reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

gratulacje dla Oliwki:-):-):-)

mi az ciary przechodza jak pomysle o nocniku:-p później o przjściu z ustnika z butelki na kubek i tak wieczna nauka czegos nowego:confused2: a! u nas jeszcze trza by wprowadzic nauke samodzielnego usypiania ale odwlekam i odwlekam:zawstydzona/y:

reklama
Karoo, a ten teletubisiowy nocnik na allegro zamawialas? Podeslalabys linka? :-) Bo moze Sarka do czegos takiego by sie przekonala ;-)

Majka, gratulacje dla Oliwki!
Jak ja Sare na nocnik posadze to zwiewa w sekundzie, a przeciez na sile jej nie bede na nim trzymac.

Mada, a potem pomoc w odrabianiu zadan (brr, na sama mysl o matematyce i fizyce dostaje gesiej skorki, haha), chodzenie na wywiadowki, pierwsze problemy z chlopakami...Ech :-D:-D:-D To sie dopiero bedzie dzialo :-) :-p

ee tam, dziewczyny, co się przejmujecie. ja to dopiero w polu jestem: moje dziecko nie chce pić z kubeczka niekapka, ustnika, słomki czy innego badziestwa - tylko z butli ciągnie. samo nie je - bo trzeba mu podawać łyżeczką wprost do paszczy. chlebka nie zje. kawałków serka i szyneczki tyż nie.
o nocniku to ja mogę zapomnieć.

porażka wychowawcza jakaś.... :sick:

Tak sobie pomyslalam, ze mozna napisac o naszych malych "wychowawczych grzechach" :-) Zaczne ja:
  • Sara zasypia wieczorem z butelka mleka
  • w ciagu dnia żeby sie uspokoila daje jej smoczek (zamiast oduczac ja od tego)
  • nie myje jej zebow (narazie sama sobie "myje" dla zabawy)
  • nie prasuje jej ubran
  • jak chce ja na szybko nakarmic to daje jej zupe-papke
  • kilka razy zdarzylo mi sie na nia wrzasnac i klepnac lekko w tylek
  • w nocy dostaje herbatke, a nie czysta wode (co zrobic jak nie lubi :-p)
  • rzadko nosi czapki (akceptuje tylko kaptury, chyba, ze jej zaloze jak spi :-D)
  • sypia ze mna w lozku
  • oglada bajki w tv i to regularnie
  • czesto jak jej smoczek upadnie w domu na podloge to jej go nie myje, tylko podaje z powrotem
Wiecej grzechow nie pamietam :-D

Sandra, dla Ciebie:
NOCNIK Z POZYTYWKĄ i POKRYWKĄ TELETUBIŚ ,Nowe (250116158) - Aukcje internetowe Allegro

My wzielismy rozowy.

Co do grzeszkow:
  • mala sypia czesto ze mna
  • na wieczor czesto dostaje butle (ale powoli od tego odchodze)
  • dostaje uspokajacza zawsze do spania - spi z nim juz prawie cala noc :sorry: i w ciagu dnia jak nie moge sobie z nia poradzic
  • nie oglada bajek w domu ale u tesciowej jak najbardziej
  • je to co my - tez przez pobyt u tesciowej
  • dostaje slodycze (u tesciowej)
  • zdarza mi sie na nia krzyknac jak juz nie moge, ale zaraz ja przepraszam
  • jak jest polprzytomna to zapominam o witaminkach i o szczotkowaniu zabkow
  • ostatnio 3 dni jej nie kapalam (za pozno bylismy w domku) i dostala ciemieniuszki na glowie - na szczescie udalo mi sie jej wczoraj pozbyc.

Dzieki Karoo za link! Moze jej taki zamowie :tak: bo w sumie cenowo niczym sie nie rozni od nocnika, ktory jej kupilam w Auchan (zaplacilam chyba 20 zl).

Mam pytanie. Czy któraś z Was używała kremu penaten ? Czy jest on dobry i czy ma działanie zasuszające podobnie jak sudocrem ? Jakoś mi się ostatnio rzucił w oczy i zastanawiam się nad zmiana kremiku, do tej port stosowałam bambino a przy podrażnieniach sudocrem.

oj ja na sumieniu tez mam nie malo:zawstydzona/y:

-usypia tylko z kims , najczesciej ze mna i w naszym lozku,spi cala noc z nami
- jak nie chce jesc to po walce daje jej herbatke aby napelnic brzuszek:-p
- z rana ok. 6 dostaje kakao i usypia przytulona a jak sie obudzi ok 8 to bawi sie w lozeczku bo mi sie nie chce wstawac:zawstydzona/y:
- oglada ul.sezamkowa zapieta w krzeselku bo inaczej stoi 5cm przed tv, sezamkowa trwa ponad godzine wiec ja mam czas na bb:zawstydzona/y:
-ubranka prasowalam przez dwa miesiace:-p
-witaminki jak mi sie przypomni, zebow nie pozwoli sobie umyc
-czasami brakuje juz mi cierpliwosci i dla swietego spokoju p[rzestaje byc konsekwentna
-tez krzykne od czasu do czasu, w tylek tez juz dostala ale wiem ze jeszcze nie wiaze faktow i to nic nie pomaga
-jako uspokajacza stosuje herbatniki lub biszkopty

to chyba wszystko , doprowadza mnie czasami do kresu wytrzymalosci ale tlumacze sobie ze ona przeciez jeszcze duzo nie rozumie, ciekawe przez ile bede sobie tak tlumaczyc chyba dopoki sie nie wyprowadzi:-p

teraz ja:

• jak julia płacze zatykam jej buzie smoczkiem
  • nie mam dość cierpliwości, by nauczyć ja picia z kubka niekapka, czy bidonu
  • często zapominam umyć jej ząbki
  • nie jestem konsekwentna w karmieniu, tzn. jak nie chce zjeść przygotowanego przeze mnie posiłku, robie następny i jeszcze następny (zamiast nauczyć ją, że trzeba zjadać to co jest)
  • na spacerach nie puszczam jej do piaskownicy- bo nie lubię jak się babrze w piasku
  • zdarza mi się tez podnieść na nią głos- szczególnie podczas karmienia, gdy pluje jedzeniem
  • często bawi się w pokoju, gdzie ja oglądam telewizję

reklama
Do góry