Dziekuje. Nigdy nie sprawdzalam temperatury. Ale ten cykl jest dla mnie strasznie wyczetujacy. Ja rano i wieczorem mam potworne dreszcze. Zawsze tak mam przy stanie podgoraczkowym... stad moje sprawdzanie temperatury... juz bym chciala zeby @ przyszla a najlepiej zeby przyszla za 8 miesiecy ! Ale zebym jiz miala jakąs odp.jesli moge cos dodac od siebie to w ogole nie wzoruj sie tempertaura bo ona zmienia sie w kazdym momencie dnia. Jesli juz chcesz brac pod uwage to mierz ja tylko rano, zaraz po przebudzeniu, zanim podniesiesz sie z łóżka i o tej samej porze kazdego dnia, wtedy wynik moze byc miarodajny. Ale jak zbadasz rano a nastepnie po 2 godzinach i bedzie inna to nie panikuj bo jest to calkiem normalne! Ja jakbym chciala w ciazy badac temperature to chyba bym oszalala bo na poczatku probowalam ale jak jednego dnia mialam 37,3 a drugiego 36,2 to musieliby mnie zamknac w wariatkowie jakbym chciala sie tym przejmowac!
reklama
wiola0904
Fanka BB :)
rozumiem. ja tez tak mialam. sprobuj te gumy kochana, pomagaja na jakis czas. i codziennie rano zrob sobie dzbanek wody, cytryna, imbir i swieza mieta. mdlosci nie przejda ale mozna jej minimalnie probowac lagodzicWłaśnie ja nie wymiotuje. Mam tylko okropne mdłości na wszystko co czuje. Mogę jeść tylko pierogi leniwe. Wyłonione ki smakują [emoji2356]
Verona26
Dzięki za wszystkie rady. A mięso mogłaś normalnie smażyć itd? Dla męża?
rozumiem. ja tez tak mialam. sprobuj te gumy kochana, pomagaja na jakis czas. i codziennie rano zrob sobie dzbanek wody, cytryna, imbir i swieza mieta. mdlosci nie przejda ale mozna jej minimalnie probowac lagodzic
Maxi89
Mój lekarz powiedział wprost - masz jeść to, po czym nie jest Ci niedobrze. U mnie były to np. zwykle bułki, najzwyczajniejsze w świecie bez niczego i ugotowane ziemniaki. Ja bojąc się o dziecko próbowałam wciskać w siebie owoce, warzywa, ale to tylko pogarszało bo dodatkowa presja i stres. Powiedziałam o tym lekarzowi i on powiedział, że mam jeść to co mnie nie mdli i nie dawać sobie chorej presji. Także radzę zrobić to samo. Wchodzą leniwe - jedz jeWłaśnie ja nie wymiotuje. Mam tylko okropne mdłości na wszystko co czuje. Mogę jeść tylko pierogi leniwe. Wyłonione ki smakują [emoji2356]
Ja w 2 ciazy zle sie czulam i od razu poszlam na zwolnienie. Psychika i komfort i spokoj.... w pracy zawsze ktos Cie wkurzy. A po co Ci dodatkowe nerwy...No i taka jest święta prawda... A mąż twierdzi, że „nie powinnam mówić tak wcześnie” przez co jeszcze bardziej wjeżdża mi na psychikę...
Oczywiscie na zwolnieniu mialam az 4 kontrole z ZUS u. Jedna juz na koncu...jakbym z tym brzuchem miala sile robic cokolwiek....
Mieso i smazenie... na sam zapach bieglam do lazienki. U nas byl zakaz smazenie i piwa.... przez cala ciaze tragicznie przeszkadzal mi smrod piwa. Maz jak chcial sie napic to szedl spac do swoich rodzicow....Dzięki za wszystkie rady. A mięso mogłaś normalnie smażyć itd? Dla męża?
Paulina_1982
.
Ostatnia edycja:
bleucoco
W Waw na szczęście kontroli nie robią. Normalnie kobiety jeżdżą nawet na wakacje,’pytałam się. Ale ten stres w pracy masz rację po co to komu... To tylko może zaszkodzić . W dodatku teraz np. jest 13:30 a ja najchętniej poszłabym spać...Ja w 2 ciazy zle sie czulam i od razu poszlam na zwolnienie. Psychika i komfort i spokoj.... w pracy zawsze ktos Cie wkurzy. A po co Ci dodatkowe nerwy...
Oczywiscie na zwolnieniu mialam az 4 kontrole z ZUS u. Jedna juz na koncu...jakbym z tym brzuchem miala sile robic cokolwiek....
Przychodzily 2 panie. Popatrzyly na mnie, zapytaly czy ja to ja (bez sprawdzania dowodu). Podpisalam karteczke. I szly sobie dalej. A ze mieszkalam blisko zusu to byly u mnie co zwolnienie... pobilam rekord przychodni!A jak przebiegały te kontrole? O co pytali?
reklama
bleucoco
Tu nie chodzi o pytania i przebieg kontroli tylko w niektórych miejcach czasami jak się trafi na wrednego urzędniczynę wbijają się na chatę żeby sorawdzic czy siedzisz w domu co jest śmieszneA jak przebiegały te kontrole? O co pytali?