reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maleństwami

cholerka mojej małej wyskoczyły chrostki na buzi i wiem ze to od ulewajacego sie mleka, bo czasami jak ssie to upapra sie cała jak pusci cycka, ale nie wiem czym smarowac aby zeszły???
moze sudokrem??? co myślicie???

reklama
Mada mojej malej tez wyszly takie drobniutkie chrosteczki jakies dwa dni temu ...po kompieliposmarowalam linomagiem i zeszlo ...zostalo jeszcze kilka ale taki prawie znikome ...sprobowac mozn ....sudokremu uzywam tylko do pupc

cholerka Frutisku moj lekarz przepisl tylko d3 , o cebonie nic nie wspominal???? co mowil twoj na tą witamnke ...czy jest w 100 procentach konieczna???

Mada, moja tez miala takie krostki czerwone na buzce (jak potowki) i okazalo sie, ze to uczulenie na kremik nivea baby. Pediatra kazala mi przemywac ciepla, przegotowana woda, no i zeszlo po 2 dniach. Sudecremu nie uzywaj lepiej do buzki, zeby nie dostal sie do oczu dzidzi. Tak jak silunia pisze - sprobuj linomagu.

jeju, ja na razie walczę z opdarzeniami na dupci :(
Piotruś zaczął robić takie zielone, wodniste kupki a ponieważ raz mu się zdarzyło przespać 5 godzin bez pobudki to porobiły się odparzenia :( sudokrem nie pomaga, już lepszy jest zwykły puder...
mam wrażenie, że to walka z wiatrakami - jak już jest dobrze, że prawie znika to kolejna kupka mimo ciągłego zmieniania pieluszek pogarsza sprawę :(
nie wiem co mogłabym oprócz sudokremu użyć, bo on ponoć naljepszy - jak widać nie bardzo :(

poradźcie dziewczyny, plizzzz

Leyna, sprobuj Bepanthenu! Uzywa sie go przy pieluszkowym zapaleniu skory, wiec mysle, ze powinien pomoc. Ja uzywam Sudocremu na zmiane z Bepanthenem i oliwka i jak narazie Sarunia ma dupcie gladziutenka nawet jak spi zesrana :D :laugh: ;) 3-4 godziny :D :laugh: ;)

sandra1982 pisze:
Mada, moja tez miala takie krostki czerwone na buzce (jak potowki) i okazalo sie, ze to uczulenie na kremik nivea baby. Pediatra kazala mi przemywac ciepla, przegotowana woda, no i zeszlo po 2 dniach. Sudecremu nie uzywaj lepiej do buzki, zeby nie dostal sie do oczu dzidzi. Tak jak silunia pisze - sprobuj linomagu.

Oj..mojej też wyszły aż trzy wypryski.A jesli chodzi o Linomag to ten sam co do pupy???ten zielony czy jakiś inny????i dlaczego mojej małej łuszczy się czoło? już ze stópek i rączek skórka się złuszczyła..to chyba po porodzie normalne..ale czemu zaczeła się łuszczyć na czułku??

Frutisku linomag to ten sam....a luszczaca skorka sie ak bardzo nie przejmuj , posmaruj czuleczko krikiem i napewno bedzie ok ;) u nas chrosteczki znowu sie pojawily ...sa takie malenkie jak kaszka , niektore czerwone , inne tak jakby pod skorą ....sama nie wiem od czego to, na szczescie idziemy we wtorek do pediatry to moze cos doradzi

Leyna pisze:
jeju, ja na razie walczę z opdarzeniami na dupci :(
Piotruś zaczął robić takie zielone, wodniste kupki a ponieważ raz mu się zdarzyło przespać 5 godzin bez pobudki to porobiły się odparzenia :( sudokrem nie pomaga, już lepszy jest zwykły puder...
mam wrażenie, że to walka z wiatrakami - jak już jest dobrze, że prawie znika to kolejna kupka mimo ciągłego zmieniania pieluszek pogarsza sprawę :(
nie wiem co mogłabym oprócz sudokremu użyć, bo on ponoć naljepszy - jak widać nie bardzo :(

poradźcie dziewczyny, plizzzz

Leyna Bepanthen z Tormentiolem na zmianę. Lub tak jak ja robiłam: najpierw tormentiol a na to bepanthen albo zwykły alantan maść żeby tłusto było i tak szybko się nie rozmazało. Spróbuj zmienić też markę pieluch (u nas pampersy się absolutnie nie sprawdziły!!!) i wietrz pupę po każdum zdjęciu pieluszki tak żeby następna nakładana była na suchutką tylko nasmarowaną pupę. Spróbuj nie używać chusteczek nawilżanych do momentu wyleczenia ranek. Pupę myj przegotowaną wodą i recznikami papierowymi.
Linomag jest w maści i kremie, do buzi proponuje krem a do pupy maść bo jest bardziej tłusta
Silunia a jak z dietą? Jesz mleko? Spróbuj na chwilę odstawić. U Olka na początku też były malutkie... A Twoja Zuzu ma już skończony miesiąc! Wszystkiego najlepszego!!!

dzięki, nie zdążyłam zdać relacji, ale pupcia juz ok. wystarczyło nałożyć grubszą warstwę sudokremu przy każdej zmianie pieluszek i dupcia znów cacy :)

reklama
Ja też mam cały czas problem z buźką od Kingi. Raz jest prawie gładka a czasami wysakuje jej taka kaszka na policzkach i skroniach i nie wiem już czy to trądzik niemowlący czy coś innego. Nabiału nie jem, i krowich rzeczy też, więc nnie powinny to być oznaki skazy białkowej :-[

Silunia daj znać po wizycie u pediatry co ci na to powiedział

Do góry