reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

A ja wlasnie huggiesy mam 2 i bardzo nam odpowiadaja:) Kiedys przeciekly ale to jak juz bylo sporo nasikane i Mala kupsko walnela na dokladke.Ale tak to spoko pieluchy,cala noc wytrzymuja nawet bez przeciekania pod warunkiem ze nie ma kupska nad ranem:D 3 mam tez huggies juz dwie duze paki dostalismy od znajomych w prezencie,znaczy Olivia dostala, i juz niedlugo przejdziemy na nie bo dupcia rosnie i brzuszek oj rosnie. Ja juz 2tyg temu wiekszosc ciuchow 0-3m-ca odlozylam na strych bo za male:eek: Pajace i body to tylko 3-6 mcy sa dobre,gondola od wozka tez juz niedlugo pojdzie w odstawke:eek:

reklama
hehe myślałam, że tylko mi nie schodzą :-D u mnie 62 body, kaftaniki dobre, ale pajace, spodenki za długie, ma krótkie nóżki po mamusi, niestety :sorry: nam gondola spokojnie do lutego wytrzyma, od 1 marca przejdziemy na spacerówkę :tak:

dziewczyny mnie te zolte kupki schodza jak przed praniem zapiore mydelkiem vanish. gorzej z dywanu ,po tym jak doswiadcze na swoim brzuchu i wszystkim po drodze strzalu z armatki podczas przewijania na przewijaku ;)

Mi kupki schodzą bez problemów, piorę w pralce w loveli nigdy nic nie zostało :szok:

A co do pieluszek to huggiesy są specyficzne, teraz choć siedzi już w 2 innych marek to dopiero jedziemy z 1 huggies, bo wcześniej wszystko wyłaziło nogawkami.
Najlepsze jak do tej pory wg mnie są pieluszki baby marki auchan :) super są i tańsze :)

A podczas przewijania ja po zdjęciu pieluszki zawsze nakładam chusteczkę na ptaszka i pod dupkę, minimalizuję zasięg pola rażenia :D

Acha i serio tak często zmieniasz pieluszki k8? u mnie raczej przy karmieniu co 2-3 godziny, w nocy nawet mniej...

Huggies sa calkiem niezle ale nieodpowiada mi to ze sa takie sztywne. Chlona mniej siku niz pampersy ale dzieki temu sa tansze. Niestety u Lilki narobily odparzen pomimo czestego zmieniania.

My jedziemy na pampers premium 3 :) ale mam do nich sredni stosunek...Nie pojmuje kompletnie pomyslu z siateczka bo tylko sie odbija na pupie ani informacji ze wchlaniaja kupe bo kupka laduje wszedzie nawet na nozkach i w pachwinach ;/. No ale świetnie wentyluja pupe i Moja ewidentnie jest w nich spokojniejsza niz w pampers baby active

Teraz Pampersy to przed karmieniem, co 2-3h w dzień a w nocy też jak jeść woła, czyli o 5 i 8.30 :)
Tak się skubaniec teraz przestawił. No ale późno zasypia, dopiero koło północy...
Dostaliśmy od znajomych te Pampersy w pomarańczowym opakowaniu. Beznadzieja. Naperfumowane, nieelastyczne i przeciekają.
Mam Premium i Aktiv na zmianę. Na noc nakładam Premium, bo wtedy mały dłużej w nich siedzi a w dzień jedziemy na Aktiv. My w nocy kup nie mamy. Jakoś zawsze są w dzień :)

Dzisiaj mamy pierwszą zieloną kupę. Wczoraj był dzień bezkupowy. Czy zielona kupa to faktycznie takie zło?

Lewek, z tego co zauwazylam to wlasnie huggiesy sa drozsze od pampersów:p

ja wlasnie nie wiem od czego to zalezy...mi raz bez problemu zeszla w praniu kupa w 40stopniach w loveli, potem w tym samym proszku w 60nie zeszlo... a ostatnio wszystko super sie sprało w 60 ale prane już w arielu.

no i jeszcze, jak ja uzywalam pampersów to moglam całą noc nie zmieniac, dopiero nad ranem przed kupskiem, a huggiesy nawet dwa razy zmieniam w nocy... nigdy wiecej ich nie kupie.

LeRemi, moze tam u Ciebie jakies inne sa te huggiesy, lepsze? :p

reklama
Ja myślę, że Huggisy tak mało chłonne, bo mają mniej chemii niż Pampersy... Pampy to takie napuchnięte po nocy są, że aż śpioch się rozpina.

Do góry