reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

No pewnie Czarnuszka jedź do szpitala i będziesz miała z głowy badanie, a tak nie dość, że do laboratorium lecieć, to później jszcze do gina, szkoda czasu;-)
Witaj anusia85!
Widzę, że już Czarnuszka napisała całą wyprawkę:tak:

reklama
Aaa i weźcie dziewczyny te siateczkowe majteczki,żadne jednorazowe, ani bawełniane, bo położne karzą bez majtek chodzić z samym podkładem, bo krocze ma oddychać;-)

No więc.:
dla siebie to koszule ( ja biore 4 koszule i 1 dres zeby maz nie latał w razie co ) kapcie,szlafrok, majtki (ja mam normalne zwykle bawelniane tylko ze troszke wieksze, ale mogą byc też te takie siatkowe typowo poprodowe ) biustonosze do karmienia. No i kosmetyki + szare mydlo albo w kostce albo plynie do podmywania krocza jezeli beda nacinac. i papierowe ręczniki po wycierania krocza po kąpieli zeby nie wycierac ręcznikiem. Plus wiadomo reczniki. Podkłady poporodowe - takie wilkie podpaski kupuje sie je w aptece np bella
Dla dzidzi to ubranek podobno nie trzeba ale ja biore kilka swoich jak dzidzia bedzie ze mna na sali to ja ubiore w moje ( czapeczke pilotke, spioszki 2x kaftanik 2x, seterek 1, lapki niedrapki, skarpetki, ). Kosmetyki dla dzidzi to krem do pupci pampersy, chusteczki nawilzane, spirytus do pępuszka albo piochtanina. Ręczniek to niewiem , bo one jak kapia to wycieraja w pieluszke tetrową. Ja biore i ręcznik i 2 pieluszki tetrowe i jedna flanelową. Biore też oliwke i plyn do kąpieli dla dzidzi. Ja przy 1 porodzie kapalam sama. Ale jak one beda Ci kąpac to niewiem. Ale ja biore mimo wszystko. Kocyk tez biore dla dzidzi, rożek, No a ciuszki na wyjscie to mam przygotowane maz mi przywiezie jak bedziemy wychodzic. Zabierem tez ze sobą mala butelke ( bo przy 1 porodzie jak urodzilam to dwa dni mialam synka przy sobie potem go zabrali na obserwacje bo mial zle wyniki krwi i dostal zoltaczki i polozna powiedziala ze raz na noc mu da mleko te ich bebiko butelkowe ale moj synus sie juz przystosowal do mojego cyca i ciezko mu bylo ssac z tamtej butelki bo ona ma wąski smoczek i sie mnie pytala czy nie mam swojej buteleczki. Wiec teraz biore ) No i smoczek uspokajający tez biore moj 1 synus nie chcial ale drugi moze chciec :) Patyczki kosmetyczne jeszcze hmn...chyba wszystko No i dla siebie jakies jedzonko piciu duuuuuuzo picia gazetki jakies do czytania i dokumenty ,dowod , ubezpieczenie, karte ciązy, wyniki badan.
:-)Dziekuje Ci bardzo sporo tego ale dam rade:-D

Dziewczyny, zabierzcie też do szpitala jakiś kubeczek i sztućce. A co do kąpania dzieciaczków - przychodzą 2 pielęgniarki i kąpią, mają jakieś swoje kosmetyki. Ciuszki dla dzidziusiów też są, ale niektóre dosyć podniszczone i jeśli o mnie chodzi, to nie brałam, ale drugiego dnia z małym poprosiłam męża, żeby przyniósł, bo chciałam go przebrać w coś porządniejszego. A co do majtek - najlepsze z siateczki (szukałam w kilku aptekach, dostałam w końcu w aptece na pasażu w Carrefourze).

hej Kobietki
urodziłam 12 lutego śliczną córeczkę Lenkę :) poród trwał 2,45h od momentu podłączenia kroplowki wiec chyba nie tak dlugo... Mała wazyla 3380g i 56cm dluga :) i ma czarne włoski, dołki w policzkach i robi cudowne minki :)
narazie nadal jestesmy w szpitalu bo mala ma niska morfologie i miala zołtaczke ale mam nadzieje ze wkrotce wrocimy do domku :)

niestety nie nadrobie teraz tych stron gdzie mnie nie bylo ale mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze :)
pozdrawiam serdecznie!!!

Hej Dziewczyny, od wczoraj mam wreszcie net i nadrabiam zaległości.
Gratuluję tym rozpakowanym;-) My jeszcze tyjemy:-D
No i nadal czekamy na Lenkę:happy:

Nadal pracuję, a jutro mam kontrolę regionu, więc dziś pracuję potrójnie i nawet na BB reklamę wrzucam - może kogoś zainteresuje:tak:

Sporo młodych mam siedzi w domu, nie pracuje i może chciałaby sobie tak wychowując Maluszki dorobić lub jak ja rozkręcić własny biznes:tak:
Współpracuję ze szwedzką firmą kosmetyczną Oriflame, kończę kwalifikację na Dyrektora Klubu.

Oferuję 30% marży na każdym sprzedanym produkcie, kupowanie na własne potrzeby taniej niż w katalogu, bony o wartości 50zł, kuferek z reklamy za 19,90zł (warty 180zł) i prezent za 50zł :happy:
Zainteresowane Mamy serdecznie zapraszam na moją stronę Oriflame - natural swedish cosmetics

W razie pytań - piszcie lub dzwońcie!!:-)
Pozdrawiam, Elwira

reklama
hej Kobietki
urodziłam 12 lutego śliczną córeczkę Lenkę :) poród trwał 2,45h od momentu podłączenia kroplowki wiec chyba nie tak dlugo... Mała wazyla 3380g i 56cm dluga :) i ma czarne włoski, dołki w policzkach i robi cudowne minki :)
narazie nadal jestesmy w szpitalu bo mala ma niska morfologie i miala zołtaczke ale mam nadzieje ze wkrotce wrocimy do domku :)

niestety nie nadrobie teraz tych stron gdzie mnie nie bylo ale mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze :)
pozdrawiam serdecznie!!!
Gratulacje!!!! super ze tak sprawnie przeszlas porod:-) zycze wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do domciu:-)

Do góry