reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

w hipermarketach jest bardzo duzy wybor kaszek. ja dostalam kaszki reklamowe i od tych zaczne. zastanawiam sie tylko czy to ma znaczenie sama ryzowa czy z dodatkiem? co sadzicie?

Ewa...co do smoczkow, to sa specjalne do kaszek i kleikow. podobno te dziurki maja nie okragle jak smoczki do mleka tylko krzyzowe takie jak "x"-tak slyszalam, ale zawsze na opakowaniach jest napisane do czego smoczek jest przeznaczony i do jakiego wieku

reklama
My uzywamy smoczkow NUK-a i te do papek maja naciecie w ksztalcie "T". Kupilismy taki, jak podawalismy Piotrusiowi kleik marchwiowo-ryzowy. Dziura jak w studni!

zupki gotuję jej sama, z przepisów które dostałam od Słowiczka z forum, jak chcesz to ci poślę, tylko adres emailowy podaj, no i zjada tej zupki mniej więcej tyle co w słoiczku, poza tym jabłko trę sama i dodaję pół słoiczka jakiegoś mieszanego deserku, ostatnio dodaje jej łyżeczkę kleiku do tych deserków, bo zauważyłam, że woli gęste potrawy:-D
Bedyta...chcialabym zebys przeslala mi te przepisy.

Tak was czytam i sobie myślę, że moja to strasznie malo je, jeśli chodzi o desery i warzywa słoiczkowe. Zjada najwyżej dwie czubate łyżeczki na raz, a kaszki wieczorem to może ze cztery. Więcej nie chce, nie ma szans. Sloiczek starcza mi na trzy dni, bo tyle może być otwarty a resztę dojadam ja:confused:

asmodis wysłałam już:-D
a do kaszek to używam smoczka "trójprzepływowego" tzn. ma 3 różne prędkości wypływu, dziurka jest w kształcie kreseczki, był przy butelce avent, poj.330ml :-D

Frutisku mojej ALce też się poprzestawiało już, ale na korzyść dla mnie:-D
rano jak się obudzi cycek, potem kaszka (210ml), zupa (pojemność słoiczka), cycek, deser (pół jabłka+pół słoiczka), cycek, butla (180ml) ok. 23 i ok. 6 się budzi na cyca, ale potem znowu śpi:-D no i w między czasie np. po zupce pije soczek albo herbatkę,
zupki gotuję jej sama, z przepisów które dostałam od Słowiczka z forum, jak chcesz to ci poślę, tylko adres emailowy podaj, no i zjada tej zupki mniej więcej tyle co w słoiczku, poza tym jabłko trę sama i dodaję pół słoiczka jakiegoś mieszanego deserku, ostatnio dodaje jej łyżeczkę kleiku do tych deserków, bo zauważyłam, że woli gęste potrawy:-D

i czytam właśnie karmienie sztuczne w piątym miesiącu: 4 razy na dobę mleko lub mieszanki mleczne 180ml (chyba chodzi o kaszki??), tarte jabłko, soki owocowe, zupa jarzynowa (marchew, ziemniak, pietruszka) 150-180ml, a w szóstym miesiącu wszystko to samo tylko mięsko dochodzi

no i w zasadzie moje dziecko to je za dużo:-D

Bedytko czekam!!
frutisek@tlen.pl

My też używamy trójprzepływowego smoczka z Aventu do kaszki, Nuby też takie ma, ale słyszałam również o specjalnych smoczkach do kaszki firmy Canpol, widziałam w sklepie internetowym, że są niedrogie, ale jeszcze nie sprawdziłam.
A co do konsystencji kaszki, to robimy taką, żeby Oliwier mógł wyciągnąć ją z butelki tzn. o 1 łyżkę mniej niż podają na opakowaniu.

reklama
Do góry