reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Pitorusiowa wszystko żależy od przychodni :)
W jednej jest potrzebna recepta w innej nie. Ale pediatra już by Ci powiedziała że musisz wykupić receptę gdyby była taka potrzeba. Także obstawiam że nie musisz mieć:)

reklama
Piotrusiowa u nas jest tak że na receptę są tylko szczepionki skojarzone, jeśli ktoś nie decyduje sie na nie to dostaje za darmo 3 zastrzyki, a o receptę na skojarzone trzeba poprosić samemu.

była dziś położna. Mała wyraźnie odżółkła;) ale położna zauważyła że jest mega spięta (co ze mnie za matka jak ja tego nie widzę..) i mam ją masowac. Zadrżała jej przy niej też nóżka i mamy o tym powiedziec pediatrze bo moze trzeba bedzie skonsultować z neurologiem i odłożyć szczepienia. Mam nadzieję, ze to nic poważnego...

Quchasia dobra z ciebie matka i nie każda by zauważyła pewnie. Położna ciągle ma kontakt z różnymi maluszkami wiec łatwiej jej porównać. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego jednak

Dziewczyny moze któraś mi pomoże;) położne w szpitalu kazały karmić mała co 3 godz liczone od poczatku karmienia. A co jak mała zaczyna jeść np o 14, je do 14:30, potem o 15 coś tam dojada bo płacze i szuka. Jak po tem liczyć te 3 godz? od dojadania??? czy standardowo od 14?? bo ja już nie wiem;]

no ja właśnie też na żądanie i rzadko kiedy wytrzymuje te 3 godz.. najczęściej karmię co póltorej czy dwie albo właśnie dokarmiam co jakiś czas bo wyje..

Mój syn czasem ma godzinną przerwę w jedzeniu. Zwykle je i przesypia na piersi i tak nonstop. Często co 10 min jest przystawiany.
Jedynie w nocy śpi 2-3h ciągiem bez jedzenia czasem zdążą się ok 5h ale b. rzadko

reklama
Dziś udało mi się makaron ugotowac :) i starszy zjadł zupę jak człowiek :)
Ale rzeczywiście jest ciężko by cokolwiek zrobić. Do wc czasem nie mam jak pójść :/

Do góry