reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Mnie boli jajnik lewy w którym jest mały torbiel tak się dowiedziałam ostatnio takze zajebiscie.

Szwagierka mi wysyłała link jak nie myśleć o ciąży. Napisałam jej żeby mi nie wysyłała takich rzeczy.

Mnie boli jajnik lewy w którym jest mały torbiel tak się dowiedziałam ostatnio takze zajebiscie.

Szwagierka mi wysyłała link jak nie myśleć o ciąży. Napisałam jej żeby mi nie wysyłała takich rzeczy.
Ja bym chętnie poczytała jak nie myśleć 😄 ale czytałam już i nie pomogło 😄 jak można nie myśleć o czymś czego się tak bardzo chce? I jak się starać , jak się nie będzie myśleć? :)
A ja jestem wykończona, mało spałam, bo mi zapalenie pęcherza tak dawało bólowi znać, że nie mogłam :/ a teraz muszę sie wziąć za pracę, bo mimo, że z zapaleniem nie jest lepiej to jutro do pracy i trzeba coś przygotować. I tak mija niedziela :)

Ja bym chętnie poczytała jak nie myśleć [emoji1] ale czytałam już i nie pomogło [emoji1] jak można nie myśleć o czymś czego się tak bardzo chce? I jak się starać , jak się nie będzie myśleć? :)
A ja jestem wykończona, mało spałam, bo mi zapalenie pęcherza tak dawało bólowi znać, że nie mogłam :/ a teraz muszę sie wziąć za pracę, bo mimo, że z zapaleniem nie jest lepiej to jutro do pracy i trzeba coś przygotować. I tak mija niedziela :)
Ale tam były same porady jak właśnie działać co wiem, że przyniesie odwrotny skutek . Żałuję trochę, że jednak ta najbliższa rodzina wie, że się staramy tj. Moi rodzice i rodzice męża + siostra.

Kochana napisze Ci coś ale to jest z głębi serca naprawdę nie odbierz zle tego .
Może zrób test DNA zamawiasz go na stronie z Katowic bodajże przychodzi ci do domu pobierasz sama próbkę śliny i odsylasz czekasz na wyniki koszt (350zl)
Ja miałam wizytę z generykiem i zazwyczaj jeśli kobieta ma jakąś mutacje to budzi się to w kolejnych ciążach 1sza zazwyczaj jest prawidłowa donoszona.
Ja tak miałam i zrobiłam po porobieniach a miałam tak beta rosła max do 60 i spadała 1sza ciąża była spoko. Wyszła mi mutacja PAI 4G heterozygota (odpowiedzialne za krzepliwosc krwi ) czyli rady od lekarza dużo wina acard przed staraniami i calutka ciążę aby macica była dobrze ukrwiona na przyjęcie zarodka trzeba 3mies przed stataniami. I co najlepsze ja trafiłam na taką super dziewczynę na yt która opisywala swoje poronienia zrobiła test DNA na mutacje i wyszły jej 3 mutacje zalecenia całą ciążę heparyna.
Ja tez mam heparyne ale jeszcze nie zaczęłam wbijać bo idę na wizytę sprawdzi mnie i ona zadecyduje biorę acard tutejsza w UK to aspiryna 75mg to to samo co acard nawet nie zdawałam sobie sprawy ze taki głupi acard może tyle zdziałać. Ja mocno 3mam kciuki uda ci się bo zachodzisz w ciążę to jest połowa sukcesu . Jeśli by się miało coś stać "odpukać " ja robiłam tez inne badania ale tylko ta mutacja mi wyszła to się nazywa zakrzepica krwi w xiazy trzeba krew codziennie odżywiać żeby nie gestniala. Dlatego tu dziewczyny pisały ze sok z buraka działa cuda a no właśnie dlaczego bo buraki są na krew lepsze krążenie dlatego . Trzeba poprawić krążenie krwi . Ja nawet poszłam do bonifratow do Krakowa oni robią mieszanki ziołowe ci bonifraci mieszają jakieś specjalne porcję i jak opowiedziałam całą sytuację sam postawił diagnozę masz zimne stopy? A ja tak a skąd to bonifrat wie a on do póki stopy nie będą lekko ciepłe nie zajde w ciążę krążenie ma być od stop do głowy. Jeśli stopy będą ciepłe znaczy ze w macicy będzie krążenie odpowiednie. Piłam mieszankę jak kazał 4mies i się nie starać ale ja głupia się starałam 4miechy odpuścić nie ma mowy mieszankę skończyłam 6 stycznia dziś mamy 16 luty Ja jestem w ciąży . Beta rośnie super 1szy raz !!!! 3dni przed @ mam tłuste krechy 😲.
Mam jeszcze ta mieszankę bo wzięłam 1.5 kg a zuzylam 0.5kg tych ziół mam jeszcze 1kg chętnie je oddam za darmo jak skończę choć 8,9 tydzień bo jeszcze wszystko się zdarzyć może ale jestem pozytywna jak nigdy !!! Jeśli masz jakieś pytania pytaj mogę ci linka do strony dać jeśli chcesz
Powiem Ci ze bardzo ciekawe to co napisałaś. Ja w pierwszej ciąży miałam zalecony acard w zasadzie profilaktycznie bez żadnych badan (in vitro) Jak zaszłam drugi raz w ciąże ( naturalnie) to obumarła w 9 tyg a tego acardu nie brałam bo lekarz nie zalecił. Potem oczywiście długo myślałam o tym czy mogło mieć to wpływ i po Twoim wpisie dochodzę do wniosku ze bardzo możliwe. Teraz mam 10 dni do @ myślisz ze mogłabym na własna rękę ten acard brać?

Ostatnia edycja:

Nie da się nie myśleć. Mozna tylko myśleć mniej...

Zgadzam się z Tobą :) z jednej strony bardzo lubię ten czas kiedy jest @ i tak do owulacji a później szaleństwo
Dokładnie. Ja jeszcze kilka dni po owu to byłam spokojna ale tak już na 7-10 dni przed terminem @ to zawsze wariowalam mniej lub bardziej i nie da się tego uniknąć. W tym cyklu co zaszłam też mi zależało, to nie tak, że odpuściłam starania. Więc wszem i wobec mogę ogłosić, że te rady z odpuszczeniem sobie też są do d! I zawsze mnie irytowały 😂

reklama
A ja dałam sobie wmówić wszystko co kto chciał [emoji1745] położne mnie namawiały do kupowania emilientow bo Antka skóra taka sucha... Na pewno przez to że jem nabiał i kp. Te emolienty kosztowały ponad 100zl na 3 kąpiele tego wystarczało [emoji23] kazaly przestać jeść nabial. Przestałam. Za to wciskały mm żebym dokarmiała bo na bank mam za mało mleka. Ja kocham nabiał i było mi bardzo ciężko bez. Tęsknym wzrokiem parząc jak mój mąż wcina serek wiejski nagle mnie oświeciło. -Wojtek a na czym jest mm? Przecież na bank na krowim, sprawdzam skład tego co mi dały... Oczywiście że na krowim. .... Takie miałam cudowne położne [emoji1787] wkurzyłam się. Poczytałam srokao kupiłam polecany przez nią żel do mycia (babydream z Rossmana za kilka zł) pogadałem z przyjaciółką która jest lekarzem, co prawda nie od dzieci, ale sama miała miesięczna córeczkę więc się interesowała takimi tematami, kazała normalnie jeść, po 3 miesiącach jak skóra się nie uspokoi dopiero działać jakos. Bo przez 3 pierwsze miesiące że skóra dziecka mogą się cuda dziać przez te wszystkie hormony. Zamówiłam położna laktacyjna powiedziała żeby odtsawic mm i tylko kp. Po 3 miesiącach skóra się uspokoiła. Młody rósł, mleka kp wystarczało a z dodatkowym kremów używaliśmy tylko sydocremu na odparzenia. Tyle
Babydream z Rossmanna super 😍 Ja też polecam srokao, bo to skarbnica wiedzy o składach kosmetyków..

Do góry