to drugie becikowe składa się do mopsu ja je bralam ;-)Wiolcia szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia gdzie się składa wniosek ale wiem że sa dwa rodzaje becikowego to od państwa i z mopsu jeśli dochód na jednego członka rodziny nie przekracza 504 zł na osobę. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale skoro wniosek o zasiłek rodzinny składa się w mopsie i oni go wypłacaja to z becikowym może być podobnie.
reklama
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
gałązka napewno wszystko jest w porządku czekam jutro na wieści od Ciebie
Koniczynka masz rację obliczają to z dochodu brutto. Moja koleżanka nie dostała bo przekroczyło jej o 22grosze.... I dla mnie te przepisy tez są chore....
Powiem szczerze nie wiem jak obliczają ale 504 netto nie moze na osobe przekroczyć tego jestem pewna na stówe
W olkuszu o to "paśtwowe " becikowe składa się w mopsie tez
Koniczynka na zamkniętym ci napisałam kogo polecam z dentystów
gałązka to super ze wszystko OK ))
Ja tez po wizycie - wszystko ok mała wazy 2800 wiec tez klocuszek oznak porodu narazie brak
zaraz na prywatny zajrzę
jsorbek widzę że nasze dzieciaczki sa prawie takiej samej wagi i nie wiem czy to dobrze bo przeciez łatwiej urodzic mniejszego dzidziusia niż większego przynajmniej tak mi się wydaje Mam pytanie do Ciebie ale to tez napiszę na prywatnym
jsorbek widzę że nasze dzieciaczki sa prawie takiej samej wagi i nie wiem czy to dobrze bo przeciez łatwiej urodzic mniejszego dzidziusia niż większego przynajmniej tak mi się wydaje Mam pytanie do Ciebie ale to tez napiszę na prywatnym
koniczynka_00
Fanka BB :)
anusiak nie pogardzę namiarami
jsorbek dzięki w końcu będe miała w kim wybierać.
galazka ja na każdym USG jak patrze w monitor i widzę maleństwo to mam łzy w oczach i też śmieję sie jak mysz do sera i tak samo mam jak czuje ruchy małej qwczoraj wracałam ze sklepu i śmiałam sięsama do siebie, bo mała urządziła sobie maraton w brzuszku, a ludzie patrzyli na mnie jak na nienormalną ii wiecie co choćbym miała podły nastrój jak popatrzę na zdjęcie albo ja poczuję od razu mam lepszy humor:-)
jsorbek dzięki w końcu będe miała w kim wybierać.
galazka ja na każdym USG jak patrze w monitor i widzę maleństwo to mam łzy w oczach i też śmieję sie jak mysz do sera i tak samo mam jak czuje ruchy małej qwczoraj wracałam ze sklepu i śmiałam sięsama do siebie, bo mała urządziła sobie maraton w brzuszku, a ludzie patrzyli na mnie jak na nienormalną ii wiecie co choćbym miała podły nastrój jak popatrzę na zdjęcie albo ja poczuję od razu mam lepszy humor:-)
mamBartuli
Fanka BB :)
Witam czy przyjmiecie jeszcze jedną mamuśkę dopiero dzisiaj trafiłam na ten wątek co prawda mieszkam w Sosnowcu, ale dopiero od 4 lat, a tak to pochodzę z Klucz i tam często bywam u rodziców
reklama