reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

swego czasu, któraś z was pisała o pampersach- a dokładnie o tym,że pupa po nich "dziwnie" reaguje na inne pieluchy- u nas właśnie tak se stało:no:
zakupiłam wczoraj huggies super flex (bo były w promocji) i dzisiaj rano, julki pupcia tragicznie wyglądała:no::no:
nakładam co chwilę na te biedna pupinke grubą warstwę linomagu i faktycznie jest juz lepiej, ale... pampersom chyba juz podziękuje:wściekła/y:

reklama
Nasza reagowala w ten sposob na pampki :-( wiec musza w sobie cos miec - moja mala pewnie uczulilo to, co Ewci skore uzaleznilo. U nas sprawdzaja sie teraz pieluchy babydreams z rossmana, calkiem przyzwoite, no i bardzo przyzwoita cene maja, a co najwazniejsze nie sa nasaczone chemia, wiec Jagodzie juz nic sie z pupa nie dzieje. U nas dzialalo wycieranie pupy wacikiem nasaczonym woda, potem wietrzenie tylka do sucha, nakladanie cienkiej warstwy sudokremu i zmienianie pieluchy czesto, max co dwie godzinki. Mam nadzieje, ze pupa Julci szybko sie zagoi...

Oby Julci pupka szybko wrocila do "formy"!
Sprobuj posmarowac Alantanem - szybko dziala i skutecznie :tak:
U nas na szczescie nie ma takich problemow - moge uzywac Pampersow i Huggiesow na zmiane i jest ok.

hej dziewczyny
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale wpadłam do was sie przywitac na ile mi czas pozwala to przeglądałam wasz wątek nie znalazłam ogólnego wiec nie mniejcie mi za złe jeżeli sie przyczepiłam do złego wątku :no::sorry:
U nas ok kacper zdrowy druga dzidzia rosnie w brzusiu ale jeszcze nie znamy płuci dobrze sie czujemy. Powklejałabym troche fotek ale naprawde nie wiem gdzie wy to robicie .bede do was zaglądać i nadrabiac zaległosci. :blink:

Witaj madzka :)

Dawno cię z nami nie było, zniknęłaś z forum jeszcze w ciąży jak dobrze pamiętam :)

Dawaj szybciutko zdjęcia Kacpra.

witaj Madzka:-)

a propo pampersow, wdalam sie ostatnio w rozmowe ze sprzedawca z mojego sklepiku, gdzie zaopatruje sie w pampki, i wiecie na co on zwrocil uwage,

ze za kazdym razem kiedy papmers wprowadza nowosc typu streczowe zapiecie, zielona wkladka a teraz ten beznadziejny zapach, to odbieraja po 2 szt. pampkow z opakowania......i rzeczywiscie przypominam sobie jak kupowalam rozm. 4 szt, 78 na poczatku a potem 76, 74, 72...... ciekawe po kiego groma tak robia:wściekła/y:

redaktorka- no wiesz zawsze jakies urozmaicenie pewnie więcej miejsca zajmuje:-p;-)

a kontynuując temat pieluch,
juz od jakiegos czasu mała przesikuje mi noc w noc pieluche, wypróbowałam juz wszystkie bo u mamy jest sklepik gdzie kupuje sie na sztuki:-p nie wiem juz jakie mam jej zakładac, ostatnia pielucha zakładana 5 minut przed zaśnieciem a rano ok.8jest mokra pizama, nie ważne czy to tesco , pampers, cień, huggies(te super flex podobno maja 12 godzin wytrzymac:confused2:) i juz staram sie zakładac na leżąco, żeby było dokładnie i nic sie nie podwineło a i tak zawsze przeciek a pielucha waży chyba z 50 kg, no szyba by poszła gdybym rzuciła:-p

nie widziałyście takich jakiś na noc????, bo już mi rece opadaja, dałabym małej mniej picia wieczorem ale jak mam jej to wytłumaczyc , mamusia nie da bo przesikasz pieluche:sorry:

reklama
Do góry