reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

no, to juz bardziej zaawansowana ciaza wiec lyzeczkowanie jest konieczne. Bardzo mi przykro kochana...
Dziękuję, przeżyłam to i idę dalej. Jest oczywiście smutno jak pierun, ale no trzeba żyć. Też staraliśmy się długo. Nie wiem ile cykli, ale rok i 3 mce... Mam cykle 25-dniowe, więc trochę się ich nazbierało. Jestem dobrej myśli, może już niedługo znowu się uda [emoji3590]

reklama
Kochane bylam dzis prywatnie u gine. Więcej na nfz nie pojde chyba że po skierowanie na badania.
Wiem ciazy to 6 tydzień i 1 dzień - na nfz badał mnie przez brzuch a nie dopochwowo.
Dzis lekarz zmierzył nam tętno 120 na mi te denerwuje się że może za słabo...
Lekarz mowi ze na razie ok kwas brać i duphaston.
Kurcze mam złe przeczucia.

Dziękuję, przeżyłam to i idę dalej. Jest oczywiście smutno jak pierun, ale no trzeba żyć. Też staraliśmy się długo. Nie wiem ile cykli, ale rok i 3 mce... Mam cykle 25-dniowe, więc trochę się ich nazbierało. Jestem dobrej myśli, może już niedługo znowu się uda [emoji3590]
kochana na pewno bedzie dobrze. Ja zawsze cytuje Jana Pawła II
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat."
jesli tylko macie zielone swiatelko to starajcie sie od razu, im szybciej tym wieksze szanse na zajscie w ciaze. Trzymam bardzo mocno kciuki!!! Najwazniejsze to wierzyc, ze wszystko co najlepsze przed nami!

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."

Ostatnia edycja:
sprawdz na portalu zus :) bedziesz widziala jaki podala powod i czy L4 jest na 100%
Ale na internetowym koncie pacjenta nie ma jeszcze L4 z lutego, zaciągnął się tylko styczeń :( Jest jakaś możliwość żeby gdzie indziej to sprawdzić? Dzwonię do ZUS ale nie wiem czy mi udzielą informacji.

Kochane bylam dzis prywatnie u gine. Więcej na nfz nie pojde chyba że po skierowanie na badania.
Wiem ciazy to 6 tydzień i 1 dzień - na nfz badał mnie przez brzuch a nie dopochwowo.
Dlaczego złe przeczucia?

Gabrysia, wez Ty te swoje złe przeczucia kopnij w 4 literki i niech odchodza jak najdalej! W 6 tygodniu FHR 120 uderzen jest jak najbardziej prawidlowe wiec nie panikuj!!! Bedzie kochana dobrze.
To badanie przez brzuch na tak wczesnym etapie ciazy jest dosc dziwne ale juz wiemy, ze co lekarz to inne praktyki, techniki, poglady :D

Ale na internetowym koncie pacjenta nie ma jeszcze L4 z lutego, zaciągnął się tylko styczeń :( Jest jakaś możliwość żeby gdzie indziej to sprawdzić? Dzwonię do ZUS ale nie wiem czy mi udzielą informacji.
Nie masz na koncie Zus? Mi orzychodzi wiadomosc, sekunde po tym, jak moja gin wbija L4 u siebie w system, a nastepnie w ciagu 4-5 godzin zwolnienie jest juz gotowe do podgladu.

Link do: PORTAL ZUSNPI - LOGOWANIE I REJESTRACJA
korzystasz z tego portalu?

One normalnie zaciągają się z automatu, nie masz tam przełącznika miesiąca ?

sprawdz na portalu zus :) bedziesz widziala jaki podala powod i czy L4 jest na 100%
Dzwoniłam do ZUS i powiedzieli, że nie było kodu B na zwolnieniu. Czyli po prostu chcą się przyczepić co do zwolnień. Ech. Jeszcze tego mi brakowało. Niech już mi to życie da święty spokój, już za dużo komplikacji ostatnio było :(

reklama
Do góry