reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Dokladnie, mi nawet lekarz kazal 3 miesiace robic tedty owu po czym do niego przyjsc
To mi lekarze powiedzieli żebym nie robiła bo to nie ma sensu 🤷🏼‍♀️ Sama się uparłam żeby je robić przez jakiś czas i po czasie zrozumiałam, że akurat dla mnie to tylko niepotrzebny stres i strata pieniędzy...

reklama
To u mnie w obu ciazach gdyby nie testy to w zyciu bym nie wiedziala kiedy ta owulacja :-)
Ja tam nie musiałam wiedzieć kiedy jest konkretnie ;) Każdy ma inne podejście do planowania. A testy miałam negatywne a w ciążę zaszłam. Niepotrzebnie niektóre dziewczyny martwią się tymi negatywnymi testami. No i jak jeszcze godzina ma znaczenie jak ostatnio pisały to bardzo łatwo przeoczyć pik LH. Dla mnie to by było mega stresujące :D

@bleucoco Na podstawie mojego doświadczenia obalam tą teorie 😀
A ja godzin nie pilnowałem. Zawsze przed snem i już. Nieeee noo załamywać się nie wolno. Najwyżej lekarz i dalej działać.
Ja zawsze mówię: każda z nas jest inna i każda musi znaleźć na siebie sposób. Sprawdzać betę - nie sprawdzać bety
Robić wcześniej testy - nie robic
Robić testy owi - nie robić
Pic kawę w ciąży - nie pic.
Często są to nasze przekonania wynikające z oczytania w jakimś temacie, z zaleceń lekarza albo z przykrego doświadczenia.
Ale piękne jest to ze cel mamy wspólny i to nawet kilka:
1) zajść w ciąże
2) mieć zdrową, pięknie rozwijająca się ciaze
3) urodzić zdrowego różowego dzidziusia i zabrac go do domku ( i tu popłynęły mi łzy).

Kupie zaraz test sikany i zrobie w domu. Bo jak nie ciaza to co mnie tak meczy?
Nie no test sikany to bez sensu przecież skoro masz betę powyźej 2 we krwi, to w moczu masz jeszcze mniej i żaden test tego nie wykryje. Powtórz krew za dwa dni. Któraś dziewczyna na grupie tu tak miała, że po tych 48h z ledwo ponad 2 zrobiło jej się już kilkanaście.

To mi lekarze powiedzieli żebym nie robiła bo to nie ma sensu [emoji2372] Sama się uparłam żeby je robić przez jakiś czas i po czasie zrozumiałam, że akurat dla mnie to tylko niepotrzebny stres i strata pieniędzy...
Dla Ciebie strata pieniedzy, a moja przyjaciółka dzięki temu zaszla w drugim cyklu [emoji846] niech się każdy trzyma swoich metod- takich jakie uwaza za odpowiednie.
Gdybym nie miała dzieci to też uważam że seks do dwa dni to najlepsze rozwiązania. Ale niestety teraz nie mam nawet na co liczyć. A testy mi się pokrywają w 100% z okresem więc myślę że pik podają poprawnie. I cóż to za wydatek 17 zł za 50 testów [emoji6][emoji1745]

reklama
U mnie tak samo, jeszcze kilka dni temu mnóstwo dziwnych objawów a dziś poza bolącymi zderzakami i sluzem nic więcej, czekać aż @ przyjdzie.
Jak dziewczyny przed testowaniem? Ja przez ok tydzień miałam tyle objawow ze byłam pewna ze się udało. A teraz dwa dni do @ i nic. Wszystko przeszło, brzuch nie boli, jajniki zero, nawet piersi kompletnie nic. Ehhh pozostaje czekać

Do góry