reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

mala.di a jesz może wołowine, bo po tym dziecko ma zatwardzenie, a sorki zapomniałam, nie jesz mięsa, ale sprawdź może jednak coś działa na gorszą przemianę w twoim jadłospisie, z resztą niektóre dzieci na piersi mogą robić 1 kupę na tydzień nawet, ale możesz stosować czopki glicerynowe, ja je stosowałam przy drugim synu, chociaż on nie wykazywał jakiś problemów większych z powodu rzadkiego wypróżniania się

kochane, mojej małej już lepiej z oczkiem, dostałam receptę na biodacynę, ale na razie jej nie wykupiłam, bo ta ropka wychodzi na zewnątrz, więc się nie stresuje, jeszcze waciki muszę zmieniać a nie przewlekać go czy składać

tylko teraz jestem zaniepokojona czym innym: jak ją trzymam za kark i główkę do beknięcia to prawą ręką wyczuwam taki jakiś gruczął, on przesuwa się, mój M twierdzi, że to jest na kości, taki guzek, połowę paznokcia najmniejszego, i nie ma takiego symetrycznie po drugiej stronie, nie boli jej to, co najważniejsze, i na razie nie wydaje się,żeby rosło, czy malało
może to coś jest normalne, czy któraś coś takiego wyczuła też u swojego dzidziaka?

reklama
Bejbi idz moze to sprawdzic do lekarza, ja nie wyczulam nic takiego u Malego
Sunshine mi to sie wydaje ze poprostu takich maluszkow nie zabiera sie w takie miejsca, nie wlozysz mu przeciez zatyczek do uszu... A takiego halasu dziecko sie wystraszy i bedzie potem marudne...

U nas pepek ospadl ,ale tylko ten czarny kikut a taki kawaleczek jeszcze zostal, bylismy u lekarki i zapisala cos do psikania i kazala fioletem odkazac , mam nadzieje ze to pomoze i za kilka dni juz bedzie ladny pepuszek

Sunshine, jak już Aniela zaśnie, to jej stado rozwścieczonych bawołów (czyt. Franek w ferworze zabawy ;)) nie obudzi :) W kościele nie budzą jej dzwonki, na placu zabaw hałasy dzieci. Może dlatego, że w domu ma lekki hałas non stop przez Brata, a spać przecież jakoś musi ;)

Jak dziecko bardziej wrażliwe, to bym po prostu unikała takich hałaśliwych miejsc. Albo włożyłabym je do chusty - może pomóc się uspokoić :)

Moje dzieci za maleńkości (;)) najlepiej spały zawsze przy dźwięku odkurzacza albo miksera :D Baliśmy się przy Franku, że będzie potem unikał jak ognia obowiązków domowych, ale póki co to się nie sprawdza - uwielbia odkurzanie, a przy pieczeniu i gotowaniu zawsze pomaga ;)

Wiktor też nie ma problemu ze spaniem przy hałasie. Dziś byliśmy na takim mini koncercie na świeżym powietrzu - akurat instrumentów etnicznych - mały spał spokojnie. Tego nie boje się, że będzie się bał i płakał ale zastanawiam się czy ne powinien mieć jakichś suchawek czy czegoś.

reklama
Do góry