reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A co jadłaś na obiad jak miałaś mdłości?
ja wlasnie od 7tygodnia mialam dramat. tak do 14. jadlam to co gotowalam ale bez miesa bo mi przez gardlo nie chcialo przejsc, czyli ryz z warzywami, kasze, ziemniaki, makarony. I tak wszystko zwracalam :( kup sobie te gumy pregna vomi, pomagaja na chwilke. parz herbate ze swiezym imbirem....

reklama
6 tygodni? [emoji2368] Według USG jestem dziś 7+3 A według OM 8+2, pewnie na następnym iść się wyjaśni na 100%
no kochana mysle ze wczesniej niz 13 tydzien to nie odpuszcza mdlosci. choc trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo inaczej! ogolnie nie ma zlotego srodka... ja probowalam wszystkiego. plusem u mnie bylo to, ze zaczynaly sie dopiero w porze obiadowej. Probuj robic sobie koktajle owocowo warzywne zeby nadgonic straty jesli wymiotujesz.

. Jak chcą zawsze się do czegoś doczepia ... Jak jesteś potrzebna to lejejku , a jak nie to jesteś tylko numerkiem w kadrach ... Idź na zwolnienie i ciesz się tym najpiękniejszym czasem :)
No i taka jest święta prawda... A mąż twierdzi, że „nie powinnam mówić tak wcześnie” przez co jeszcze bardziej wjeżdża mi na psychikę...

Ludzie poglupieli z tym koronawirusem.
W Warszawie można odpłatnie zrobić badania w Szpitalu Zakaźnym i teraz tam mega kolejki. Niektórzy czekają po 10 godzin na badanie.
No żesz kurde. Szpital Zakaźny to przecież siedlisko wirusów wszelakich. Przyjdziesz z grypą, wyjdziesz dodatkowo z koronawirusem, ospą czy innym szajsem. A grypę przekażesz dalej.
Chore.

Mój mąż też już panikuje i chce zacząć robić zapasy "na wszelki wypadek"...
Ja dziś tam byłam 😂 Przyszedł rozbawiony Pan twierdzący, że wrócił z Korei i ma objawy koronawirusa. Nawet chustki nie zawiązal na twarzy tylko tak sobie przyjechał do szpitala jakby to zabawa była. Zwrócili mu uwagę, że obok stoi kobieta w ciąży (stałam okienko obok), wziął maseczkę, ale trzymał ją w ręku. W końcu ja sama założyłam maseczkę. Potem ratownicy przywieźli jakąś kobietę, też maseczka oczywiście w ręku bo po co zawiązać na twarzy i nie rozsiewać zarazkow. Super sprawa, polecam. Ale tak czy siak poradnia przyszpitalna była pusta. Nie wiem czy oni teraz może nie odsyłają ich bezpośrednio do szpitala, ale wcześniej to badali się w tej poradni właśnie.

No na grupe krwi tez mi dal lekarz skierowanie a przeciez tez juz to mialam badane i to sie nie zmienka ale podobno ten dokument musi byc aktualny :-)
Tzn chodzi chyba o to żeby mieć zaświadczenie o grupie krwi. Ja nie miałam więc musiałam zrobić. Pytał się mnie czy mam papierek na to, może jakbym miała, to bym nie musiała robić :)

Właśnie ja nie wymiotuje. Mam tylko okropne mdłości na wszystko co czuje. Mogę jeść tylko pierogi leniwe. Wyłonione ki smakują [emoji2356]
no kochana mysle ze wczesniej niz 13 tydzien to nie odpuszcza mdlosci. choc trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo inaczej! ogolnie nie ma zlotego srodka... ja probowalam wszystkiego. plusem u mnie bylo to, ze zaczynaly sie dopiero w porze obiadowej. Probuj robic sobie koktajle owocowo warzywne zeby nadgonic straty jesli wymiotujesz.

reklama
Do góry