reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Kochana, tak to jest potwierdzenie ciąży - jeśli beta nie rośnie to ciąży biochemicznej, poronionej na bardzo wczesnym etapie (tej informacji nie doczytałam, widziałam tylko wynik 2,3 (który sugeruje że ciąża jest lub dopiero co była))
Są sytuacje kiedy beta wzrasta bez ciąży, ale są to sytuacje patologiczne przy nowotworach (i u kobiet i mężczyzn) ale beta wtedy generalnie rośnie do ogromnych ilości i to bardzo szybko.

Fizjologicznie, u zdrowej kobiety nie będącej w ciąży beta zawsze jest poniżej 1.

Jeśli beta wynosi 2,3 to jakie poronienie. Dziewczyny No kurczę ciąża biochemiczna to nie jest poronienie. Czyli jak kobieta roni w 8 tc czy 10 tc to to samo co przy becie 2 albo przy biochemicznej gdzie normalnie dostaje okres o czasie? Ciąża biochemiczna nie utrzymuje się bo coś się złe podzieliło albo się złe zagnieździło. A roni się już zarodek. Takie jest moje zdanie ze mówienie ze poroniłam jak miałam ciaze biochemiczna to trochę przesada. Tak samo jak pisanie ze przy becie 2 ktoś na pewno jest w ciąży. Po to jest norma 5 ze od tej bety w ogóle lekarz uwaza ze to ciąża. Nie przesadzajmy z tym wspieraniem bo tk potem może jeszcze bardziej kogoś bolec bo narobi sobie nadziei.

A powiedział ci ile ma pecherzyk ciążowy? Ja też tylko pecherzyk widziałam ale mnie tylko martwia te polipy bo mi nie chciała moja doktor powiedzieć czy znikły czy nie na moje pytania mówiła jednoznacznie teraz zajmujemy się ciąża a nie sprawdzamy polipow 🤔
Mój miał 1,29 cm w 5t6d (wg USG), 5t3d (wg OM) :)

Ania badań do zrobienia będziesz miała sporo - nie wolisz ze skierowaniem ?
Ale jakim skierowaniem tu w UK ciąża do 12 tyg nie istnieje. Naturalna selekcja. Prywatnie i to ceny są razy 13,14 np 225zl kosztuje beta hcg ,tsh 350zl ceny są straszne prywatnie ale co mam zrobić musze to zrobić i wydać na badania z 2tys zł gdzie za te same badania w Polsce bym dała z 250zl . A samolotem latać nie mogę w ciąży mam zakazane wiec jednym. Słowem utknelam w tym kraju

reklama
Do góry