reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Tak z tym kształtem tez tak było u mnie . A jesteś pewna z tymi jajnikami? Bo 32×25mm to trochę sporawo ja to już mam taką schize ze dziś nawet z łóżka nie wstaje nie mam weny i mnie to już przytłacza .
Teraz poczytałam was trochę i lecę na toxo i coś t jeszcze bo zaczęła sobie wkręcić ze to mam bo z kotem sąsiada się bawiłam tydzień temu 🙁
Dziewczyny napiszeciei dokładnie nazwy tych badań bardzo proszę musze sobie je przetłumaczyć i iść prywatnie zrobić bo zwaryjuje.
Co to ma być jakie badania cytomegalia co jeszcze tak dokładnie
Toxo IgG i IgM
Cytomegalia IgG i IgM
Różyczka IgG i IgM
Antygen Hbs (wirusowe zapalenie wątroby typu B)
HCV (wirusowe zapalenie wątroby typu C)
Odczyt Wassermana (choroby weneryczne)
HIV
Morfologia pełna
Badanie moczu
Glukoza na czczo

EDIT: zapomniałam o TSH i Ft4, bo akurat tych mi gine nie zlecił, bo jestem osobno pod opieką endo :) Te też trzeba zrobić w I trymestrze najlepiej około 8 tygodnia

reklama
Toxo IgG i IgM
Cytomegalia IgG i IgM
Różyczka IgG i IgM
Antygen Hbs (wirusowe zapalenie wątroby typu B)
HCV (wirusowe zapalenie wątroby typu C)
Odczyt Wassermana (choroby weneryczne)
HIV
Morfologia pełna
Badanie moczu
Glukoza na czczo
Zapisałam dziękuję ci bardzo
Pytanko co to znaczy glukoza na czczo mam coś wypić czy krew na czczo lecę w czwartek na to bardzo dziękuję

Teraz ty straszysz kasie chciałam tylko zauważyć ;)
Nikogo nie straszę, mam starszą ciążę niż Kasia i inny przyrost bety :) A że nie sprawdzałam bety od momentu gdy miałam prawie 900 i prawidłowy przyrost to ciekawią mnie wyniki USG w porównaniu do tc i wyniku bety. Dzięki temu mniej więcej mogę sobie wyobrazić jaki wynik mam ja, choć sprawdzać laboratoryjnie nie chcę, bo to dla mnie zbyt duży stres. Nic w tym dziwnego. Już naprawdę dziś wszystkie wstały lewą nogą :)

To z krwi bez śniadania normalna glukoza, bez żadnego obciążenia ani nic. Zedytowałam jeszcze bo zapomniałam o TSH i Ft4!
Widzę ze się znasz mogłabyś mi to zdiagnozować? To miałam w 1szej ciąży to jest ok czy jak

Załączniki

• 20200224_212125.jpg
    20200224_212125.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 54
Kochane Cioteczki!
Mam prawie 1 cm i bijące jak dzwon serducho ❤️ wg usg mamy 6tc5 dzień ✔️ wszystko jest okej ❤️❤️ a Pan doktor tak dziwnie mowil czekajcie aaaaa mama mowil do tej kobitki co mnie nosi 🥰🥰🥰
A było słychać serduszko czy tylko widać? 🙈 Ja mam kolejne USG w sobotę i będę mniej więcej tak jak Ty 6t6d 😊

reklama
Do góry