reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olkusz i okolice

Wiolcia szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia gdzie się składa wniosek ale wiem że sa dwa rodzaje becikowego to od państwa i z mopsu jeśli dochód na jednego członka rodziny nie przekracza 504 zł na osobę. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale skoro wniosek o zasiłek rodzinny składa się w mopsie i oni go wypłacaja to z becikowym może być podobnie.
to drugie becikowe składa się do mopsu :tak: ja je bralam ;-)

reklama
koniczynka mam sprawzonego dobrego dentyste,swie babki,matka i corka,przyjmua w domu prywatnym na czarnejgorze.jak cheszto dam Ci namiary:-)

jestem już po wizycie u lekarza
i widziałam moje maleństwo
cudowne uczucie zobaczyć jak bije mu serduszko, jak macha rączkami i nóżkami:-)
uśmiechałam się do tego monitora jak jakaś nawiedzona;-)

gałązka napewno wszystko jest w porządku:) czekam jutro na wieści od Ciebie:)

Koniczynka masz rację obliczają to z dochodu brutto. Moja koleżanka nie dostała bo przekroczyło jej o 22grosze.... I dla mnie te przepisy tez są chore....

Powiem szczerze nie wiem jak obliczają ale 504 netto nie moze na osobe przekroczyć tego jestem pewna na stówe
W olkuszu o to "paśtwowe " becikowe składa się w mopsie tez

Koniczynka na zamkniętym ci napisałam kogo polecam z dentystów

gałązka to super ze wszystko OK :)))

Ja tez po wizycie - wszystko ok mała wazy 2800 wiec tez klocuszek :) oznak porodu narazie brak :(

zaraz na prywatny zajrzę:)

jsorbek widzę że nasze dzieciaczki sa prawie takiej samej wagi:) i nie wiem czy to dobrze bo przeciez łatwiej urodzic mniejszego dzidziusia niż większego przynajmniej tak mi się wydaje:) Mam pytanie do Ciebie ale to tez napiszę na prywatnym:)

anusiak nie pogardzę namiarami :tak:
jsorbek dzięki w końcu będe miała w kim wybierać.
galazka ja na każdym USG jak patrze w monitor i widzę maleństwo to mam łzy w oczach i też śmieję sie jak mysz do sera i tak samo mam jak czuje ruchy małej qwczoraj wracałam ze sklepu i śmiałam sięsama do siebie, bo mała urządziła sobie maraton w brzuszku, a ludzie patrzyli na mnie jak na nienormalną ii wiecie co choćbym miała podły nastrój jak popatrzę na zdjęcie albo ja poczuję od razu mam lepszy humor:-)

koniczynka to fajnie że wieleradości sprawia Ci ciąża:) ja tez pamiętam kopniaczki w najmniej oczekiwanym momencie i tez się śmiałam z tego sama do siebie:)

Witam :) czy przyjmiecie jeszcze jedną mamuśkę :) dopiero dzisiaj trafiłam na ten wątek :D co prawda mieszkam w Sosnowcu, ale dopiero od 4 lat, a tak to pochodzę z Klucz i tam często bywam u rodziców:)

reklama
Do góry