reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Mi lekarz powiedział inaczej :)
Ja się ostatnio też pytałam o dawkę wit d i lekarz mi powiedział że 4000. A lek rozni się od suplementu tym że wiemy na pewno co w nim jest no i jest kontrolowany

bo 2000 to taka normalna dawka europejska, Polacy zazwyczaj potrzebują trochę więcej - naprawdę dziewczyny zbadajcie poziom :) wiele osób suplementujących 2000 ma dalej niedobory

bo 2000 to taka normalna dawka europejska, Polacy zazwyczaj potrzebują trochę więcej - naprawdę dziewczyny zbadajcie poziom :) wiele osób suplementujących 2000 ma dalej niedobory
No tak ja zbadałam i miałam w normie i mi nie kazała lekarka brać więcej. A np. moja znajoma miał już ostry niedobór :D

Dziewczyny kochane bylam na 1szym usg :) widzialam kropeczke jest jedna i jest w macicy tskze uff :) gin powiedzial ze troche za wczesnie jestem (nie bylo akurat terminow tak na pozniej) i ze mam przyjsc za tydz i juz powinno byc serduszko <3 dostalam skierowanie na te milion roznych badan takze bede sie badac heh mowi zebym bety juz nie sprawdzala ze teraz tylko usg :-)
Cudowna wiadomość. Dbaj o siebie i kropeczkę 😘

Dziewczyny kochane bylam na 1szym usg :) widzialam kropeczke jest jedna i jest w macicy tskze uff :) gin powiedzial ze troche za wczesnie jestem (nie bylo akurat terminow tak na pozniej) i ze mam przyjsc za tydz i juz powinno byc serduszko <3 dostalam skierowanie na te milion roznych badan takze bede sie badac heh mowi zebym bety juz nie sprawdzala ze teraz tylko usg :-)
Ale super, ja musze czekać do 9tego żeby zobaczyć lekarz kazal tak przyjść bo już powinno być serduszko i w ogóle nie wien jak wytrzymam to tego czasuuuuu

oj kochana... ja bylam na poscie Dąbrowskiej 28dni, nie dotrwalam do 42 bo niestety mialam wesele po drodze i wtedy tez zaczelam wychodzenie i moge powiedziec tyle, ze ten post przywrocil normalny cykl mojej owulacji :) nie wspomne o innych zaletach jak poprawa skory, swietne samopoczucie czy pozbycie sie wszelkich złogów i toksyn z organizmu.
Na mnie właśnie podziałała źle. Miałam nadzieję, że pomoże mi trochę przy mojej niedoczynnosci, a przyniosła wiele złych skutków. Ale wśród moich znajomych jest wiele zadowolonych osób głównie kobiet i właśnie nie chodzi tylko o wagę. Ja uważam, że przy problemach z hormonami, warto to skonsultować z lekarzem, ja tego nie zrobiłam i skutek był opłakany.

Powinno sie brac do tego pregna dha i wtedy cena jest juz duza. Ja biore mama dha premium plus, nie ma w nim zelaza ale w 1 trymestrze nie jest wskazana dodatkowa suplementacja gdy lekarz nie zaleci, (poza tym tego zelaza z tych witamon bardzo malo sie wchlania) dlatego ja dostalam zelazo od gina na recepte a kosztowalo grosze
Mi lekarz nic nie mówił o tych kwasach przy staraniach ani wcześniej ani teraz. Przy staraniach mówili tylko o kwasie foliowym, a ze względu na niedoczynnosc lekarz zalecił jod i przez niedobór wit d3

reklama
Do góry