reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Hej! Poszłam dzisiaj do innego ginekologa, 16 dc, po owu ani śladu. Obejrzał wyniki hormonów bez komentarza, zalecił zrobił badanie glukozy i insuliny, dostałam letrozol na stymulację owu i wiesiołek na lepszy śluz, w przyszłym tygodniu sprawdzenie czy owu wystąpiła [emoji3]
Cieszę się że konkretny facet od razu zapodał jakieś leki, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
Fajnie, ze cos zaczyna sie dziac :)

reklama
Dzięki 😍 Dokładnie, co lekarz to inna opinia :) Ale ja mojemu ufam, więc będę się go słuchała :D On np. nie zlecił mi teraz cytologii (a wiem, że inni zlecają), bo powiedział, że można mieć po tym plamienia, które są niegroźne, ale on wie, że ja będę się tym denerwować, więc zaczekamy jeszcze trochę :D Ma rację, na bank bym się denerwowała 😂
bardzo dobrzxe kochana, ze mu ufasz!!! to on jest ginekologiem i on chce jak najlepiej dla Ciebie i dzidziusia. Co do cytologii, to kolejny sprzeczny temat. Moja mi zrobila w 15 tygodniu ciazy ale powiedziala, ze jesli mialam robiona w ciagu 12 miesiecy wstecz, to prosi o wynik i nie bedzie jej powtarzac na tym etapie. Wiem, ze wielu ginekologow robi 2 razy. Nie sprzeczam sie co lepsze, hehe. Jestem pewna ze ona robi wszystko, zebysmy bezpiecznie i zdrowo wytrwali do szczesliwego porodu i musze jej sluchac!

Hej! Poszłam dzisiaj do innego ginekologa, 16 dc, po owu ani śladu. Obejrzał wyniki hormonów bez komentarza, zalecił zrobił badanie glukozy i insuliny, dostałam letrozol na stymulację owu i wiesiołek na lepszy śluz, w przyszłym tygodniu sprawdzenie czy owu wystąpiła [emoji3]
Cieszę się że konkretny facet od razu zapodał jakieś leki, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
super wiadomosci! teraz czekamy na efekty! Juz lubie tego pana doktora bo wierzy w zbawienna moc wiesiołka :)

bardzo dobrzxe kochana, ze mu ufasz!!! to on jest ginekologiem i on chce jak najlepiej dla Ciebie i dzidziusia. Co do cytologii, to kolejny sprzeczny temat. Moja mi zrobila w 15 tygodniu ciazy ale powiedziala, ze jesli mialam robiona w ciagu 12 miesiecy wstecz, to prosi o wynik i nie bedzie jej powtarzac na tym etapie. Wiem, ze wielu ginekologow robi 2 razy. Nie sprzeczam sie co lepsze, hehe. Jestem pewna ze ona robi wszystko, zebysmy bezpiecznie i zdrowo wytrwali do szczesliwego porodu i musze jej sluchac!
Dokładnie. Ja miałam robioną w zeszłym roku, ale cholera gine tamten źle mi pobrał i teraz ten lekarz powiedział, że musimy raz zrobić, ale to pewnie właśnie jakoś około II trymestru :)

Śmieszny lekarz, okulary ma jak Harry Potter [emoji38]
Podobno jest bardzo wierzący i nie robi badań prenatalnych przez to czy coś takiego, czytałam na forum. Ciekawe jak to się ma w praktyce przy prowadzeniu ciąży.
super wiadomosci! teraz czekamy na efekty! Juz lubie tego pana doktora bo wierzy w zbawienna moc wiesiołka :)

Zaciekawiła mnie witamina D 😀 lekarz kazał mi suplementowax D2000 i w sumie teraz się zastanawiam: kazał tez brać kwas (od kilku lat go biorę 🙁) i w tych witaminach już jest D2000. Myślisz ze chodziło mu żeby brać jeszcze dodatkowego? Czyli łącznie 4000? Czy raczej o dawkę 2000?

2000 to minimalna dawka - jak najbardziej możesz brać 4000 :) to nawet wskazane.

ja od kilku lat biorę 4000 (aktualnie w ciąży 6000) i mój poziom to 42 przy normie 30-50.
Obecnie uważa się że te normy są zaniżone i kobieta która ma np. problemy z zajściem w ciąże powinna mieć wynik ok 70.

Dobrze wiedziec [emoji16] Łykam codziennie dawkę 4000, muszę zrobić badania żeby sprawdzić na jakim poziomie u mnie
2000 to minimalna dawka - jak najbardziej możesz brać 4000 :) to nawet wskazane.

ja od kilku lat biorę 4000 (aktualnie w ciąży 6000) i mój poziom to 42 przy normie 30-50.
Obecnie uważa się że te normy są zaniżone i kobieta która ma np. problemy z zajściem w ciąże powinna mieć wynik ok 70.

reklama
Dzień dobry kochane ! U mnie dziś 9dc ,miałam od wczoraj robić testy owulacyjne ale zapomniałam po powrocie do domu ( wypadłam z rytmu po tym długim cyklu ). Wczoraj strasznie ciągnął mnie prawy jajnik ( najbardziej przy chodzeniu). Raczej za wcześnie na objawy owu u mnie 🤔
Ciężko mi was nadrabiać ....
@Paulina_1982 super to łóżeczko :) podziwiam Cię za podjęcie decyzji o drugim adoptowanym dziecku ,jesteś kobietą o mega wielkim sercu!
Odnośnie suszarek do prania to polecicie jakieś konkretne sprawdzone ?

Do soku z kiszonego buraka dorzucilam koktajle warzywno owocowe na śniadanie i mam mega dużo energii :D dziś na przykład koktajl z 🥝, grejpfruta , jabłka ,selera naciowego ,szpinaku i ogórka :) zdrówko !
Jeśli chodzi o suszarke to my kupiliśmy taka najdroższa z Bosha za ponad 4000 zł, bo znajomi ja mają i ich znajomi i była sprawdzona, że nie niszczy ani nie kurczy ubrań, co podobno w tych tańszych modelach się zdarza ;)

Do góry