Paulina_1982
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zazdro! Ja w robocie Czuję się dobrze jak na 7 tc, moje myśli krążą wokół wyników toxo. Do tego dziś jakoś nie mam aż tak tkliwych piersi jak wcześniej i oczywiście pojawiły się myśli, że coś jest nie tak Ale wiem, ze nie tylko mnie nachodzą takie myśli, więc troche mi raźniejU nas był wczoraj dzień załatwiania:
- telefon do ośrodka
- szczepienie syna
- wizyta z psem u weterynarza
- po południu opieka nad dziećmi sąsiadów
Dziś więc leżę i pachnę.
Ja slyszalam serduszko na chwile w 8 tc i 10tc, byla wlaczane doslownie na dwie sekundy ale lekarz nie pytal czy chce, sam z siebie ech cudownie uslyszec ❤ choc mowia, ze na tym etapie nie powinno sie sluchacJa jakoś tak zrozumiałam jak dziewczyny zawsze pisały, że serce bije jak dzwon itd. to że słuchały, a teraz się dowiaduję, że to się tylko patrzy
Zaciekawiła mnie witamina D lekarz kazał mi suplementowax D2000 i w sumie teraz się zastanawiam: kazał tez brać kwas (od kilku lat go biorę ) i w tych witaminach już jest D2000. Myślisz ze chodziło mu żeby brać jeszcze dodatkowego? Czyli łącznie 4000? Czy raczej o dawkę 2000?ja zapomniałam że Ty UK
zrób zwykłą morfologię + biochemię, badanie ogólne moczu, TSH (jeśli wyjdzie wynik powyżej 2 to także fT3 i fT4), glukoza na czczo, toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, wirus. zap wątroby i ew. HIV
ja przed ciążą oznaczałam jeszcze poziom wit D i zachęcam do tego Was - ma ogromny wpływ na płodność.
suplementuj koniecznie kwas foliowy, jod, DHA i wit D (4000)
Ja tam się nie znam więc posłucham się lekarza Gdzies trafiłam na komentarz polożnej, że nawet USG szkodzi i „napromieniowuje” dziecko i ze nie powinno się w ogóle robić USG w ciąży... Ile ludzi tyle teorii co do wszystkiego.Ja slyszalam serduszko na chwile w 8 tc i 10tc, byla wlaczane doslownie na dwie sekundy ale lekarz nie pytal czy chce, sam z siebie ech cudownie uslyszec ❤ choc mowia, ze na tym etapie nie powinno sie sluchac
Zbadaj sobie wit. D3. Ja miałam w normie i brałam zawsze cały rok 2000 ale teraz jak mam 2000 w prenatalnych to odstawiłam i nie biorę podwójnie bo po co 4000 to już dużo, tzn. raczej w niedoborach się bierze więcej niż 2000, ostatnio coś tam się pozmieniało w rekomendacjach.Zaciekawiła mnie witamina D lekarz kazał mi suplementowax D2000 i w sumie teraz się zastanawiam: kazał tez brać kwas (od kilku lat go biorę ) i w tych witaminach już jest D2000. Myślisz ze chodziło mu żeby brać jeszcze dodatkowego? Czyli łącznie 4000? Czy raczej o dawkę 2000?
A jakie to witaminy?Zaciekawiła mnie witamina D [emoji3] lekarz kazał mi suplementowax D2000 i w sumie teraz się zastanawiam: kazał tez brać kwas (od kilku lat go biorę [emoji853]) i w tych witaminach już jest D2000. Myślisz ze chodziło mu żeby brać jeszcze dodatkowego? Czyli łącznie 4000? Czy raczej o dawkę 2000?
Badałam - ale muszę znaleźć wynik w takim razie, bo nie pamietam. Wiem, że byłam blisko dolnej granicy. Bo właśnie po tym wpisie zaczęłam się zastanawiać.Zbadaj sobie wit. D3. Ja miałam w normie i brałam zawsze cały rok 2000 ale teraz jak mam 2000 w prenatalnych to odstawiłam i nie biorę podwójnie bo po co 4000 to już dużo, tzn. raczej w niedoborach się bierze więcej niż 2000, ostatnio coś tam się pozmieniało w rekomendacjach.
Ja biorę teraz p r e g n a start. Wcześniej brałam sam f O l i k I do tego d2000. Ale musiałam zmienić ze względu na konieczność suplementacji jodu.A jakie to witaminy?
Może warto zbadać drugi raz Ja bym skonsultowała się z lekarzem co do dawki powyżej 2000 tak na co dzień. Badź co bądź wit. D3 też może być za dużo w organizmie (takie miałam zakresy referencyjne, że wskazywały nawet na toksyczną ilość). Ja miałam normy 30-50 jako OK i miałam 34. Niby orzy dolnej granicy, ale myślę, że 2000 dawka wystarczy.Badałam - ale muszę znaleźć wynik w takim razie, bo nie pamietam. Wiem, że byłam blisko dolnej granicy. Bo właśnie po tym wpisie zaczęłam się zastanawiać.