reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Aż mi ciary przeszły [emoji3064]
Na pewno wiedział [emoji3590] Moja babunia jak umierała była w śpiączce, lekarze mówili, że nic nie czuje i nie jest świadoma. Nie wierzę im. Dzień przed śmiercią otworzyła oczy, nie mówiła już, ale patrzyła się. W dniu śmierci jak byłam przy niej od samego rana spojrzała mi się w oczy (bo wcześniej jakby unikała tego), uśmiechnęłam się do niej a ona uniosła delikatnie kącik ust jakby też chciała się uśmiechnąć. Wiedziałam, że wie, że ja tam jestem. Może pomyliła mnie z moją mamą, ale ważne że wieeziała że nie jest sama... Trzymałam ją za rękę, w pewnym moemncie zaczęła mieć ciało jak plastelina, bałam się że ją boli więc zabrałam rękę i mimo że nie mogła już się ruszać to zaczęła stukać palcami w łóżko - szukała ręki, chciała żeby ją trzymać. Jak delikatnie zaczęłam trzymać ją za koniuszki palców (tam mogłam), to się uspokoiła :) Straszne, ale i piękne chwile.

reklama
Powiem Ci ze bardzo ciekawe to co napisałaś. Ja w pierwszej ciąży miałam zalecony acard w zasadzie profilaktycznie bez żadnych badan (in vitro) Jak zaszłam drugi raz w ciąże ( naturalnie) to obumarła w 9 tyg a tego acardu nie brałam bo lekarz nie zalecił. Potem oczywiście długo myślałam o tym czy mogło mieć to wpływ i po Twoim wpisie dochodzę do wniosku ze bardzo możliwe. Teraz mam 10 dni do @ myślisz ze mogłabym na własna rękę ten acard brać?
Oczywiście ze tak i bierz do póki nie zajdziesz w ciążę pij czerwone wino tylko wytrawne jest na krew niestety pół lampki czerwonego co drugi dzień .
Ja z tym miałam problemy i na ten temat mogę mówić dużo . Z jednym stwierdzeniem się spotkałam od lekarza genetyka z Katowic proszę brać acard bo on nie zaszkodzi a może pomóc do tego po pozytywnym teście ciozowym heparyna 0.4 do 12 tyg ciąży potem 0.2 heparyna do 16 i można odłożyć bo u mnie jest PAI 4G HETEROZYGOTA czyli jeden gen nieplawidlowy a nie dwa . Dwa to by było homozygota bardzo duża wiedzę mam na ten temat . Heparyny nie wbijam bo lekarz powiedział ze ładnie ukrwiona macica biorę acard może zwiększy do 2x dziennie i powinno być ok .
czasami nawet kobiety sobie nie zdają sprawy ze głupi acard takie cuda robi bo poprawia krazenie do bąbelka i jest lepszy przepływ krwi

Powiem Ci ze bardzo ciekawe to co napisałaś. Ja w pierwszej ciąży miałam zalecony acard w zasadzie profilaktycznie bez żadnych badan (in vitro) Jak zaszłam drugi raz w ciąże ( naturalnie) to obumarła w 9 tyg a tego acardu nie brałam bo lekarz nie zalecił. Potem oczywiście długo myślałam o tym czy mogło mieć to wpływ i po Twoim wpisie dochodzę do wniosku ze bardzo możliwe. Teraz mam 10 dni do @ myślisz ze mogłabym na własna rękę ten acard brać?
Można na 100% brać, na pewno nie zaszkodzi.. kiedyś czytałam nawet na ten temat u mamyginekolog artykuł i było tam pisane, że dawka 75, jest zupełnie bezpieczna :)

Zazdroszczę Ci tej teściowej. Mnie teściowa nie znosi 😂 ja mieszkam w UK ona się odezwie raz na parę tygodni czasami raz na 2,3 mies .
A jak byłam w 1szej ciąży która straciłam to co drugi dzień pisała SMS jak się czujesz także mam uraz do tego pytania i jak się mnie ktoś pyta jak się czuje to się we mnie wszystko gotuje serio .
ooo, ja mam podobnie... tzn moja jest strasznie zimna kobieta, nikt nie jest wystarczajaco dla niej dobry, wliczajac jej wlasne dzieci i jak zadaje mi pytanie jak sie czuje to mam wrazenie ze chce uslyszec same zle rzeczy

Oczywiście ze tak i bierz do póki nie zajdziesz w ciążę pij czerwone wino tylko wytrawne jest na krew niestety pół lampki czerwonego co drugi dzień .
Ja z tym miałam problemy i na ten temat mogę mówić dużo . Z jednym stwierdzeniem się spotkałam od lekarza genetyka z Katowic proszę brać acard bo on nie zaszkodzi a może pomóc do tego po pozytywnym teście ciozowym heparyna 0.4 do 12 tyg ciąży potem 0.2 heparyna do 16 i można odłożyć bo u mnie jest PAI 4G HETEROZYGOTA czyli jeden gen nieplawidlowy a nie dwa . Dwa to by było homozygota bardzo duża wiedzę mam na ten temat . Heparyny nie wbijam bo lekarz powiedział ze ładnie ukrwiona macica biorę acard może zwiększy do 2x dziennie i powinno być ok .
czasami nawet kobiety sobie nie zdają sprawy ze głupi acard takie cuda robi bo poprawia krazenie do bąbelka i jest lepszy przepływ krwi
Oj winko wytrawne to ja lubię wiec tym sie ratuje. Wezmę zatem ten acard, a nóż widelec coś da ;)

Kochana napisze Ci coś ale to jest z głębi serca naprawdę nie odbierz zle tego .
Może zrób test DNA zamawiasz go na stronie z Katowic bodajże przychodzi ci do domu pobierasz sama próbkę śliny i odsylasz czekasz na wyniki koszt (350zl)
Ja miałam wizytę z generykiem i zazwyczaj jeśli kobieta ma jakąś mutacje to budzi się to w kolejnych ciążach 1sza zazwyczaj jest prawidłowa donoszona.
Ja tak miałam i zrobiłam po porobieniach a miałam tak beta rosła max do 60 i spadała 1sza ciąża była spoko. Wyszła mi mutacja PAI 4G heterozygota (odpowiedzialne za krzepliwosc krwi ) czyli rady od lekarza dużo wina acard przed staraniami i calutka ciążę aby macica była dobrze ukrwiona na przyjęcie zarodka trzeba 3mies przed stataniami. I co najlepsze ja trafiłam na taką super dziewczynę na yt która opisywala swoje poronienia zrobiła test DNA na mutacje i wyszły jej 3 mutacje zalecenia całą ciążę heparyna.
Ja tez mam heparyne ale jeszcze nie zaczęłam wbijać bo idę na wizytę sprawdzi mnie i ona zadecyduje biorę acard tutejsza w UK to aspiryna 75mg to to samo co acard nawet nie zdawałam sobie sprawy ze taki głupi acard może tyle zdziałać. Ja mocno 3mam kciuki uda ci się bo zachodzisz w ciążę to jest połowa sukcesu . Jeśli by się miało coś stać "odpukać " ja robiłam tez inne badania ale tylko ta mutacja mi wyszła to się nazywa zakrzepica krwi w xiazy trzeba krew codziennie odżywiać żeby nie gestniala. Dlatego tu dziewczyny pisały ze sok z buraka działa cuda a no właśnie dlaczego bo buraki są na krew lepsze krążenie dlatego . Trzeba poprawić krążenie krwi . Ja nawet poszłam do bonifratow do Krakowa oni robią mieszanki ziołowe ci bonifraci mieszają jakieś specjalne porcję i jak opowiedziałam całą sytuację sam postawił diagnozę masz zimne stopy? A ja tak a skąd to bonifrat wie a on do póki stopy nie będą lekko ciepłe nie zajde w ciążę krążenie ma być od stop do głowy. Jeśli stopy będą ciepłe znaczy ze w macicy będzie krążenie odpowiednie. Piłam mieszankę jak kazał 4mies i się nie starać ale ja głupia się starałam 4miechy odpuścić nie ma mowy mieszankę skończyłam 6 stycznia dziś mamy 16 luty Ja jestem w ciąży . Beta rośnie super 1szy raz !!!! 3dni przed @ mam tłuste krechy [emoji44].
Mam jeszcze ta mieszankę bo wzięłam 1.5 kg a zuzylam 0.5kg tych ziół mam jeszcze 1kg chętnie je oddam za darmo jak skończę choć 8,9 tydzień bo jeszcze wszystko się zdarzyć może ale jestem pozytywna jak nigdy !!! Jeśli masz jakieś pytania pytaj mogę ci linka do strony dać jeśli chcesz

Ja poproszę

A co sądzicie o tym kwasie foliowym metylowanym? Ja tak jak pisałam nie miałam robionej genetyki. Czy on jest przeznaczony dla osób które maja ta mutacje? Czy można go brać profilaktycznie jak zwykły kwas foliowy?

Tia tia tia. Na pewno wszystkim tak szybko wychodzi[emoji846]
Mi się wydaje że starania o dziecko jest tabu w pl. Dlatego tak ciężko się przyznać do problemów. Z moich najbliższych znajomych mam jedną która mimo wieku zachodzi szybko. Każda inna para, która znam ma problemy. Jest to częste ale ciężkie do przyznania się. Dlatego jak tylko mi się uda to będę mówiła szczerze o tym jak to było. Nie będę ściemniać i mydlić oczu

A ja bym
Chętnie o tym ze znajomymi porozmawiała ale niestety nikogo to nie interesuje nikt nie chce tego sluchac. Kilka razy zaczęłam to potem barfzo żałowałam.

reklama
ooo, ja mam podobnie... tzn moja jest strasznie zimna kobieta, nikt nie jest wystarczajaco dla niej dobry, wliczajac jej wlasne dzieci i jak zadaje mi pytanie jak sie czuje to mam wrazenie ze chce uslyszec same zle rzeczy
Ja wam powiem tak ze hamuje się na tym wątku z różnymi rzeczami żeby nie mówić bo świat jest mały !!!😂
Ale jeśli chodzi o moją teściowa hmm 🤔 akurat dla mnie była zadziwiająco miła jak w ciąży byłam ciekawe dlaczego . Tak na ogół ona ma swój świat .

Do góry