorry::zawstydzona/y:

edee ja daję takie zwykłe "ze sklepu", tylko można kupić takie długie pałeczki kukurydziane. A co do słoiczków, to my jesteśmy jesczze na tych malutkich.

reklama

Kubuń ledwo pól owcków i cały obiadek tych małych zjada. Ale później dopija mleczkiem z cycusia i wtedy się boję, ze się przejada więc trudno mi to ocenićjednoznacznie. Pewnie maluszek sam w jakiś sposób zasygnalizuje, ze ma dość.

Do góry