reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

No to nic Cię nie robi w bambuko tylko jesteś w ciąży moja droga :)
Normy nie podają tak niskich wyników jako ciąży dlatego, że jest ona jeszcze bardzo niepewna jeśli chodzi o jej utrzymanie, ale wynik ciąże oznacza :)

Ja miałam betę 2,38 we wtorek a dzień spodziewanej miesiączki na sobotę :)
Beta w piątek 27 a w poniedziałek wynosiła już ponad 238 :)

Nie ma czegoś takiego jak niepewna ciąża przy wyniku negatywnym w tym wypadku. Może tak być że będzie z tego ciąża, ale beta została wykonana za wczesnie. Być może jeszcze nie doszło do implantacji a może w ogóle do niej nie dojdzie (czego oczywiście nie życzę i trzymam mocno kciuki żeby @ nie przyszła ) więc na jakiej podstawie piszesz, że jest w ciąży?

reklama
Nie ma czegoś takiego jak niepewna ciąża przy wyniku negatywnym w tym wypadku. Może tak być że będzie z tego ciąża, ale beta została wykonana za wczesnie. Być może jeszcze nie doszło do implantacji a może w ogóle do niej nie dojdzie (czego oczywiście nie życzę i trzymam mocno kciuki żeby @ nie przyszła ) więc na jakiej podstawie piszesz, że jest w ciąży?
Dokładnie, zwłaszcza, że beta 2.3 jest na tym poziomie już od conajmniej 5 dni. Czy jest ciąża to się okaże w terminie @, ale ta beta na pewno nie jest jej potwierdzeniem.

Nie pisz tak kategorycznie bo to nie jest 100% prawda. Jezeli beta bylaby 2.3 a potem wzrastala stopniowo o minimum 66% tak jak u Ciebie to TAK oznacza to ciaze, ale sama przeciez napisala ze beta wynosila 2.3 19 lutego i tyle samo 24 lutego. Jak to moze byc potwierdzeniem ciazy? Beta mniej niz 5 taka sama w ciągu kilku dni? Nie mowie, ze dziewczyna nie jest w ciazy bo termin @ dopiero 29 lutego, ale ta beta na pewno nie jest 100% dowodem ciazy tak jak piszesz...

Kochana, tak to jest potwierdzenie ciąży - jeśli beta nie rośnie to ciąży biochemicznej, poronionej na bardzo wczesnym etapie (tej informacji nie doczytałam, widziałam tylko wynik 2,3 (który sugeruje że ciąża jest lub dopiero co była))
Są sytuacje kiedy beta wzrasta bez ciąży, ale są to sytuacje patologiczne przy nowotworach (i u kobiet i mężczyzn) ale beta wtedy generalnie rośnie do ogromnych ilości i to bardzo szybko.

Fizjologicznie, u zdrowej kobiety nie będącej w ciąży beta zawsze jest poniżej 1.

Dokładnie, zwłaszcza, że beta 2.3 jest na tym poziomie już od conajmniej 5 dni. Czy jest ciąża to się okaże w terminie @, ale ta beta na pewno nie jest jej potwierdzeniem.
Właśnie.. czas zweryfikuje , ale nie rozumiem jak można robić tak komuś nadzieję. Jednej urośnie z tych 2 a innej nie i co wtedy napisze, że ojej pomyliłam się? Trochę bezmyślne..

Kochana, tak to jest potwierdzenie ciąży - jeśli beta nie rośnie to ciąży biochemicznej, poronionej na bardzo wczesnym etapie (tej informacji nie doczytałam, widziałam tylko wynik 2,3 (który sugeruje że ciąża jest lub dopiero co była))
Są sytuacje kiedy beta wzrasta bez ciąży, ale są to sytuacje patologiczne przy nowotworach (i u kobiet i mężczyzn) ale beta wtedy generalnie rośnie do ogromnych ilości i to bardzo szybko.

Fizjologicznie, u zdrowej kobiety nie będącej w ciąży beta zawsze jest poniżej 1.
To w takim razie jestem w ciąży biochemicznej co miesiąc i co miesiac moj okres to poronienie nawet w trakcie brania antykoncepcji jak miałam krwawienie z odstawienia, ponieważ nigdy nie miałam beta HCG równego 0 a lekarz stwierdził, że taki wynik to mój urok i nie świadczy kompletnie o jakiejkolwiek ciszt. A no i nowotworu też nie mam....

Fizjologicznie to trudno jest określić jak jest u każdej kobiety, bo każdy organizm jest inny i nie musi być zgodny z podręcznikiem :) Więc dziewczyna może mieć naturalnie betę lekko ponad 2 i nie musi być to objaw ciąży biochemicznej ani choroby... To samo jest z objawami ciąży żaden organizm nie jest taki sam i nie reaguje książkowo. Przykładowo, zasinienie pochwy u mnie pojawiło się dopiero teraz w 7 tc, a podobno miało pojawic się zaraz po zapłodnieniu. Szyjka też miała unieść się po zapłodnieniu, a nie uniosła. Fizjologicznie to rożne rzeczy mogą być, ale nie u każdej kobiety jest tak samo i nie można pisać w 100% komuś „tak jesteś w ciazy” i robic niepotrzebnych nadziei bo beta wyszła lekko ponad 1 i taka jest przez 5 dni...

Gosiu co rozumiesz jako ciążę?
Wynik u zdrowej kobiety u której nie doszło do zapłodnienia to wynik poniżej 1.

Przy becie powyżej 2 doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia (choć doszło bardzo niedawno).
To bardzo wczesny etap i utrzymanie takiej ciąży co wszystkie wiecie jest bardzo niepewne.
Na tej samej zasadzie w niektórych krajach nie mówi się o ciąży do widoku serduszka lub nawet do 10 tygodnia.
A ciąża jest? Jest. tylko młodziutka.

Laboratoria dlatego podają wynik powyżej 5 (a z ciekawostek - dla kobiet po poronieniach przyjmuje się >25) bo większość wczesnych poronień (całkowicie naturalnych) zachodzi właśnie na tym najwcześniejszym etapie.
Taka ciąża może się utrzymać albo nie, ale to nie jest tak, że przy wyniku powyżej dwóch mamy owulacje, komórkę jajową i plemnik i "może będzie"...

To w takim razie jestem w ciąży biochemicznej co miesiąc i co miesiac moj okres to poronienie nawet w trakcie brania antykoncepcji jak miałam krwawienie z odstawienia, ponieważ nigdy nie miałam beta HCG równego 0 a lekarz stwierdził, że taki wynik to mój urok i nie świadczy kompletnie o jakiejkolwiek ciszt. A no i nowotworu też nie mam....

Gosia nikt nie ma HCG= 0 bo jest to hormon produkowany w małych ilościach choćby przez nadnercza :)
Wynik powyżej 1 mówi o ciąży biochem.

Dziewczyny spoko loko... nie napalam sie na ciaze. Teraz sie zastanawiam dlaczego czuje sie tak zle... bo skoro to nie ciaza to co mi dokucza? Podbrzusze i plecy bola... moze tak nerki promieniuja...chociaz to inny bol wtedy czuje. Zapalenie pecherza.... to bym sikala albo by pieklo...no tez inny bol...

Gosiu co rozumiesz jako ciążę?
Wynik u zdrowej kobiety u której nie doszło do zapłodnienia to wynik poniżej 1.

Przy becie powyżej 2 doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia (choć doszło bardzo niedawno).
To bardzo wczesny etap i utrzymanie takiej ciąży co wszystkie wiecie jest bardzo niepewne.
Na tej samej zasadzie w niektórych krajach nie mówi się o ciąży do widoku serduszka lub nawet do 10 tygodnia.
A ciąża jest? Jest. tylko młodziutka.

Laboratoria dlatego podają wynik powyżej 5 (a z ciekawostek - dla kobiet po poronieniach przyjmuje się >25) bo większość wczesnych poronień (całkowicie naturalnych) zachodzi właśnie na tym najwcześniejszym etapie.
Taka ciąża może się utrzymać albo nie, ale to nie jest tak, że przy wyniku powyżej dwóch mamy owulacje, komórkę jajową i plemnik i "może będzie"...

Gosia nikt nie ma HCG= 0 bo jest to hormon produkowany w małych ilościach choćby przez nadnercza :)
Wynik powyżej 1 mówi o ciąży biochem.
Miałabyś racje gdyby beta wzrastała. Nie wzrasta, nie spada, wynosi tyle samo od co najmniej 5 dni. Więc to nie jest żadna ciąża biochemiczna pewna w 100% tak jak Ty piszesz. Ciąża jest powyżej 5 i mimo to może być biochemiczna jak niestety nie raz dziewczyny tu miały. Ale miały powyżej 5, a nawet jak poniżej 5 bo za wcześnie zrobiły to ona ROSŁA mniej lub bardziej...

reklama
A ja z książek (już kiedyś pisałam ;)) polecam Sebastiana Fitzka i B. A PARIS :)

Załączniki

• IMG_20200224_142249_1_BURST001_COVER.jpg
    IMG_20200224_142249_1_BURST001_COVER.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 45
Do góry