reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

My dziś skończyłyśmy puzzle[emoji2956]
IMG_20200226_132214.jpeg

reklama
No dobra....ja nigdy temperatury po owu nie mierzylam. Czy ona jest normalna 36.6 czy do okresu utrzymuje sie wyzsza.... czy ta wyzsza po owu do @ to objaw ciazy... mierze 3 razy dziennie. Rano w pol i wieczorem i jest 37 do 37.2

Jeszcze chyba nigdy ten czas do @ mi sie nie dłużył....
0Asiak0 trzymam kciuki za kolejny cykl...

Ja juz zdurnialam i w ogole to mam dosc. Emocjonalnie jestem wypruta! Ostatnie 2 dni chodze i placze. Albo z powodu jakiegos artykulu. Albo z powodu sprawdzianow i nauki syna...
Zrobilo mi sie przykro i placzliwie bo maz cos powiedzial. Bo syn nie chce dac buziaka...
jakas masakra!

Dziewczyny, pisze o tym non stop, więc pewnie wiecie, że ja nie jestem wstanie obserwować śluzu. Nie ma go po prostu.
Dziś jestem 4dpo i mam biały śluz. Na tyle dużo że ja byłam w stanie go zaobserwować ja. Co naprawdę przenigdy się nie zdarza. Czy to może coś znaczyć? Wpisałam w google o oczywiście mi podpowiada że to oznaka ciąży. Ale on o wszystkim tak mówi [emoji6] czy przed okresem u siebie też taki śluz obserwujecie?
U mnie to też byla oznaką ciąży, ale czasem też miałam śluz przed @ i nie zaszłam... Myślę że 50/50...

No dobra....ja nigdy temperatury po owu nie mierzylam. Czy ona jest normalna 36.6 czy do okresu utrzymuje sie wyzsza.... czy ta wyzsza po owu do @ to objaw ciazy... mierze 3 razy dziennie. Rano w pol i wieczorem i jest 37 do 37.2
Jeśli była owu to progesteron podwyższa się i temp. podwyższa się do dnia @ :) Niektórym spada kilka dni przed @, innym w dniu @, mi np. spadała dopiero dzień po, więc temp. była dla mnie miarodajna tylko w sumie dla określenia czy doszło do owu 🤷🏼‍♀️ Chociaż fakt w tym cyklu teraz co się udało ona w pewnym momencie skoczyła jeszcze bardziej i nie było np. 37.2 jak zazwyczaj tylko np. 37.5

Dziewczyny, pisze o tym non stop, więc pewnie wiecie, że ja nie jestem wstanie obserwować śluzu. Nie ma go po prostu.
Dziś jestem 4dpo i mam biały śluz. Na tyle dużo że ja byłam w stanie go zaobserwować ja. Co naprawdę przenigdy się nie zdarza. Czy to może coś znaczyć? Wpisałam w google o oczywiście mi podpowiada że to oznaka ciąży. Ale on o wszystkim tak mówi [emoji6] czy przed okresem u siebie też taki śluz obserwujecie?
U mnie oznaką ciąży był brak śluzu przed @, bo wcześniej w innych cyklach miałam go bardzo dużo, a tu nagle nie było go wcale. Dopiero chyba po terminie @ zaczął wypływać i kilka dni po terminie @ zrobił się już taki typowy ciążowy, czyli biały czasem lekko żółty kleisty, takie jakby upławy, ale pachnący lekko słodko a nie brzydko i totalnie gładkiej konsystencji bez żadnych grudek, nie tak jak przy stanie zapalnym. Wtedy wiedziałam już, że to ten typowy ciążowy, o którym czytałam :) Teraz zaczęłam 7 tc, ma się robić ten cały czop śluzowy i rzeczywiście chyba coś tam się tworzy bo od dziś tego śluzu jest ogrom na wkładce!

Jeszcze chyba nigdy ten czas do @ mi sie nie dłużył....
0Asiak0 trzymam kciuki za kolejny cykl...

Ja juz zdurnialam i w ogole to mam dosc. Emocjonalnie jestem wypruta! Ostatnie 2 dni chodze i placze. Albo z powodu jakiegos artykulu. Albo z powodu sprawdzianow i nauki syna...
Zrobilo mi sie przykro i placzliwie bo maz cos powiedzial. Bo syn nie chce dac buziaka...
jakas masakra!
Spoko, ja dziś wpadłam na kalendarz rozwoju dziecka i poczytałam sobie bo zawsze chciałam wiedzieć dokładnie co w którym miesiącu życia się dzieje (po narodzinach) i się rozbeczałam 😂😂😂

Bluecoco ale Ty w ciazy wiec i hotmony szaleją...a ja nie wiec to pewnie hormony wiekowe...teraz bede taka uczuciowa! 😁😁😁😁

Turcja jest piękna, najbardziej podoba mi się podejście Turków do życia, zawsze uśmiechnięci, chteni do pomocy i tak dalej a widoki piękne.
A ginekolog polecił mi Paummukale jak lecieliśmy do Turcji... Tam obowiązkowo też z przygodami. Piękne widoki, coś niesamowitego, jedyne takie miejsce na ziemi... zabytek Unesco (czyj jak to tam sie pisze)

Wycieczkę braliśmy od Turka, który napisał, że ruszamy spod hotelu 2 w nocy. OK znów czekamy jak pingwiny... ale po 1 h wkur... sie i poszlismy spać. O 3:10 dzwonią z recepcji, że czeka autokar i gdzie my jesteśmy? :eek::eek:
Oczywiście Turek pomylił godziny...

Wycieczka generalnie genialna, ale myśleliśmy, że tej trasy już nie przejdziemy i te ślady krwi po drodze - no to po prostu trzeba przeżyć :) :) Polecam jak ktoś będzie w Turcji!

Z takiej góry się schodzi, wygląda pięknie jak obsypana śniegiem, ale faktycznie to jest z wapniowej skaly, także stopy mi odpadały po takiej trasie haha ! w życiu nie miałam takiego peelingu :) no i ta kojąca woda odmładzająca o 10 lat ;)

reklama
Bluecoco ale Ty w ciazy wiec i hotmony szaleją...a ja nie wiec to pewnie hormony wiekowe...teraz bede taka uczuciowa! 😁😁😁😁
A bo Ty tam wiesz! Jeszcze masz 3 dni do terminu @!! Ja tutaj tak samo wypisywałam na kilka dni przed @ jak Ty, potem na dzień przed pozytywem nagadałam staremu, że nic z tego, bo cycki przestały boleć, już go chciałam ciągnąć do kliniki leczenia niepłodności, nic nie przeczuwałam, a dzień później pozytyw i beta dwa dni później prawie 400 😂 Ja jakoś nie jestem wrażliwa na te wzrosty hormonu ciążowego. Nudności zdarzały się, ale wieczorami i meeega krótkie i łagodne. W sumie dopiero teraz w 7 tc coś zaczyna się zmieniać - jestem bardziej zmęczona, plecy bardziej dokuczają i nie mogę kucać ani się schylać, bo potem mam wrażenie, że zasłabnę 😂

Do góry