reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Antoś codziennie rano po przebudzeniu wali głową w szczebelki tak dla zabawy chyba:szok:, ale huk przerażający:-D. Ostatnio tak trzasnął, że guz na pół czoła... Boszzz, jeszcze mnie oskarżą, że się nad dzieckiem znęcam;-):rofl2:.

reklama
Zuzanna od jakiegoś czasu codziennie nabija sobie guza albo robi siniaka. Standartem ostatnich dni jest też przytrzaskiwanie sobie paluszków szufladami w kuchni...
a dzis ju przeszła sama siebie moja siostra przywiozła jej dwa dni temu z Turcji torebkę wyszywaną takimi małymi kuleczkami.
Piekna, rozowa, w sam raz dla naszej małej pink lady... bawiła się dzis ta torebką bardzo chętnie.. a ja czekam az jutro wysra te kuleczki :wściekła/y::no::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mój Oskarek nadal jada cyca, nie umiem odstawic i pewnie troche nie chce :confused:
a on bez cyca nie funkcjonuje, butli nie chce jak sie budzi, smoka tez nie
spi okropnie, dzis noc:
usnal 20, pobudka 22:30, o 23 juz spal a potem o 1,3,5 pobudka i wstal o 6
i nie spi, marudny, spiacy
rzadko spoi lepiej, czasem od 20-24, potem bobudka np 2,4 i 6
mam zalamanie, ledwo wyrabiam, padnieta, niewyspana
caly dzien na nogach, a on spi 2x dziennie po 30min i wyspany, w dodatku nie idzie nic zrobic bo musi byc cisza absolutna
szybko sie maly regeneruje
a szkoda ze ja tak niemoge :-(
nie sypiam juz tak odkad sie urodzil
taki cycek z niego , nie moge odejsc- bo ryk
nawet na sekunde

moze nie spi tak bo zeby wychdza caly czas, mamy juz 6 :-) i widac ze nastepne w drodze bo dziasla spuchniete, przeswituja juz
8 miesiecy ida te zeby !!!!!!!!?????????

naprawde mozna tak nie spac kilka nocy no ale juz ponad 8 mies?

... bawiła się dzis ta torebką bardzo chętnie.. a ja czekam az jutro wysra te kuleczki :wściekła/y::no::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:szok::crazy:;-)

dzisiaj moja dzidzia piznela o kaloryfer, rozdarl sie okrytnie ale po 3 minutach juz nie pamietal :-)

:szok: Ten Michaś jest niemożliwy ;-):-D

mój Oskarek nadal jada cyca, nie umiem odstawic i pewnie troche nie chce :confused:
a on bez cyca nie funkcjonuje, butli nie chce jak sie budzi, smoka tez nie
spi okropnie, dzis noc:
usnal 20, pobudka 22:30, o 23 juz spal a potem o 1,3,5 pobudka i wstal o 6
i nie spi, marudny, spiacy
rzadko spoi lepiej, czasem od 20-24, potem bobudka np 2,4 i 6
mam zalamanie, ledwo wyrabiam, padnieta, niewyspana
caly dzien na nogach, a on spi 2x dziennie po 30min i wyspany, w dodatku nie idzie nic zrobic bo musi byc cisza absolutna
szybko sie maly regeneruje
a szkoda ze ja tak niemoge :-(
nie sypiam juz tak odkad sie urodzil
taki cycek z niego , nie moge odejsc- bo ryk
nawet na sekunde
moze nie spi tak bo zeby wychdza caly czas, mamy juz 6 :-) i widac ze nastepne w drodze bo dziasla spuchniete, przeswituja juz
8 miesiecy ida te zeby !!!!!!!!?????????
naprawde mozna tak nie spac kilka nocy no ale juz ponad 8 mies?

Tu jest link na temat "kryzysu 8-miesiąca". Niestety to co piszesz to normalne dla naszych niemowląt. Część z nas (jak nie wszystkie) też mamy z tym problem :-(
https://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/kryzys_osmego_miesiaca.html

hej dziewczyny
ja juz od białego rańca na nogach
dzis kolejna cudowna noc- budzil sie co 2 godz., wiec jestem mega wyspana!!!!!!!!!!!!!!!!
ja już nie mam sily, zeby, kryzys 8 miesiąca -jakis w to wszystko nie wierze, za dlugo to trwa
a ja chodz jak na zapalkach od rana i czekam az zasnie w poludnie to kimne sie z nim

Ewa-Elexi ... współczuję i nie zazdroszczę ...

Dziewczynki kochane ... muszę obciąć mojemu dziecku grzywkę, bo mu włosy już do oczu wchodzą i ... nie wiem w ogóle jak się za to zabrać :zawstydzona/y: ... macie jakieś pomysły :sorry2:???
Już myślałam, że to na śpiocha zrobię, ale żal mi go na spaniu tarmosić, a "live" jest to niemożliwe, bo moja mama próbowała mu dzisiaj trzymać głowę ... co nie było dobrym pomysłem :-D;-) i nie przyniosło pożądanych rezultatów :baffled:
.... no chyba, że Sandrunie od Xmamuśki poproszę o pomoc :-D:-D:-p

.... no chyba, że Sandrunie od Xmamuśki poproszę o pomoc :-D:-D:-p

I widzisz, sama znalazłaś sobie odpowiedź;-):-D. A tak poważnie to myślę, że inaczej niż na śpiocha nie dasz rady, przynajmniej wiesz, że nożyczek do oka przypadniem nie wsadzisz.. Tylko niech sobie nikt tego widoku nie wyobraża:no:.

Mateuszek jest chłopcem i już mu trzeba włosy obcinac a moja Hania dziewczynka i łysa jak pień:-(. A ja już pełno spineczek i innych bajerów nakupowałam.. Tika, chcesz? Może zepniesz Mateuszkowi tą grzywkę;-):-).

Ania ... hahaha ... dawaj te spinki :-D;-) ... przynajmniej strzyżenie Matiego zostanie przesunięte w czasie :-D:-D:sorry2:

... a tak na poważnie to chyba faktycznie zostaje mi tylko działanie "na śpiocha" :eek: ... a Ty Aniu też się jeszcze doczekasz tej przyjemności hehe ;-):-D

reklama
Do góry