reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

No i dalej bujamy się z kikutem, a 4 t minęły, nie śmierdzi, suchy na wiór, a trzyma się :no: W szpitalu lekarki coś gadały, że ładnie zagojone ale ma bardzo wąskie ujście itd, że ciężko mu będzie odelecieć. ewa, co tam ciekawego mówił Ci ten chirurg? ukręcać u niego czy czekać?

reklama
Asia, nam chirurg powiedział, że jak pępek suchy i nic się nie ślimaczy, to czekać. U nas odpadł w ostatnim dniu 4 tygodnia i dziś już jest pięknie zagojony. Jak jest suchy, to Wam też niedługo odleci na pewno.

A tak poza wątkiem (wybaczcie) - Asia, Ty znasz wielu lekarzy - masz może jakiegoś laryngologa godnego polecenia w Krakowie? Zatkało mi się ucho parę dni temu i nic z tym nie udaje mi się zrobić. Muszę się gdzieś wybrać :/:/:/

to czekamy:-) Moja siostra chodziła do dr Kozoka, bo miała polipy na zatokach i on operacyjnie usuwał jej je laserem. Ale on jest chyba drogi i różne ma opinie, moja siostra była zadowolona, dobry operator na pewno.
Na NFZ na tą operację czeka się latami i jest robita na 3, czyli 3 narkozy:no: Moi rodzice zapłacili i siostra miała i Bunifratów jedną operację usuwania polipów chyba z dyszkę kosztowała:no:

Dzięki. Zastanawiam się ile na nfz czeka się na zwykłą wizytę :/ Czy mi to ucho nie odpadnie w międzyczasie. Trochę mi się nie chce chodzić po skierowania, więc nie wiem, czy nie pójdę prywatnie. Tylko kasy szkoda. Ech...:/

Ewa a zdrowia nie szkoda? :-) dla mnie pieniądze na lekarza nie grają roli, właśnie się zastanawiam czy nie iść na bioderka prywatnie, bo u nas to jest sajgon, lekarz w godzinę przyjmuje chyba z 50 dzieci, wchodzi się 2 na 3 min. wizyty, tłum, mnóstwo dzieci, nie ma gdzie usiąść i lekarz nie miły, chyba wydam tę 100zł, bo na samą myśl mnie trzęsie :no:

Dziewczyny, na te bioderka kiedy się idzie? No i jeszcze ile trwał trądzik niemowlęcy u Waszych dzieci? u nas od tygodnia i raz bardziej nasilony raz mniej...
No i my dajemy profilaktycznie bioagaje, 5 kropelek na noc. tak też dawali w szpitalu. Nie spytałam się tylko do kiedy?

Cieszę się, że zapisałam Ulę do innego pediatry niż moja teściowa, bo ona przychodzi jak do wnuczki, a nie pacjenta. Ja się jej pytam o merytoryczne sprawy, a ona mi a gugu a srusu i wszytko dla niej jest ok. Szału dostaję jak przychodzi i robię się bardzo niemiła:no:

ewa, ze skierowaniem to pewnie chwila, jak to nic poważnego to bym poszła na nfz. Z poważnymi problemami chdzę tylko prywatnie.

Asia a jak ma Młodą traktować? :-) daj babci być babcią i dobrze, że masz innego pediatrę, moja mama to cały czas, że jej Laura jest najmądrzejsza, najładniejsza, a jaka elokwentna na bank po babci poloniście :sorry2:

Wiem, ale dostaję szału jak mówi do niej per "córeczko". Powiedziałam jej, żeby tak do niej nie mówiła, bo to moja córka:wściekła/y: Moja mama się tak nie zachowuję, a nawet gdyby to pewnie by mnie to tak nie wkurzało:-)

Asia, alergia na teściów zazwyczaj odzywa się po urodzeniu dziecka :D Potem to trochę mija, ale okresowo narasta - np. jak przychodzi czas wprowadzania nowych posiłków albo nocnikowania i pojawia się mnóstwo "dobrych rad" :D

Na bioderka idzie się między 4 tygodniem a 4 miesiącem. My jesteśmy zapisani na 1 października, bo nie było terminów wcześniej. Ale raczej jest wszystko ok - nóżki ładnie Aniela odwodzi, fałdki na nogach równe.

reklama
gosha, o co chodzi z tymi rurkami? bo kurcze, u nas to jest masakra z tymi kupami :baffled: czasem ładnie wszystko samo idzie i nawet bez płaczu, ale wczoraj na przykład , gdy akurat bylysmy daleko od domu, mała robiła kupe kilka godzin, przez co nie moglysmy spokojnie pojsc na pociag- glupio mi bylo z ryczacym dzieckiem jechac przez pol warszawy, i wrocilysmy do domu dopiero o 21, i nie dosc ze w tym parku ja karmilam co chwile, w miedzyczasie nosilam na rekach, w pociagu cala godzine jazdy tez, to ledwo zdazylysmy dojsc do domu ze stacji, czyli minal moze jakis kwadrans to ona znowu w ryk...

Do góry