reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A co sadzicie o dostawkach do lozka? Czesto dzieci z łóżeczka nie korzystaja, a zajmuje duzo miejsca, kosze Mojżesza i takie male kolystki bardzo mi sie podobaja :) ale mysle tez nad dostawka

Ostatnia edycja:
reklama
Tu juz kiedys byla dyskusja na ten temat i z niej wywnioskowalam ze ciaza jest juz powyzrj 1 tylko ponizej 5 jest spore ryzyko ze @ i tak przyjdzie. O ile dobrze zrozumialam
Ja się z tym nie zgadzam. Różne są normy laboratoryjne jedni mają ciążę powyżej 1, bo pracują na innym sprzęcie i taka mają normę a inni powyżej 5. Jakby nie było dla mnie wynik w moim przypadku poniżej 5jest wynikiem negatywnym i każdy lekarz tu przyzna rację i nie ma mowy o ciąży biochemicznej. Miałam ciążę biochemiczna w lipcu i w dniu @ miałam betę wynoszącą 12 i normalne krwawienie .

Wszystkie moje koleżanki, które pracowały w żłobku mówią to samo - ze nigdy dziecka do żłobka nie oddadzą. 🤔
To myślę, że same się nie nadawały do tej pracy, skoro tak mówią.. Przecież opiekunki/ciocie robią 90% roboty i jeśli one są cudowne i mają wielkie serduszka dla dzieci, to nie może dziać się im krzywda.. Nasze to najcudowniejsze na świecie osoby, sama przychodząc tam byłam w szoku, że można być takim człowiekiem :)

A co sadzicie o dostawkach do lozka? Czrdto dzieci z łóżeczka nie korzystaja, a zajmuje duzo miejsca, kosze Mojżesza i takie male kolystki bardzo mi sie podobaja :) ale mysle tez nad dostawka
Też zastanawiałam się nad łóżeczkiem dostawnym, ale dopiero w styczniu 2020 będziemy brać kredyt i przeprowadzimy się jak dziecko będzie miało jakieś 6-12 miesięcy, a w tym mieszkaniu nam się dostawka nie zmieści a szkoda :(

Camila Lackberg - ja czytam jej książki. Muszę sobie dawkować bo bardzo mnie wciągają. Jak dotąd najlepsza część to „Kaznodzieja”.
A jakie thrillery polecacie? Kryminały?
Czytałam kiedyś książkę o porwaniu i uwięzieniu dziewczyny - bardzo mocna jak dla mnie, ale cholernie dobra książka (chociaż nie powinno się tak pisać o takiej historii). Jak ją odnajdę - mam remont 🤪 - to podam tytuł.
Przeczytałam wszystkie jej książki, a teraz kończe już wszystkie Cobena.. Aż mi smutno i sama nie wiem co teraz czytać 😉

Okres dopiero 29

No to nic Cię nie robi w bambuko tylko jesteś w ciąży moja droga :)
Normy nie podają tak niskich wyników jako ciąży dlatego, że jest ona jeszcze bardzo niepewna jeśli chodzi o jej utrzymanie, ale wynik ciąże oznacza :)

Ja miałam betę 2,38 we wtorek a dzień spodziewanej miesiączki na sobotę :)
Beta w piątek 27 a w poniedziałek wynosiła już ponad 238 :)

To myślę, że same się nie nadawały do tej pracy, skoro tak mówią.. Przecież opiekunki/ciocie robią 90% roboty i jeśli one są cudowne i mają wielkie serduszka dla dzieci, to nie może dziać się im krzywda.. Nasze to najcudowniejsze na świecie osoby, sama przychodząc tam byłam w szoku, że można być takim człowiekiem :)
Być może masz racje - wiesz nie miałam odwagi im tego powiedzieć 😉

No to nic Cię nie robi w bambuko tylko jesteś w ciąży moja droga :)
Normy nie podają tak niskich wyników jako ciąży dlatego, że jest ona jeszcze bardzo niepewna jeśli chodzi o jej utrzymanie, ale wynik ciąże oznacza :)

Ja miałam betę 2,38 we wtorek a dzień spodziewanej miesiączki na sobotę :)
Beta w piątek 27 a w poniedziałek wynosiła już ponad 238 :)
Nie pisz tak kategorycznie bo to nie jest 100% prawda. Jezeli beta bylaby 2.3 a potem wzrastala stopniowo o minimum 66% tak jak u Ciebie to TAK oznacza to ciaze, ale sama przeciez napisala ze beta wynosila 2.3 19 lutego i tyle samo 24 lutego. Jak to moze byc potwierdzeniem ciazy? Beta mniej niz 5 taka sama w ciągu kilku dni? Nie mowie, ze dziewczyna nie jest w ciazy bo termin @ dopiero 29 lutego, ale ta beta na pewno nie jest 100% dowodem ciazy tak jak piszesz...

reklama
Ja już po :)
Na USG kropka w rozmiarze ok do wieku, umiejscowiona w macicy, lekko powiększone jajniki (pewnie stąd ból), lekarz mówi, że wszystko ok i takimi plamieniami mam się nie przejmować :)

Trochę żałuje, że nie poczekałam na wizytę w piątek bo byłaby szansa zobaczyć coś więcej :) ale z drugiej strony na pewno jestem spokojniejsza, bo wiem, że kropka siedzi w macicy a nie np. jajowodzie, że nie ma tam krwiaków itp.

Do góry