reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

gratulacje dla Oliwki:-):-):-)

mi az ciary przechodza jak pomysle o nocniku:-p później o przjściu z ustnika z butelki na kubek i tak wieczna nauka czegos nowego:confused2: a! u nas jeszcze trza by wprowadzic nauke samodzielnego usypiania ale odwlekam i odwlekam:zawstydzona/y:

reklama
Karoo, a ten teletubisiowy nocnik na allegro zamawialas? Podeslalabys linka? :-) Bo moze Sarka do czegos takiego by sie przekonala ;-)

Majka, gratulacje dla Oliwki!
Jak ja Sare na nocnik posadze to zwiewa w sekundzie, a przeciez na sile jej nie bede na nim trzymac.

Mada, a potem pomoc w odrabianiu zadan (brr, na sama mysl o matematyce i fizyce dostaje gesiej skorki, haha), chodzenie na wywiadowki, pierwsze problemy z chlopakami...Ech :-D:-D:-D To sie dopiero bedzie dzialo :-) :-p

ee tam, dziewczyny, co się przejmujecie. ja to dopiero w polu jestem: moje dziecko nie chce pić z kubeczka niekapka, ustnika, słomki czy innego badziestwa - tylko z butli ciągnie. samo nie je - bo trzeba mu podawać łyżeczką wprost do paszczy. chlebka nie zje. kawałków serka i szyneczki tyż nie.
o nocniku to ja mogę zapomnieć.

porażka wychowawcza jakaś.... :sick:

Tak sobie pomyslalam, ze mozna napisac o naszych malych "wychowawczych grzechach" :-) Zaczne ja:
  • Sara zasypia wieczorem z butelka mleka
  • w ciagu dnia żeby sie uspokoila daje jej smoczek (zamiast oduczac ja od tego)
  • nie myje jej zebow (narazie sama sobie "myje" dla zabawy)
  • nie prasuje jej ubran
  • jak chce ja na szybko nakarmic to daje jej zupe-papke
  • kilka razy zdarzylo mi sie na nia wrzasnac i klepnac lekko w tylek
  • w nocy dostaje herbatke, a nie czysta wode (co zrobic jak nie lubi :-p)
  • rzadko nosi czapki (akceptuje tylko kaptury, chyba, ze jej zaloze jak spi :-D)
  • sypia ze mna w lozku
  • oglada bajki w tv i to regularnie
  • czesto jak jej smoczek upadnie w domu na podloge to jej go nie myje, tylko podaje z powrotem
Wiecej grzechow nie pamietam :-D

Sandra, dla Ciebie:
NOCNIK Z POZYTYWKĄ i POKRYWKĄ TELETUBIŚ ,Nowe (250116158) - Aukcje internetowe Allegro

My wzielismy rozowy.

Co do grzeszkow:
  • mala sypia czesto ze mna
  • na wieczor czesto dostaje butle (ale powoli od tego odchodze)
  • dostaje uspokajacza zawsze do spania - spi z nim juz prawie cala noc :sorry: i w ciagu dnia jak nie moge sobie z nia poradzic
  • nie oglada bajek w domu ale u tesciowej jak najbardziej
  • je to co my - tez przez pobyt u tesciowej
  • dostaje slodycze (u tesciowej)
  • zdarza mi sie na nia krzyknac jak juz nie moge, ale zaraz ja przepraszam
  • jak jest polprzytomna to zapominam o witaminkach i o szczotkowaniu zabkow
  • ostatnio 3 dni jej nie kapalam (za pozno bylismy w domku) i dostala ciemieniuszki na glowie - na szczescie udalo mi sie jej wczoraj pozbyc.

Dzieki Karoo za link! Moze jej taki zamowie :tak: bo w sumie cenowo niczym sie nie rozni od nocnika, ktory jej kupilam w Auchan (zaplacilam chyba 20 zl).

Mam pytanie. Czy któraś z Was używała kremu penaten ? Czy jest on dobry i czy ma działanie zasuszające podobnie jak sudocrem ? Jakoś mi się ostatnio rzucił w oczy i zastanawiam się nad zmiana kremiku, do tej port stosowałam bambino a przy podrażnieniach sudocrem.

oj ja na sumieniu tez mam nie malo:zawstydzona/y:

-usypia tylko z kims , najczesciej ze mna i w naszym lozku,spi cala noc z nami
- jak nie chce jesc to po walce daje jej herbatke aby napelnic brzuszek:-p
- z rana ok. 6 dostaje kakao i usypia przytulona a jak sie obudzi ok 8 to bawi sie w lozeczku bo mi sie nie chce wstawac:zawstydzona/y:
- oglada ul.sezamkowa zapieta w krzeselku bo inaczej stoi 5cm przed tv, sezamkowa trwa ponad godzine wiec ja mam czas na bb:zawstydzona/y:
-ubranka prasowalam przez dwa miesiace:-p
-witaminki jak mi sie przypomni, zebow nie pozwoli sobie umyc
-czasami brakuje juz mi cierpliwosci i dla swietego spokoju p[rzestaje byc konsekwentna
-tez krzykne od czasu do czasu, w tylek tez juz dostala ale wiem ze jeszcze nie wiaze faktow i to nic nie pomaga
-jako uspokajacza stosuje herbatniki lub biszkopty

to chyba wszystko , doprowadza mnie czasami do kresu wytrzymalosci ale tlumacze sobie ze ona przeciez jeszcze duzo nie rozumie, ciekawe przez ile bede sobie tak tlumaczyc chyba dopoki sie nie wyprowadzi:-p

teraz ja:

• jak julia płacze zatykam jej buzie smoczkiem
  • nie mam dość cierpliwości, by nauczyć ja picia z kubka niekapka, czy bidonu
  • często zapominam umyć jej ząbki
  • nie jestem konsekwentna w karmieniu, tzn. jak nie chce zjeść przygotowanego przeze mnie posiłku, robie następny i jeszcze następny (zamiast nauczyć ją, że trzeba zjadać to co jest)
  • na spacerach nie puszczam jej do piaskownicy- bo nie lubię jak się babrze w piasku
  • zdarza mi się tez podnieść na nią głos- szczególnie podczas karmienia, gdy pluje jedzeniem
  • często bawi się w pokoju, gdzie ja oglądam telewizję

reklama
Do góry