reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Pytanie do tych co już mają 2 dzieci- jak załatwiacie temat ich spania na początku?
Bo skoro młodsze będzie się budzić często w nocy to może nie wrzucać ich razem do jednego pokoju, żeby starszak się nie budził?
Ja przez pierwsze miesiące będę miała kosz Mojżesza na kółeczkach, a później będę coś kombinować bo w sypialni mam za mało miejsca na łóżeczko, w salonie to jakoś tak dziwnie. Hmm...urządzając się tu rok temu nie sądziłam że będę chciała mieć więcej dzieci.. i jakoś nie pomyślałam o miejscu na łóżeczko w sypialnia [emoji6]

reklama
Ja nie wywalałam łóżeczka po pierwszym więc pewnie wykorzystam ponownie.
Tylko właśnie nie wiem czy wstawiać do sypialni (a męża wywalić do salonu jeśli chce się wyspać), czy wstawić do dzieciowego i samej też tam spać na kanapie starej.
To pewnie będzie zależało od temperamentu dziecka [emoji846] się okaże w praniu. Chociaż na pierwsze trzy miesiące na pewno przy sobie bym chciała mieć. Jeżeli okazałoby się że dobrze sypia to wtedy bym ewentualnie do dziecięcego wstawiła. Antkowe łóżko wynieśliśmy jak miał z 5 miesięcy. Ani razu się nie przydało [emoji6] w ogóle nie spał nigdy w łóżeczku. Taki ciężki przypadek [emoji6]

A właśnie, czytacie tradycyjnie czy e-booki?
Ja od kiedy urodziłam Antosia to to korzystam z Legimi z ebooków bo czytałam jak on spał, a że spał na mnie to nie było wyboru [emoji6] światła wolałam nie zapalać. I tak się przyzwyczaiłam że nadal korzystam z ebooków i Legimi a Antek to już prawie czterolatek. Zwykle papierowe też, ale to bardziej na prezent dostaje, albo jak z Antosiem chodzę do biblioteki po jego książeczki to i sobie coś wypożyczę. A z książek już kiedyś polecalam, mnie wciągają jej książki baaaardzo [emoji846] i cieszę się że Polka tak super potrafi pisać thrillery. Ma tylko cztery i wszystkie są swietne. Na Legimi jest tylko oszukana niestety.
W ogóle to tego bede zazdrościć tym które będą miały pierwsze dzieciątko. Godziny karmienia i czytania książek [emoji3590] to wspominam najlepiej. O nieprzespanych nocach się na szczęście zapomina [emoji6]Zobacz załącznik 1084444
Wiesz co? Przeczytałam opis i... chcę je!!!!
Ja czytam w wersji papierowej bo tylko konieczność zgaszenia światła zmusza mnie do pójścia spać jak czytam coś wciągającego 😀

A jeśli np. wynik kariotypów mamy prawidłowy, a u mnie jedynie jakieś nieznaczne mutacje genu MTHFR i PAI-1, to musimy iść do genetyka czy możemy sobie darować i poprzestać tylko na ginekologu?
Ja z MTHFR byłam u immunolog i później u ginekologa.. Choć raczej nikt się tym specjalnie nie przejął, a ja myślę, że to niestety ma wpływ..

reklama
Tu juz kiedys byla dyskusja na ten temat i z niej wywnioskowalam ze ciaza jest juz powyzrj 1 tylko ponizej 5 jest spore ryzyko ze @ i tak przyjdzie. O ile dobrze zrozumialam
Bo ktoś wstawił zakresy referencyjne z labo zktorych tak wynikalo, ale akurat w moim labo jest napisane ze kobiety nie w ciazy wynik ponizej 5, kobiety w ciazy powyzej 5, wiec tu juz nie ma watpliwosci. Mysle ze to kwestia labo

Do góry