reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

jesli moge cos dodac od siebie to w ogole nie wzoruj sie tempertaura bo ona zmienia sie w kazdym momencie dnia. Jesli juz chcesz brac pod uwage to mierz ja tylko rano, zaraz po przebudzeniu, zanim podniesiesz sie z łóżka i o tej samej porze kazdego dnia, wtedy wynik moze byc miarodajny. Ale jak zbadasz rano a nastepnie po 2 godzinach i bedzie inna to nie panikuj bo jest to calkiem normalne! Ja jakbym chciala w ciazy badac temperature to chyba bym oszalala bo na poczatku probowalam ale jak jednego dnia mialam 37,3 a drugiego 36,2 to musieliby mnie zamknac w wariatkowie jakbym chciala sie tym przejmowac!
Dziekuje. Nigdy nie sprawdzalam temperatury. Ale ten cykl jest dla mnie strasznie wyczetujacy. Ja rano i wieczorem mam potworne dreszcze. Zawsze tak mam przy stanie podgoraczkowym... stad moje sprawdzanie temperatury... juz bym chciala zeby @ przyszla a najlepiej zeby przyszla za 8 miesiecy ! Ale zebym jiz miala jakąs odp.

reklama
Właśnie ja nie wymiotuje. Mam tylko okropne mdłości na wszystko co czuje. Mogę jeść tylko pierogi leniwe. Wyłonione ki smakują [emoji2356]
rozumiem. ja tez tak mialam. sprobuj te gumy kochana, pomagaja na jakis czas. i codziennie rano zrob sobie dzbanek wody, cytryna, imbir i swieza mieta. mdlosci nie przejda ale mozna jej minimalnie probowac lagodzic

Dzięki za wszystkie rady. A mięso mogłaś normalnie smażyć itd? Dla męża?
rozumiem. ja tez tak mialam. sprobuj te gumy kochana, pomagaja na jakis czas. i codziennie rano zrob sobie dzbanek wody, cytryna, imbir i swieza mieta. mdlosci nie przejda ale mozna jej minimalnie probowac lagodzic

Właśnie ja nie wymiotuje. Mam tylko okropne mdłości na wszystko co czuje. Mogę jeść tylko pierogi leniwe. Wyłonione ki smakują [emoji2356]
Mój lekarz powiedział wprost - masz jeść to, po czym nie jest Ci niedobrze. U mnie były to np. zwykle bułki, najzwyczajniejsze w świecie bez niczego i ugotowane ziemniaki. Ja bojąc się o dziecko próbowałam wciskać w siebie owoce, warzywa, ale to tylko pogarszało bo dodatkowa presja i stres. Powiedziałam o tym lekarzowi i on powiedział, że mam jeść to co mnie nie mdli i nie dawać sobie chorej presji. Także radzę zrobić to samo. Wchodzą leniwe - jedz je 😀

No i taka jest święta prawda... A mąż twierdzi, że „nie powinnam mówić tak wcześnie” przez co jeszcze bardziej wjeżdża mi na psychikę...
Ja w 2 ciazy zle sie czulam i od razu poszlam na zwolnienie. Psychika i komfort i spokoj.... w pracy zawsze ktos Cie wkurzy. A po co Ci dodatkowe nerwy...
Oczywiscie na zwolnieniu mialam az 4 kontrole z ZUS u. Jedna juz na koncu...jakbym z tym brzuchem miala sile robic cokolwiek....

Ja w 2 ciazy zle sie czulam i od razu poszlam na zwolnienie. Psychika i komfort i spokoj.... w pracy zawsze ktos Cie wkurzy. A po co Ci dodatkowe nerwy...
Oczywiscie na zwolnieniu mialam az 4 kontrole z ZUS u. Jedna juz na koncu...jakbym z tym brzuchem miala sile robic cokolwiek....
W Waw na szczęście kontroli nie robią. Normalnie kobiety jeżdżą nawet na wakacje,’pytałam się. Ale ten stres w pracy masz rację po co to komu... To tylko może zaszkodzić . W dodatku teraz np. jest 13:30 a ja najchętniej poszłabym spać...

reklama
Do góry