reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Robię test, o ile z samego rana @ mnie nie zaskoczy [emoji846] A Ty?
Ehh ja nie wiem. Robię te testy jak jakaś porąbana. Aż wkurzona na siebie jestem. Rano nic, potem zrobiłam po 14 i widzę jasniutka kreskę. Chyba lepiej na betę iść bo te testy tylko mnie wyprowadzają z równowagi.

reklama
W tym cyklu przez te bóle się tak nakręciłam ze zachowuje się jak wariatka. Wiadomo ze zawsze człowiek ma nadzieje, ale u mnie to już psychiatryk. Nawet mężowi nie mówię o tych testach bo bym zjebke dostała

W tym cyklu przez te bóle się tak nakręciłam ze zachowuje się jak wariatka. Wiadomo ze zawsze człowiek ma nadzieje, ale u mnie to już psychiatryk. Nawet mężowi nie mówię o tych testach bo bym zjebke dostała
Ty juz ciązowe tesciaki robisz?
Ja czekam do weekendu...bo cos czuje ze ta beta jakas lipna była... przez caly dzien (od 3 dni sprawdzam) mam temp. 37 lub na wieczor 37.2. Nadal boli brzuch dolem. Piersi nie bolą ale też nie mieszczą sie w biustonoszach... jest mi niedobrze. Mam zgage caly dzien.... a moja buzia wyglada jak pupa niemowlaka...a zwykle mam wulkan na wulkanie przez caly cykl ! Byc moze to te 30+ w dowodzie szaleje... moja mamusia twierdzi.ze mi gospodarka hormonalna sie zmienia i stad takie objawy rozne....

Ty juz ciązowe tesciaki robisz?
Ja czekam do weekendu...bo cos czuje ze ta beta jakas lipna była... przez caly dzien (od 3 dni sprawdzam) mam temp. 37 lub na wieczor 37.2. Nadal boli brzuch dolem. Piersi nie bolą ale też nie mieszczą sie w biustonoszach... jest mi niedobrze. Mam zgage caly dzien.... a moja buzia wyglada jak pupa niemowlaka...a zwykle mam wulkan na wulkanie przez caly cykl ! Byc moze to te 30+ w dowodzie szaleje... moja mamusia twierdzi.ze mi gospodarka hormonalna sie zmienia i stad takie objawy rozne....
Tak tak, na jutro mam termin @ tej wredoty
U mnie już 35+ 😩

Dziękuję Ci bardzo [emoji846] cena też rozsądna. Pan tabletka jest za , same plusy. Tylko podobno w nich nie ma kwasów omega i żelaza. Bierzesz jakoś dodatkowo czy nie potrzeba?
Z żelazem trzeba uważasz, żeby nie przekroczyć norm - lekarz mi mówił, że to bardZo niebezpieczne dla płodu. A kwasów nie suplementuje - w sumie ani ginekolog, ani endokrynolog mi o tym nie wspominali. Wiem że w tym kolejnym etapie p r e g n y kwasy były już - chyba, że coś pokręciłam to przepraszam.

Z żelazem trzeba uważasz, żeby nie przekroczyć norm - lekarz mi mówił, że to bardZo niebezpieczne dla płodu. A kwasów nie suplementuje - w sumie ani ginekolog, ani endokrynolog mi o tym nie wspominali. Wiem że w tym kolejnym etapie p r e g n y kwasy były już - chyba, że coś pokręciłam to przepraszam.
Kwasy warto suplementowac :) chyba zeje sie duzo ryb, to wtedy nie trzeba

Kurcze, kawal czasu, może i ja dam radę [emoji123] a opowiesz jak wychodziłaś z postu? Co dodawałaś i jakim tempem?
28 dni na poscie i potem 28 wychodzenia. Mi ciezko bylo tylko na poczatku. Wystartowalam z zamiarem 14 dni postu i 14 wychodzenia. Pierwsze kilka dni bylo kiepskie. Glowa mi pekala, skore mialam tak sucha, ze smarowalam twarz kremem chyba z 10 razy na dzien. Jak minal pierwszy tydzien zaczelam miec coraz wiecej energii. Czulam sie fantastycznie choc wkurzalo mnie, ze musialam gotowac podwojne obiady bo moj P. warzywa zje, ale jako dodatek do miesa hehe. Picie koktajli zostalo mi do dzis we krwi i sa obowiazkowe na drugie sniadanko. Post szczerze polecam. Sama po porodzie jak przestane karmic piersia mam nadzieje zrobic sobie i to cale 42 dni wtedy.

Skoro tak to idz na betę, będziesz miała pewność. Nie przejmuj się, myślę że my wszystkie w końcu w którymś momencie swirujemy [emoji17]
Ehh ja nie wiem. Robię te testy jak jakaś porąbana. Aż wkurzona na siebie jestem. Rano nic, potem zrobiłam po 14 i widzę jasniutka kreskę. Chyba lepiej na betę iść bo te testy tylko mnie wyprowadzają z równowagi.

Zaczelam czytać pana tabletkę i chyba do tego pregna o którym pisaliście włączę te kwasy omega. To jest lek więc kontrolowany. A z żelazem się wstrzymam. Biorę na co dzień aspargin jeszcze. Bo pije dużo kawy, wypłukuje magnez i często mi drga powieka
Screenshot_20200225-173645.jpeg

reklama
Do góry