reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Może warto zbadać drugi raz :) Ja bym skonsultowała się z lekarzem co do dawki powyżej 2000 tak na co dzień. Badź co bądź wit. D3 też może być za dużo w organizmie (takie miałam zakresy referencyjne, że wskazywały nawet na toksyczną ilość). Ja miałam normy 30-50 jako OK i miałam 34. Niby orzy dolnej granicy, ale myślę, że 2000 dawka wystarczy.
Może faktycznie warto przy kolejnych badaniach ponownie to sprawdzić.

Owszem, ale nie w 6, czy 7 tygodniu. Później słuchanie serduszka jest już na każdej wizycie 😉
No właśnie w 6 czy 7 tygodniu, przecież sobie nie wymyślam... Sprawdzałam USG z tych tygodni w internecie i patrzyłam ktory tydzień i dzień jest napisany na USG obok bicia serca - był wykres. Nie wiem czy to było słuchane, ale chyba skoro byl wykres to tak. Przecież ja się z Tobą nie kłócę kto ma rację, tylko stwierdzam fakt co widziałam, nie wiem po co ta dyskusja ;)

Hej! Poszłam dzisiaj do innego ginekologa, 16 dc, po owu ani śladu. Obejrzał wyniki hormonów bez komentarza, zalecił zrobił badanie glukozy i insuliny, dostałam letrozol na stymulację owu i wiesiołek na lepszy śluz, w przyszłym tygodniu sprawdzenie czy owu wystąpiła [emoji3]
Cieszę się że konkretny facet od razu zapodał jakieś leki, zobaczymy jaki będzie tego efekt.

Dziewczyny gratuluje dobrych wiesci po usg. Czekam aż jakieś pozytywne testy się tu pojawia bo posucha ostatnio. Ja dziś testowałam i biel 😩jutro termin @ . Któraś jeszcze pokusiła się i zrobiła?

Hej! Poszłam dzisiaj do innego ginekologa, 16 dc, po owu ani śladu. Obejrzał wyniki hormonów bez komentarza, zalecił zrobił badanie glukozy i insuliny, dostałam letrozol na stymulację owu i wiesiołek na lepszy śluz, w przyszłym tygodniu sprawdzenie czy owu wystąpiła [emoji3]
Cieszę się że konkretny facet od razu zapodał jakieś leki, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
Dobrze ze trafiłaś na konkretnego lekarza. Aga a przypomnij ile się staracie? Ale na usg były jakieś pecherzyki?

No właśnie w 6 czy 7 tygodniu, przecież sobie nie wymyślam... Sprawdzałam USG z tych tygodni w internecie i patrzyłam ktory tydzień i dzień jest napisany na USG obok bicia serca - był wykres. Nie wiem czy to było słuchane, ale chyba skoro byl wykres to tak. Przecież ja się z Tobą nie kłócę kto ma rację, tylko stwierdzam fakt co widziałam, nie wiem po co ta dyskusja ;)
a ja mysle, ze ilu lekarzy tyle opinii :D i trzeba polegac na nich. Jesli mooja pani ginekolog mowi, Wiola mozesz spokojnie jest 9 tabletek dziennie, jakbys czul bóle to dołóż sobie jeszcze 2 nospy i 2 magnezy, hehe to musze jej zaufac bo przeciez chce jak najlepiej dla mnie i dla dzidziusia :) wiele osob tutaj pisze, ze nospa ma duzy wplyw na dziecko. Moja ginka mowi, ze duzy wplyw na cala ciaze ma nieustajacy stres zwiazany z bolem i rozciaganiem wiezadel czy pracujaca macica i jest on w stanie wyrzadzic wiecej krzywdy niz zazycie leku.
Tak samo z wkładaniem wziernika do pochwy. Moja zasadza mi go co wizyte, bo mowi ze musi sprawdzic ph pochwy, czy nie robi mi sie jakies lekkie zapalenie, oglada sobie moj sluz, potem palpacyjnie sprawdza rozpulchnienie w srodku :D a wielu lekarzy uwaza, ze "grzebanie" jest niepotrzebne.
Jesli pan doktor mowi, ze chce sluchac serduszka, to kochana, niech slucha, nawet i w 7 tygodniu. Zdrowko Twoje i maleństwa jest w jego rekach wiec nie robi on z pewnoscia nic, co mogloby Wam zaszkodzic.
Podam przyklad: wielu lekarzy nie pozwala lub odradza pacjentkom uzywanie domowego detektora tetna płodu. Poszlam do mejej i mowie, ze przymierzam sie do zakupu, pytajac ja o zdanie. Odp byla bardzo jasna... nie pochwala zbyt czestego uzywania ale uwaza, ze uzywanie tego sprzetu ma mniej szkodliwy wplyw na dzieciatko niz stres, ktory towarzyszy przyszlej mamie, gdy np nie czuje ruchow dzidziusia, wiec wybiera mniejsze zlo, dajac zielone swiatelko do korzystania.
Słuchaj pana doktora, on wie najlepiej :) a juz na pewno wie co lepsze dla Ciebie i dzidzi niz my tutaj. My co najwyzej mozemy sobie pogadac, powymieniac sie doswiadczeniami ale na koniec dnia to lekarz jest tym, ktory prowazi nasza ciaze i to on stara sie zapewnic jej bezpieczny przebieg :)

My dopiero 4 cykl po antykoncepcji ale mam podejrzenie pcos. Na usg pierdylion pęcherzyków w związku z tym;)

a ja mysle, ze ilu lekarzy tyle opinii :D i trzeba polegac na nich. Jesli mooja pani ginekolog mowi, Wiola mozesz spokojnie jest 9 tabletek dziennie, jakbys czul bóle to dołóż sobie jeszcze 2 nospy i 2 magnezy, hehe to musze jej zaufac bo przeciez chce jak najlepiej dla mnie i dla dzidziusia :) wiele osob tutaj pisze, ze nospa ma duzy wplyw na dziecko. Moja ginka mowi, ze duzy wplyw na cala ciaze ma nieustajacy stres zwiazany z bolem i rozciaganiem wiezadel czy pracujaca macica i jest on w stanie wyrzadzic wiecej krzywdy niz zazycie leku.
Tak samo z wkładaniem wziernika do pochwy. Moja zasadza mi go co wizyte, bo mowi ze musi sprawdzic ph pochwy, czy nie robi mi sie jakies lekkie zapalenie, oglada sobie moj sluz, potem palpacyjnie sprawdza rozpulchnienie w srodku :D a wielu lekarzy uwaza, ze "grzebanie" jest niepotrzebne.
Jesli pan doktor mowi, ze chce sluchac serduszka, to kochana, niech slucha, nawet i w 7 tygodniu. Zdrowko Twoje i maleństwa jest w jego rekach wiec nie robi on z pewnoscia nic, co mogloby Wam zaszkodzic.
Podam przyklad: wielu lekarzy nie pozwala lub odradza pacjentkom uzywanie domowego detektora tetna płodu. Poszlam do mejej i mowie, ze przymierzam sie do zakupu, pytajac ja o zdanie. Odp byla bardzo jasna... nie pochwala zbyt czestego uzywania ale uwaza, ze uzywanie tego sprzetu ma mniej szkodliwy wplyw na dzieciatko niz stres, ktory towarzyszy przyszlej mamie, gdy np nie czuje ruchow dzidziusia, wiec wybiera mniejsze zlo, dajac zielone swiatelko do korzystania.
Słuchaj pana doktora, on wie najlepiej :) a juz na pewno wie co lepsze dla Ciebie i dzidzi niz my tutaj. My co najwyzej mozemy sobie pogadac, powymieniac sie doswiadczeniami ale na koniec to lekarz jest tym, ktory prowazi nasza ciaze i to on stara sie zapewnic jej bezpieczny przebieg :)
Dzięki 😍 Dokładnie, co lekarz to inna opinia :) Ale ja mojemu ufam, więc będę się go słuchała :D On np. nie zlecił mi teraz cytologii (a wiem, że inni zlecają), bo powiedział, że można mieć po tym plamienia, które są niegroźne, ale on wie, że ja będę się tym denerwować, więc zaczekamy jeszcze trochę :D Ma rację, na bank bym się denerwowała 😂

reklama
Do góry