Teraz to ciężko [emoji3] nawet jakby się chciało [emoji6]Możliwe. Ja nie przebywam na słońcu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz to ciężko [emoji3] nawet jakby się chciało [emoji6]Możliwe. Ja nie przebywam na słońcu
Mi lekarz powiedział inaczej
Ja się ostatnio też pytałam o dawkę wit d i lekarz mi powiedział że 4000. A lek rozni się od suplementu tym że wiemy na pewno co w nim jest no i jest kontrolowany
A ja bylam dzis na becie, zobaczyć jak to wyglada po tych stresach bo sie troche niepokoilam a ginekolog dopiero 9tego, naszczescie beta 5524,23 tydzien temu bylo 366
No tak ja zbadałam i miałam w normie i mi nie kazała lekarka brać więcej. A np. moja znajoma miał już ostry niedobórbo 2000 to taka normalna dawka europejska, Polacy zazwyczaj potrzebują trochę więcej - naprawdę dziewczyny zbadajcie poziom wiele osób suplementujących 2000 ma dalej niedobory
Cudowna wiadomość. Dbaj o siebie i kropeczkęDziewczyny kochane bylam na 1szym usg widzialam kropeczke jest jedna i jest w macicy tskze uff gin powiedzial ze troche za wczesnie jestem (nie bylo akurat terminow tak na pozniej) i ze mam przyjsc za tydz i juz powinno byc serduszko <3 dostalam skierowanie na te milion roznych badan takze bede sie badac heh mowi zebym bety juz nie sprawdzala ze teraz tylko usg :-)
No tak ja zbadałam i miałam w normie i mi nie kazała lekarka brać więcej. A np. moja znajoma miał już ostry niedobór
Ale super, ja musze czekać do 9tego żeby zobaczyć lekarz kazal tak przyjść bo już powinno być serduszko i w ogóle nie wien jak wytrzymam to tego czasuuuuuDziewczyny kochane bylam na 1szym usg widzialam kropeczke jest jedna i jest w macicy tskze uff gin powiedzial ze troche za wczesnie jestem (nie bylo akurat terminow tak na pozniej) i ze mam przyjsc za tydz i juz powinno byc serduszko <3 dostalam skierowanie na te milion roznych badan takze bede sie badac heh mowi zebym bety juz nie sprawdzala ze teraz tylko usg :-)
Na mnie właśnie podziałała źle. Miałam nadzieję, że pomoże mi trochę przy mojej niedoczynnosci, a przyniosła wiele złych skutków. Ale wśród moich znajomych jest wiele zadowolonych osób głównie kobiet i właśnie nie chodzi tylko o wagę. Ja uważam, że przy problemach z hormonami, warto to skonsultować z lekarzem, ja tego nie zrobiłam i skutek był opłakany.oj kochana... ja bylam na poscie Dąbrowskiej 28dni, nie dotrwalam do 42 bo niestety mialam wesele po drodze i wtedy tez zaczelam wychodzenie i moge powiedziec tyle, ze ten post przywrocil normalny cykl mojej owulacji nie wspomne o innych zaletach jak poprawa skory, swietne samopoczucie czy pozbycie sie wszelkich złogów i toksyn z organizmu.
Mi lekarz nic nie mówił o tych kwasach przy staraniach ani wcześniej ani teraz. Przy staraniach mówili tylko o kwasie foliowym, a ze względu na niedoczynnosc lekarz zalecił jod i przez niedobór wit d3Powinno sie brac do tego pregna dha i wtedy cena jest juz duza. Ja biore mama dha premium plus, nie ma w nim zelaza ale w 1 trymestrze nie jest wskazana dodatkowa suplementacja gdy lekarz nie zaleci, (poza tym tego zelaza z tych witamon bardzo malo sie wchlania) dlatego ja dostalam zelazo od gina na recepte a kosztowalo grosze
Kurcze muszę zapytać lekarza. Chociaż mój lekarz jest przeciwnikiem takiego obstawiania się lekami i suplementami. Zawsze mu ufałam a teraz kusicie!Kwasy warto suplementowac chyba zeje sie duzo ryb, to wtedy nie trzeba