reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olkusz i okolice

o dzięki za powitanie :) mika85 jest z 79 :D a nie jestem pewna czy Ciebie nie kojarzę z podobnego wątku na innym forum hmmmm
Wiolcia hej, tak po prawdzie to ja nie wiem czy jest jakiś lepszy lekarz w Kluczach od Michniewskiej, ja nie znam bynajmniej. My robiliśmy usg bioderek u niej. A skąd jesteś, że się do nas (bo ja lokalna patriotka w sumie jestem:p dlatego nas = Klucze :p )przepisałaś?? Ja szczepiła skojarzonymi - żadnych objawów poszczepiennych, marudzeń itd. W sumie mój synek miał po porodzie delikatny wylew w główce (nie pamiętam dokładnie co) i jeździliśmy na usg do kliniki, tam gdzie rodziłam i tam właśnie nam powiedzieli, że to jedyne szczepionki, które powinny wchodzić w grę przy szczepieniu gościa to acelularne. Ale to w sumie decyzja każdej mamy.

oo witam galazke :) widzę, że mamy dzieci z tego samego roku :) gratuluje ciąży i dużo zdrówka :))))) w ogóle wszystkim przyszłym mamom gratulacje :))))) kurcze muszę Was doczytać skąd jesteście, bo aż dziwnie się czuję w takiej niewiedzy ;)

reklama
Wiolcia Michniewska naprawdę najlepszy lekarz tutaj w okolicy z tego co sie zdążyłam zorientować, leczy całą moją rodzinkę tutaj i z tego co opowiadali to kompetentna ikonkretna kobieta, tez się do niej mam zamiar zapisac, bo jeszcze nie zdążyłam wybrać lekarza i moje maleństwo też jak coś zamierzam do niej zapisać:tak:
A ja jestem z Dębicy, mieszkałam w Krakowie, a teraz w Kluczach, bo tutaj wyszłam za mąż (to tak żebys nie musiała daleko w wątku szukać)

Ja jestem z Załęża więc do Klucz niedaleko. A co do Michniewskiej to byłam na usg bioderek i od razu przebadała Krzysia od stóp do głów i dzwonić mam do niej o każdej porze dnia jak się coś będzie działo. Fantastyczna kobieta!

Mamo Bartuli mówisz, że te skojarzone najlepsze?? Czytałam negatywne opinie i sama nie wiem co robic:( Michniewska mi je bardzo polecała...

Wiolcia moja siostra szczepiła właśnie tymi skojarzonymi szczepionkami swoją dwójkę dzieci i ani jednemu ani drugiemu nic nie było po nich żadnych skutków ubocznych. Więcona je bardzo zachwalała.

Nie pamiętam już kto, chyba pielęgniarka w przychodni mówiła mi, że te skojarzone są o wiele łagodniejsze niż te zwykłe.My szczepiliśmy tymi skojarzonymi.

Wiolcia faktycznie masz blisko, no babeczka fajna z Michniewskiej. Bartkowi nic nie było po tych szczepionkach i takie same opinie miały mamy, które szczepiły maluszki nimi. W Kluczach jest tyle dobrze też, że oni maja szczepionki w przychodni i są sporo tańsze niż w aptece.

aaaa koniczynka to pewnie się gdzieś widziałyśmy :)))) pewnie będę zwracała większą uwagę na kobietki w ciąży jak pojadę do rodziców :) jak Ci się podoba w Kluczach??

Musze sie przestawić na troszkę inny tryb życia i przyzwyczaić do innych rzeczy ale jest niezle ;-) Co do kobiet ciężarnych w Kluczch to jest ich kilka jak sama zdążyłam zauważyć już, będzie z kim na spacerki chodzic :-)

Witam się i ja

O nowa mamabartuli - witaj - ja tez z sentymentem do imienia Bartek bo mam meża Bartka i brata Bartka :)))

Co do szczepień ja też szczepiłam skojarzonymi i teraz tez tak będę - moja lekarka je poleca i ja jej ufam - także Wiolcia jak ci lekarka polecała to myślę ze nie ma co się zastanawiać ;-):tak:

Eldcia - ja mam ostatnio mega nerwa już tak się doczekać nie mogę - dziwnie się to u mnie objawia wiem ale nic nie poradze ;-):-D

reklama
Do góry