reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

Wiecie że u mnie Oliwka tez ostatnio dostała krostek. A też używam tylko pampersów. Muszę wypróbować coś innego może będzie lepiej.

reklama
A tak teoretycznie do kiedy dziecko powinno nosic pieluchy?

Aż nauczy się korzystać z nocnika ;-) Niektórym dzieciom to może zając 2-3 lata a niektóre już po pierwszym roku potrafią korzystać z nocniczka. Oliwka kupkę robi na nocnik ale siusiu nadal w pieluchę, więc jeszcze sporo pracy przed nami :tak::tak:

Majka, super! Gratulacje dla Oliwki!
Mojemu dziecku nocnik sluzy jako pchacz albo jakos pojemnik na klocki i smoczki :-D Tlumacze to sobie, ze w koncu i tak sie bedzie musiala nauczyc, bo cale zycie z pielucha chodzic nie bedzie ;-)

A ja Jagodce zamowilam nocniczek z teletubisiami ;-) i z pozytywka, w sumie nieduzo zaplacilam bo niecale 27 zeta z przesylka, bedzie jeszcze w tym tygodniu - zobacze jak jej sie bedzie podobac :-) W sumie mamy zwykly, ale nadaje sie najlepiej do zakladania na glowe :-D:happy2:i noszenia jak kapelusz :tak::szok: No i zwykly powedrowal do tesciow, a nasz bedzie "przewozowy" - zebym wiedziala wczesniej, ze za taki z pozytywka zaplace niewiele wiecej niz za zwykly to bym oba takie kupila :dull:

Wasze maluchy to chociaz uzywaja nocnika jako zabawki a Ewka tak sie złosciła na nocnik ze w koncu go rozwaliła. rzucała nim po balkonie dopóki nie pekł i nie został komisyjnie;-)wyrzucony.
nie wiem skąd u niej taka niechec. nie zmuszam jej zeby sie załatwiała do nocnika a ona jak tylko widzi nocnik to dostaje szału.
musze chyba kupic tą nakładke na sedes i tam ja od razu uczyc bo nocnik chyba nie przejdzie.
Andzela jak miała 14 miesiecy to robiła i siusiu i kupę do nocnika. pielucha była tylko na dwór bo w domu wołała na nocnik a z ewka cos dziwnego sie dzieje.:no:

Powiem Wam że wcale nam to sprawnie poszło ponieważ Oliwka juz od kilku msc kupkę robi punktualnie o 9 rano. Więc 8.55 sadzam ją na nocniczek i bawimy się zabawkami, czytamy książeczkę itp, 9.05 jest już po "sprawie" Ale zawsze jak sie załatwi to ucieka zadowolona i muszę ją ganiać po całym domu aby pupę wytrzeć :)

reklama
No i jeszcze dodam że kupy Oliwki są bardzo przewidywalne :-) najpierw jest głośnie ehhhhhh, ehhhhhhh, eeeeeee, to znaczy że za chwilkę będzie w domu śmierdziało :-D:-D:-D

Do góry