reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

reklama
Dziewczyny pisałam na głównym ale u też zapytam po to jest ten watek;)
Wasze maluszki też ileeaka po jedzeniu? Bo Agatka ulewa nie zawsze ale ulewa :/

Pytalam poloznej o to ulewanie to powiedziala ze mala za duzo je i dlatego, no ale nie daj dziecku..

Dziewczyny a wasze dzieciaczki tez sie tak preza przy kupce lub baczkach?? Polozna kazala ja brac na przewijak jak tak steka i rozbierac i nozki brac do gory. Oczywiscie jak ona to robila to kupa gigant wyszla.. jak ja- nic:] chce malej jeszcze espumisan dawac, moze cos jej lzej bedzie..

Quchasia mój też stęka i się prezy. Najlepiej jak robi grymas przy karmieniu i leci wodospad do pampersa :-)
Ulewa przy każdym prawie karmieniu. Dwa dni temu dość mocno, nawet w łóżeczku. Teraz tylko jak kończy jeść.

A duzo takich duzych kupek robia wasze dzieciaczki dziennie? Bo moja mala 2 moze 3, reszta to kleksy albo czasami jak zmieniam pampersa to nawet kleksa nie ma..

U mnie dużo kleksow jest :-) Tymkowi smolka skończyła się dwa dni temu. Teraz nie ma takich porządnych kupek tylko kleksy właśnie. Za to duuuuuuzo sika ;-)
Kupki są w prawie każdym pampersie.

reklama
Quchasia i mnie pozzadne kupki to że 3 4 dziennie a reszta to Oleksy jak i Ciebie a jak jej biorenogi do gory bo też się pręży to ona nie lubi i płacze wtedy wiec tak nie robię. Masuje jej brzuszek jak się spina i marudzi ale naprerza gp strasznie i jak mi zaczyna wtedy płakać to iore na ręce i espumisan daje właśnie dostała bo brzuszek bolał i teraz je sobie po malutku;) a ulewanie jest od niedojrzalosci układu pokarmowego i kilku też.

Do góry