wiola0904
Fanka BB :)
ja zaszlam w 15 cyklu staran (z tym, ze niektore cykle nie mialam owulacji z powodu silnego stresu (moj P. dostal ataku padaczki, na szczescie jednorazowego, ja znalazlam sobie guzki w piersi wiec czekanie na diagnoze to byl istny koszmar) nie zawsze tez udawalo nam sie spotkac w lozku w trakcie owulacji, hehe (mimo wspolnej sypialni) mieszkalismy w uk i niestety praca zmianowa, zmeczenie i ciagle mijanie sie robily swoje) w dodatku poronilam po 2tyg od testu. na szczescie udalo nam sie od razu zajsc w ciaze znowu wiec 16 cykl (poronienie traktuje jak miesiaczke, moj organizm najprawdopodobniej tez tak potraktowal...). ja nie powiedzialabym, ze wiek ma znaczenie jakies ogromne... mam 35lat, wiekszosc znajomych, ktore sa przed 30stka borykaja sie z problemami, jak nie niedroznosc jajnikow to niepekajce pecherzyki, musza robic stymulacje a znowu wiekszosc kolezanek po 30stce zaszla w ciaze bez wiekszych problemow, choc malo ktora w ciagu pierwszych 3 cykli. ja nie czaje po co niektore kobietki tak opowiadaja, ze wow, w ogole sie nie staralismy, jak bedzie to bedzie a maz jej mowi do mojego P. ze juz prawie rozwod brali bo wpadla w taka obsesje, ze przez ostatni rok jak sie starali to nie dalo sie z nia wytrzymac... glupota. tak jakby to mialo swiadczyc o czymkolwiek. zastanawiam sie tez skad sie biora te wszystkie problemy z organizmem... niby powietrze, niby jedzenie ale kurcze, mam znajome, dziewczyny 26-28 lat, wysportowane, zdrowy tryb zycia i borykaja sie z problemami a z drugiej strony patrze na niektore znajome z dawnych lat, przed 40stka, 5 dzieci, 5 tatusiow, teraz znowu ciaza, pije, pali, energetyki na sniadanko, zero jakiejs zdrowej zbilansowanej diety i malo, ze latwo zachodzi to jeszcze nie dba o siebie ani o dziecko. eh, nie ma sprawiedliwosci niestetyNo niestety, tak twierdzi stastystyka i sama byłam w szoku. Ale statystyka statystyką, a życie życiem. Wszystkie moje koleżanki twierdzą, że zaszły najdalej w 3 cyklu. A mnie to frustruje![]()