reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OK czas na poważny temat - WÓZKI

ja się zdecydowałam w końcu na teutonię mistral sport
cztery kółka a dwa sketne z mozliwościa blokowania w obie strony, przekładana rączka, ciche składani budki, różne wentylacje i moskitiery (mąż jak zobaczył jak fajnie może być wyposazony wózek to aż wymiękł), sztywna duża gondola i do tego kupimy fotelik romer - ma najlepsze wyniki w testach adac

w Polsce rozważałam bebe comfort, ale ich spacerówka jest podobno nie za ciekawa, potem oglądałam emmaljungę, ale ciężka i bez skrętnych kółek, a quinny miało słabą gondolę w porównaniu z teutonią

zresztą najlepiej zrobić wstępną selekcję oczekiwań "na sucho" a potem pojeździć wózkiem po sklepie, to czasami diametralnie zmienia pogląd na dany model

Kasia23 co do stronki to zajrzyja na http://foteliki.info tam są testy i od tego zacznij
a wózkow szukaj w sklepach internetowych i na stronach producentów, sporo linków jest na forum

pozdrawiam
kasia

reklama
Ja wczoraj oglądałam Mikrusa Alu Sprinta i Pani która sprzedawała powiedziała, ze wózek jest super ale jeżeli ja w czerwcu rodze to na zime trzeba będzie wyciągnąć spacerówke a ona jest mało zabudowana i na nasze zimy sie nie nadaje....... Także dla nas dziwczyny ważne są spaerówki bo w gondolach nasze dzidzie nie będą chciały całą zime jezdzic.... No i jeszcze jeżeli chodzi o Mikrusa to niby ma duży wybór kolorów ale jak sie zamówi jakiś wybrany to.... oni i tak inny przysyłają no i tkaniny ma różnych gatunków.... Polska firma..... Więc już nie wiem, który!!!!! Peg Perego Young może.....

DZIEWCZYNY A JA JUŻ MAM SWÓJ WYMARZONY WÓZEK..JEST CUDOWNY...ROZPAKOWAŁYŚMY GO Z TEŚCIOWĄ, BO MĄŻ DZISIAJ WYJECHAŁ NA POLIGON I SAME WALCZYŁYŚMY, ALE KOBIETY SĄ UPARTE HIHIHI I UDAŁO SIĘ PRÓBA GENARALNA PO DOMKU...SUUUUUPER....
kÓŁKA NIE SĄ SKRĘTNE ALE TO TYLKO PLUS WG NAS....I SIĘ MIĘKKO PROWADZI A TO JEST NAJWAŻNIEJSZE A mALUSZEK NAwet DO 8 MIESIĄCA POWINNIEN ZMIEŚCIĆ SIĘ W GONDOLCE JEST DUŻA I PRZESTRONNA...I TEN KOLOR :) :) :) :) :) :)

Klamko - Ola opisała wszystko i wkleiła nawet zdjęcia wózka jakoś na początku tego tygodnia... Sprawdź wstecz...

Ja się zdecydowałam na Teutonie Spirit S3 ;D ;D Baaaardzooo mi sie podoba i ma 3 lata gwarancji!!!!!!! Solidny, lekki, duża spacerówka, dokupuje gondolke na stelaż też sporą i pasuje fotelik Maxi Cosi ;D Cudo. Można je obejrzeć na stronie www.teutonia.pl lub dotknąć w Świecie Dziecka przy Jupiterze w Warszawie.

Klamko - śliczne te wózeczki! Znasz może orientacyjne ceny zestawu- tj. wózeczka, gondoli, fotelika?
podoba mi się - mistral i primus

Ja tu tak z mam kwietniowo/majowych chcialam odradzic zakup Alu Sprinta!!! Poczytajcie recenzje np na forum gazety i innych forach o wozkach! to nie latwy wybor!!! ja juz sie interesowalam przed II kreseczkami i nadal mam metlik w glowie choc juz raczej jestem zdecydowana.
Co do tego Sprinta to on sie strasznie psuje jest nie wygodny i ogolnie nie polecany :(:(

reklama
Rusałeczko tutaj masz adres stronki na ktorej są te wózki i ceny. Tak około 1600zł kosztują spacerówki (zależnie od modelu) i ok 400zł gondole ale masz trzy rodzaje do wyboru i ceny tez sie wtedy róznią. Ale warto zainwestować taką kase bo wózek ma 3 LATA gwarancjii więc sprzedając go po roku albo dwóch (chociaż podobno większość rodziców ze względu na jego funkcjonalnośc i jakość używa go przez 3 lata) można nawet za 70% ceny go sprzedać!!! Ja się zakochałam na Amen i mój narzeczony też :D :laugh: ;D

Do góry