reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Ania, ja mam zawsze zimne stopy! Ale mam anemię, która leczę, to może dlatego. Ale ten ludzki organizm jest skomplikowany. I przez taką małą rzecz nie zajść w ciążę. No kto by pomyślał.
Kochana ale sytuacje! !!!! Podobne
Bo ja miałam niedobory witamin zarlam zarlam i nic a nic a się okazało w mutacjach ze organizm nie przyswaja witamin tylko zmetylowane. Wyslalabym wam moje papiery co tam pisze ale zrobię to jak wątek będzie prywatny. Za dużo danych .
Kupiłam zmetylowane witaminy i wszystko tak pięknie rosło ze jpd. Piłam ziołka na poprawę krazenia bo ten bonifrata mi powiedział ze jak stopy ciepłe to i macica będzie ukrwiona. Wszystko tez mogę wysłać ci na priv lub tu jeśli będzie wątek zamknięty albo odezwij się priv poprzesylam zdjęcia wszystkiego

reklama
Ja jeszcze nie mam @ ale juz wiem ze przyjdzie. Jestem tak bezradna ze chyba zaczniemy myslec co z nasieniem meza. Niestety opiszczam was na razie. Czas zajac sie na spokoju rzeczywistoscia. Moze jak zapomne o calych tych staraniach to pojdzie latwiej.. powodzenia dla wszystkich staraczek i mam! 😘😘😘
Trzymaj się ciepło, może rzeczywiście musisz trochę przewietrzyć głowę i zająć ją czymś innym, wracaj szybko 😘

No niestety, tak twierdzi stastystyka i sama byłam w szoku. Ale statystyka statystyką, a życie życiem. Wszystkie moje koleżanki twierdzą, że zaszły najdalej w 3 cyklu. A mnie to frustruje ;)
Wg moich researchów prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w jednym cyklu to około 30% dla zdrowych par około trzydziestki. Moja ginekolog twierdzi że więcej, jednak nie powiedziała dokładnie ile.
Za to wszędzie mówią, że komórka jajowa jest przez 24 godziny zdolna do zapłodnienia, co jest trochę przekłamaniem, bo jest maksymalnie 24 godziny zdolna do zapłodnienia, a może być tylko 4... Statystycznie zdrowej parze trzeba 4 cykli do zajścia w ciążę. Trochę interesuje się statystykami... Niestety mają się one nijak do mojej osoby [emoji4] więc porzuciłam moje reserche i czekam na owujacje pijąc winko [emoji6]

Ja jeszcze nie mam @ ale juz wiem ze przyjdzie. Jestem tak bezradna ze chyba zaczniemy myslec co z nasieniem meza. Niestety opiszczam was na razie. Czas zajac sie na spokoju rzeczywistoscia. Moze jak zapomne o calych tych staraniach to pojdzie latwiej.. powodzenia dla wszystkich staraczek i mam! 😘😘😘
A ja ci powiem tak 2 lata temu jak zaszłam w ciążę mąż miał dobre nasienie potem po jakimś czasie było słabe robiliśmy test kupiliśmy wzmacniacze dla niego brał 2i pół miesiąca i pyk ciąża bo u mnie dużo rzeczy się nakumulowalo piłam zioła 4miechy brałam witaminy specjalne z USA na poprawę komórek jajowych i pogrubienie wyściółki czyli endometrium brałam te witaminy 1.5mies mąż 2.5 mies on zaczął wcześniej o miesiąc .
Ja wierzę że u mnie udało się
Bo
Poprawiłam krążenie krwi pijąc zioła na lepsze ukrwienie macicy
Jadłam te witaminy ja juz o nich pisałam jakie one są dobre i popularne. W USA ja rozumiem ze tanie nie są bo miesięczny koszt to 400zl minimum trzeba pić 3mies ale wole to niż na in vitro bo to ivf 15tys min wiec się wspieralam wszystkim co popadlo. Można poczytać na temat tych witamin na necie i opinie ile kobiety się starały po 5lat i im się z tymi witaminami udało one mają wspomagacze jakieś ziołowe tez wyślę zdjęcia
niebieskie dla niego
Różowe dla kobiet

Załączniki

• 20200214_121718.jpg
    20200214_121718.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 55
  • 20200214_121727.jpg
    20200214_121727.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 56
  • 20200214_121738.jpg
    20200214_121738.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 53
A jeśli chodzi o kłamstwa w sprawie starań to sama się z tym spotkałam. Koleżanka opowiadała, że ot tak zaszła, odstawili antykoncepcje i nie uważali i po kilku miesiącach samo "stało się". Nie dogadała się z mężem, który powiedział, że pół roku się starali z testami owu i mierzeniem temp, były badania, itd. Byłam zła że skłamała, ale teraz mi to wisi. Rok nie uzywalam testów owu i zdałam się na naturę. Nie wiedziałam że istnieją testy owu, ginekolog mi powiedziała [emoji28] [emoji2356]Jako dobra koleżanka i kobieta kobiecie będę służyła zawsze rada i pomocą, a od takich kłamczuch trzymam się z daleka. Życzę jej wszystkiego co najlepsze, ale zachowuje dystans. [emoji4]

U Nas:
1 Syn - 6cs
2 Syn - 1cs
I teraz 6cs ale w praktyce 4cs bo dwóch nie wykorzystaliśmy ;)
I mi też Ginka mówiła, że mając 35lat mam tylko albo aż 20% szans na ciążę w każdym cyklu..
Czyli staracie sie o 3cie dziecko?mi sie wydswalo ze to tylko wariaci chca miec trojke :D Boze ile to pracy przy trojce podziwiam...

Jak wam kobietki dzionek mija ? Ja to sie tak namachalam ze mi az slabo sie zrobilo [emoji23] a dopieto poczatek ...

reklama
Do góry