reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

U mnie tak samo, jeszcze kilka dni temu mnóstwo dziwnych objawów a dziś poza bolącymi zderzakami i sluzem nic więcej, czekać aż @ przyjdzie.
Nie wiem o co chodzi. Najdziwniejsze jest to ze piersi nic a nic, a przed @ zawsze mnie bolą, baaa nawet napierniczaja i to często z tydzień wcześniej. Śluzu miałam dużo a teraz tez jak kot napłakał. Jakiś dziwny ten cykl

reklama
To nie teoria, sporo dziewczyn tutaj o tym pisało :) Rano test owu negatywny a wieczorem pozytywny czy na odwrót. Piszę tylko co przeczytałam, bo u mnie te testy nie zdały egzaminu :)
Jasne że zdarzają się dziwne cykle ( tak jak moje w tym cyklu) ale jak robi się je poprawnie . Raz dziennie to powinni wszystko pięknie wychodzic ( mi wychodziło od sierpnia) nie będę się zapisywała na monitoring przy drugim cyklu starań bo to jest dopiero strata kasy [emoji6] jakby dłużej coś nie wychodziło to wtedy oczywiście jak najbardziej [emoji846] w moim przypadku kiedy sama nie umiem określić owu, nie mogę robić przytulanek co dwa dni- testu owu to najlepsze wyjście

Nie no test sikany to bez sensu przecież skoro masz betę powyźej 2 we krwi, to w moczu masz jeszcze mniej i żaden test tego nie wykryje. Powtórz krew za dwa dni. Któraś dziewczyna na grupie tu tak miała, że po tych 48h z ledwo ponad 2 zrobiło jej się już kilkanaście.
Ja miałam tak, ze w piątek ponad 2 a w poniedziałek już 67.

Każdy wyraża swoją opinię, wyraziłam swoją bo może któraś będzie szukała odpowiediz czemu ma testy negatywne i będzie załamana i zobaczy, że nie u każdego te testy zdają egzamin :) No i najważniejsze jak już pisałyście nie nastawiać się na robotę tylko w dni płodne i będzie git :D Nie napisałam, że robicie źle, tylko wyraziłam swoją opinię opartą na moim doświadczeniu z testami owu, które nie u każdego działajà jak powinny.
Wszyscy to rozumiemy [emoji846] także luzik. Jesteś moją nadzieja, bo właśnie w tym cyklu mi nie pokazał pełnego pozytywu... A jednak mam cichutka nadzieję że mooooooze jakimś cudem się udało.. cudem ogrorkowym oczywiście [emoji6]

Kochana a robiłaś wtedy test? Chodzi mi o to czy przy becie 2 coś wyłapał. Bo chyba któraś z dziewczyn tak miala
Cień mi się pokazał od razu po zrobieniu później bladł i był ledwo widoczny, ale ja nie jestem pewna czy jest to możliwe żeby przy takiej becie było coś widać czy nie było błędu laboratorium. W niedzielę miałam już dwie kreski dlatego powtórzyłam betę w poniedziałek bo tak to bym myślała że się nie udało

Wszyscy to rozumiemy [emoji846] także luzik. Jesteś moją nadzieja, bo właśnie w tym cyklu mi nie pokazał pełnego pozytywu... A jednak mam cichutka nadzieję że mooooooze jakimś cudem się udało.. cudem ogrorkowym oczywiście [emoji6]
Haha no jeśli w sobotę na USG potwierdzi się ta moja starsza o 3 dni ciąża, a nie tak jak ja oceniałam owulację, to w moim przypadku stwierdzę, że z tą owu to nigdy nic nie wiadomo i TO przytrafia się w najmniej spodziewanym momencie :D Przecież ja dzień przed pozytywem płakałam, że się nie udało bo cycki przestały boleć 😂 Zaczęłam 7 tydz i dalej mnie nie bolą tylko urosły o jeden rozmiar i nie mogę leżeć na brzuchu. Dopiero teraz wiem, że te wszystkie objawy przed terminem @ nawet jak się uda to jakieś żarty organizmu i wszystko klaruje się dopiero później :D Ale tutaj też każda kobieta ma inaczej oczywiście :D

reklama
Cień mi się pokazał od razu po zrobieniu później bladł i był ledwo widoczny, ale ja nie jestem pewna czy jest to możliwe żeby przy takiej becie było coś widać czy nie było błędu laboratorium. W niedzielę miałam już dwie kreski dlatego powtórzyłam betę w poniedziałek bo tak to bym myślała że się nie udało
Jak beta we krwi 2 z hakiem to test od 10 nie wykryje w moczu takiej bety bo w moczu jest jeszcze niższy. Może to jakiś błąd w laboratorium i ta beta wyższa powinna być. No ale z biologią bywa różnie. Czasem zdarzają się rzeczy nielogiczne i niepojete...

Do góry