reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

No niestety, tak twierdzi stastystyka i sama byłam w szoku. Ale statystyka statystyką, a życie życiem. Wszystkie moje koleżanki twierdzą, że zaszły najdalej w 3 cyklu. A mnie to frustruje ;)
ja zaszlam w 15 cyklu staran (z tym, ze niektore cykle nie mialam owulacji z powodu silnego stresu (moj P. dostal ataku padaczki, na szczescie jednorazowego, ja znalazlam sobie guzki w piersi wiec czekanie na diagnoze to byl istny koszmar) nie zawsze tez udawalo nam sie spotkac w lozku w trakcie owulacji, hehe (mimo wspolnej sypialni) mieszkalismy w uk i niestety praca zmianowa, zmeczenie i ciagle mijanie sie robily swoje) w dodatku poronilam po 2tyg od testu. na szczescie udalo nam sie od razu zajsc w ciaze znowu wiec 16 cykl (poronienie traktuje jak miesiaczke, moj organizm najprawdopodobniej tez tak potraktowal...). ja nie powiedzialabym, ze wiek ma znaczenie jakies ogromne... mam 35lat, wiekszosc znajomych, ktore sa przed 30stka borykaja sie z problemami, jak nie niedroznosc jajnikow to niepekajce pecherzyki, musza robic stymulacje a znowu wiekszosc kolezanek po 30stce zaszla w ciaze bez wiekszych problemow, choc malo ktora w ciagu pierwszych 3 cykli. ja nie czaje po co niektore kobietki tak opowiadaja, ze wow, w ogole sie nie staralismy, jak bedzie to bedzie a maz jej mowi do mojego P. ze juz prawie rozwod brali bo wpadla w taka obsesje, ze przez ostatni rok jak sie starali to nie dalo sie z nia wytrzymac... glupota. tak jakby to mialo swiadczyc o czymkolwiek. zastanawiam sie tez skad sie biora te wszystkie problemy z organizmem... niby powietrze, niby jedzenie ale kurcze, mam znajome, dziewczyny 26-28 lat, wysportowane, zdrowy tryb zycia i borykaja sie z problemami a z drugiej strony patrze na niektore znajome z dawnych lat, przed 40stka, 5 dzieci, 5 tatusiow, teraz znowu ciaza, pije, pali, energetyki na sniadanko, zero jakiejs zdrowej zbilansowanej diety i malo, ze latwo zachodzi to jeszcze nie dba o siebie ani o dziecko. eh, nie ma sprawiedliwosci niestety

reklama
Nie urodziłam ale dzięki tym witaminą jestem w ciąży teraz
Do tego męża nasienie było poniżej 20mln po 2.5 miesiącach brania witamin 2x dziennie nasienie wyniki ponad 50mln

Pytam bo ja potrzebuje coś na okres ciąży co poprawi krążenie. Nie mogę w necie znalezc osób które coś brały i urodziły zdrowe dziecko a taka informacja napewno byłaby dla mnie ważna

A ja ci powiem tak 2 lata temu jak zaszłam w ciążę mąż miał dobre nasienie potem po jakimś czasie było słabe robiliśmy test kupiliśmy wzmacniacze dla niego brał 2i pół miesiąca i pyk ciąża bo u mnie dużo rzeczy się nakumulowalo piłam zioła 4miechy brałam witaminy specjalne z USA na poprawę komórek jajowych i pogrubienie wyściółki czyli endometrium brałam te witaminy 1.5mies mąż 2.5 mies on zaczął wcześniej o miesiąc .
Ja wierzę że u mnie udało się
Bo
Poprawiłam krążenie krwi pijąc zioła na lepsze ukrwienie macicy
Jadłam te witaminy ja juz o nich pisałam jakie one są dobre i popularne. W USA ja rozumiem ze tanie nie są bo miesięczny koszt to 400zl minimum trzeba pić 3mies ale wole to niż na in vitro bo to ivf 15tys min wiec się wspieralam wszystkim co popadlo. Można poczytać na temat tych witamin na necie i opinie ile kobiety się starały po 5lat i im się z tymi witaminami udało one mają wspomagacze jakieś ziołowe tez wyślę zdjęcia
niebieskie dla niego
Różowe dla kobiet
Dzieki za wiadomosc. Rozmawialam z mezem. Zaczynamy sir wzajemnie suplementowac plus aktywnosc i zdrowe jedzenie. Mam nadzieje ze cos ruszy :) zamowilam sobie tez sok z burakow o ktorym mowila Wiola :) ja mam wiecznie zimne stopy dlonie i nos. Dodatkowo skape okresy takze cos chyba na rzeczy jest..

Babydream z Rossmanna super [emoji7] Ja też polecam srokao, bo to skarbnica wiedzy o składach kosmetyków..
Od kiedy zaczęłam sama nim myć włosy to mam mnóstwo nowo odrastających. Uwielbiam go [emoji846] takie kilka w jednym bo i do ciała i do włosów i dla mnie i dla Antka [emoji846] tak ekonomicznie [emoji6]

Dzieki za wiadomosc. Rozmawialam z mezem. Zaczynamy sir wzajemnie suplementowac plus aktywnosc i zdrowe jedzenie. Mam nadzieje ze cos ruszy :) zamowilam sobie tez sok z burakow o ktorym mowila Wiola :) ja mam wiecznie zimne stopy dlonie i nos. Dodatkowo skape okresy takze cos chyba na rzeczy jest..
To samo co u mnie zimne stopy lody dosłownie były już to pisałam którejś dziewczynie priv dłonie i nos i ja miałam bardzo skąpe okresy po czym dowiedziałam się że endometrium marniutkie przez to ze macica jest nieukrwiona ja to opisywałam wszystko na tamtym wątku jakiś miesiąc temu

Podrzucili jescze raz ten link?

Wg moich researchów prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w jednym cyklu to około 30% dla zdrowych par około trzydziestki. Moja ginekolog twierdzi że więcej, jednak nie powiedziała dokładnie ile.
Za to wszędzie mówią, że komórka jajowa jest przez 24 godziny zdolna do zapłodnienia, co jest trochę przekłamaniem, bo jest maksymalnie 24 godziny zdolna do zapłodnienia, a może być tylko 4... Statystycznie zdrowej parze trzeba 4 cykli do zajścia w ciążę. Trochę interesuje się statystykami... Niestety mają się one nijak do mojej osoby [emoji4] więc porzuciłam moje reserche i czekam na owujacje pijąc winko [emoji6]
Kiedy masz owu? Przede mną intensywny tydzień [emoji846] [emoji6] owu w piątek

reklama
Jak wam kobietki dzionek mija ? Ja to sie tak namachalam ze mi az slabo sie zrobilo [emoji23] a dopieto poczatek ...
Ja nadal siedzę jak królowa i nadrabiam zaległości w czytaniu ( i książek i forum[emoji6]) bo teściowa zostaje do jutra [emoji7][emoji3590][emoji3590]
Ostatni raz taki czill miałam w ciąży.
Złota kobieta.

Do góry