reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Piotrusiowa - też myślałam o takim zestawie, ale też boję się, że lekko panikuję i coś z tego nie jest nam potrzebne :) Dziękuję za odpowiedź!

A mamy się dobrze, Marysia rośnie w oczach - już 4700 g i ubranka na 62 są na styk :) Do tej pory tylko 3 dni miałyśmy takie, że marudziła, nie spała i ogólnie byłam zmęczona całym dniem, tak to noc przesypia, sama budzę na karmienie, w ciągu dnia też dużo śpi, albo grzecznie leży obok mnie jak coś robię.. gdyby nie fakt, że karmię ją piersią, nawet bym nie zauważyła, że mam dziecko w domu :)

reklama
Super że masz taką zdrową i grzeczną córcię. Zazdroszczę, że tak ładnie przybiera na kp :)

Co do szczepień to naczytalam się negatywnych wpisów o szczepionkach pko pneumo i meningokokom, że to tylko nabijanie kasy na naiwności rodziców, ale po rozmowie z tą znajomą jestem zdecydowana zaszczepić. Koszty tylko spore. Ogólnie ok. 2000 zł wyjdzie, ale zdrowie dziecka jest bezcenne :)

OlaSzy - super ze sie odezwalas! Myslalam ostatnio o Tobie :) Ale masz szczescie w domku :) prawdziwe sreberko, nic tylko zazdroscic :)

Ja szczepie 5w1, przy drugiej dawce pneumokoki i po 1 roku zycia meningokoki.

quchasia a dlaczego musisz malutkiej mocz badać?

Wiesz co mala ma dalej zoltaczke, przybrala nie za wiele i ma lekko czerwone miedzy odbytem a wargami i lekarka chce jej te podstawowe badania miec: krew, mocz no i bili i proby watrobowe przez ta zoltaczke..

Dziewczyny mała kaszle tylko i wyłącznie podczas snu, dostane zawału o co chodzi

Kurcze nie mam pojecia..

reklama
Justa moze masz suche powietrze w domu moze jakis nawilzacz?

Co do dziwnych odczuc przy karmieniu to ogladalam raz program jakis amerykanski o porodach i dziewczyna podczas karmienia robila sie strasznie agresywna, przeklinala maz mial przekichane. Jej samej glupio bylo jak przestawala karmic wszystko wracalo do normy. :0

Do góry