reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Nie wiem jak wytrzymam do tego 9tego.. Im dluzej czekam na wizytę tym mam więcej obaw, mam nadzieję ze z dzidzi wszystko dobrze
Też tak miałam. Później już się wszystko uspokaja i po prostu czas wolno leci. A nie możesz pójść wcześniej? Ja poszłam tydzień wcześniej niż mi kazali i do innego lekarza i dzięki temu się uspokoiłam.

Kochane moje chyba dopiero teraz zaczynam wierzyć w to co widzę. 1 test od góry robiony dwa dni temu, dwa kolejne z dziś. Ale mam problem.. Tam gdzie mamy zamiar jechać na betę robią ja tylko we wtorki. A z tego co tu widzę trzeba ją powtórzyć po 2 dniach i nie do końca wiem jak to ugryźć..
Ja nie robiłam w ogóle.

To pewnie podobnie jak z kawą :) Jedni zakazują a inni normalnie do tego podchodzą, że trzy słabe kawy dziennie są OK i ja się tego trzymam :) Przy czym ja nie piję herbaty czarnej ani zielonej, tylko melisę, więc nie mam „dodatkowej” dawki kofeiny. To prawda, nie można dać się zwariować :) Jak moja mama była ze mną w ciąży to lekarz wręcz kazał jej pić ze dwie kawy dziennie żeby miała normalne ciśnienie, bo miała za niskie :)
Mi też ginekolog karze pić kawę bo mam bardzo niskie ciśnienie.

Narobilas mi ochoty na maka dzis :D i maz mnie zabral [emoji23]
Mnie ostatnio też tak naszło 😂 I też zostałam zabrana 😃 Dziś naszło mnie na pastę jajeczną. Jestem z siebie dumna, bo posprzątałam, zrobiłam pranie i przemeblowałam sypialnię. Dzięki temu wiem, że jednak się we trójkę pomieścimy 😂 Niby nie powinno się wysilać, ale przesunięcie 3 rzeczy po podłodze to chyba nic takiego strasznego 😅

My dzisiaj byliśmy [emoji23]
Mnie ostatnio też tak naszło [emoji23] I też zostałam zabrana [emoji2] Dziś naszło mnie na pastę jajeczną. Jestem z siebie dumna, bo posprzątałam, zrobiłam pranie i przemeblowałam sypialnię. Dzięki temu wiem, że jednak się we trójkę pomieścimy [emoji23] Niby nie powinno się wysilać, ale przesunięcie 3 rzeczy po podłodze to chyba nic takiego strasznego [emoji28]

Mam pytanie do dziewczyn starających się czy ćwiczycie coś? Biegacie? Nie rezygnujecie z ćwiczeń z powodu starań?
Miałam zacząć ćwiczyć od listopada ale co miesiąc myślę że po co skoro będę zaraz w ciąży
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png

Duży błąd.

Aktywność fizyczna sprzyja skurczom mięśni w tym również mięśnią w jajowodzie, co ułatwia zagnieżdżenie ;) Generalnie świetnie wpływa na ciało i napewno przydaje się każde wzmocnienie mięśni, które będą obciążone (dolne partie) ciążą i potem porodem...

Ja ćwiczę 2 - 3 razy w tygodniu w zależności jak się udaje.

Polecam Ci jak masz obawy treningi Paula Fitness (dostępne na yt i fb) - są tam również delikatne ćwiczenia zalecane w ciąży i napewno niczemu nie zaszkodzą :) a treningi świetne ;)

Po za tym przy aktywności nasz układ immunologiczny lepiej funkcjonuje a obecnie przy bumie wirusowym zapewne się przyda ;)

@bleucoco
Ciesze się, że kolejna wizyta przebiegła prawidłowo :) Niech maluszek rośnie! a Ty odpoczywaj :)

reklama
Mnie ostatnio też tak naszło [emoji23] I też zostałam zabrana [emoji2] Dziś naszło mnie na pastę jajeczną. Jestem z siebie dumna, bo posprzątałam, zrobiłam pranie i przemeblowałam sypialnię. Dzięki temu wiem, że jednak się we trójkę pomieścimy [emoji23] Niby nie powinno się wysilać, ale przesunięcie 3 rzeczy po podłodze to chyba nic takiego strasznego [emoji28]
My dzisiaj byliśmy [emoji23]
BigMac jakos wszedl ale mcFlurry niestety mnie pokonalo i moją szczękę wiec poszlam po shake [emoji23]

Do góry