reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olkusz i okolice

wiolcia masz racje z ta dietą przeciez dziecko i jego zdrowie jest najważniejsze a nad figura zawsze można popracować później. zreszta podobno przy karmieniu piersia się traci na wadze...

Koniczynka czyli teoria się potwierdza z tym mlekiem bo wiolcia tez pisała żeby je pić.

reklama
z tym wszystkim to chyba jednak nie ma reguły :tak: ja tak twierdzę :-D

przy Dominice w ciąży litrami piłam mleko i do dziś jest uczulona na nie :tak:

a przy Wojtku nie piłam prawie wogóle bo alergolog mi zabroniła, więc piłam tylko raz na jakiś czas i alergii prawie na nic nie ma, jeśli chodzi o pokarmówkę

Z tym mlekiem , to nie ma reguły sa tylko pewne teorie, ale z tego co spotkałam się z aptece to skaza białkowa wcale nie zależy od tego czy pijemy mleko w ciąży czy nie.
Co do chudnięcia podczas karmienia, to jak miałam zajęcia z anatomii to kobieta nam mówiła, że nawet jak się dziecko karmi butelką to po porodzie trzeba przystawiać do piersi jak naczęściej, bo wtedy kurczy nam sie macica, i najlepiej to jest odczuwalne przy pierwszym dziecku. A co do pózniejszego okresu, to tylko zależy od nazwijmy to "mocy przerobowej" naszego organizmu i tego w jakiej postaci są te nasze zbędne kilogramy. No i też wspominała, żeby tylko niejadać niezdrowych rzeczy zbyt dużo , bo to ani nam ani dziecku nie posłuży ;)

buuu to ja jetem jakiś chory przypadek:/ Ani nie jadam niezdrowych rzeczy - nie jadam smażonego i słodyczy a waga jak stanęła tak stoi a brzuch mam oooogroooomny:/:/ Wyjściowo w talii miałam 70 a teraz mam 98 :/ Cóż zobaczę co mi Baran powie na kontrolnej wizycie, może niedługo będę mogła zacząć ćwiczyć...

Ze mnie to jakaś słonica będzie juz mam ponad 100cm w obwodzie, strasznie mi się brzuch po świętach powiększył, a co będzie potem...dobrze, że waga w miarę stoi narazie

Wiolcia masz jeszze czas na chudnięcia przeciez niedawno urodziłas a wszystko wymaga niesety czasu. Nic się nie przejmuj bo zapewne jak wiosna przyjdzie to będziesz częśto chodzic na spacerki z Krzysiem więc waga tez pójdzie w dół:tak:

Koniczynka jaka słonica przeciez w ciąży zawsze przybiera się na wadze i obwód też rośnie. Odnośnie tego co napisałaś ja tez gdzieś czytałam że występują skurcze macicy przy kamieniu i wtedy się chudnie szybciej.

Ja szczerze powiedziawczy nie wiem ile miałam w obwodzie sprzed ciąży bo nie przyszło mi do głowy żeby się zmierzyć a teraz to juz za późno bo brzuszek mi opadł...

reklama
my idziemy na mały bal :tak: nie byliśmy na sylwestrze od 6 lat :szok: już prawie zapomniałam co to :-D

koniczynko a na sylwka idziemy do Klucz :-D

Wiolcia mnie biodra też nie szły w dół :tak: żadne karmienia ani nic nie pomagało :tak: dopiero jak Dominika zaczęła chodzić i musialam za nią latać dużo, to waga i biodra poszły w dół :tak: teraz przy Wojtku to od razu wszystko szło w dół bo ruch miałam od początku :-D

Do góry