reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Dokladnie, mi nawet lekarz kazal 3 miesiace robic tedty owu po czym do niego przyjsc
To mi lekarze powiedzieli żebym nie robiła bo to nie ma sensu 🤷🏼‍♀️ Sama się uparłam żeby je robić przez jakiś czas i po czasie zrozumiałam, że akurat dla mnie to tylko niepotrzebny stres i strata pieniędzy...

reklama
To u mnie w obu ciazach gdyby nie testy to w zyciu bym nie wiedziala kiedy ta owulacja :-)
Ja tam nie musiałam wiedzieć kiedy jest konkretnie ;) Każdy ma inne podejście do planowania. A testy miałam negatywne a w ciążę zaszłam. Niepotrzebnie niektóre dziewczyny martwią się tymi negatywnymi testami. No i jak jeszcze godzina ma znaczenie jak ostatnio pisały to bardzo łatwo przeoczyć pik LH. Dla mnie to by było mega stresujące :D

@bleucoco Na podstawie mojego doświadczenia obalam tą teorie 😀
A ja godzin nie pilnowałem. Zawsze przed snem i już. Nieeee noo załamywać się nie wolno. Najwyżej lekarz i dalej działać.
Ja zawsze mówię: każda z nas jest inna i każda musi znaleźć na siebie sposób. Sprawdzać betę - nie sprawdzać bety
Robić wcześniej testy - nie robic
Robić testy owi - nie robić
Pic kawę w ciąży - nie pic.
Często są to nasze przekonania wynikające z oczytania w jakimś temacie, z zaleceń lekarza albo z przykrego doświadczenia.
Ale piękne jest to ze cel mamy wspólny i to nawet kilka:
1) zajść w ciąże
2) mieć zdrową, pięknie rozwijająca się ciaze
3) urodzić zdrowego różowego dzidziusia i zabrac go do domku ( i tu popłynęły mi łzy).

Kupie zaraz test sikany i zrobie w domu. Bo jak nie ciaza to co mnie tak meczy?
Nie no test sikany to bez sensu przecież skoro masz betę powyźej 2 we krwi, to w moczu masz jeszcze mniej i żaden test tego nie wykryje. Powtórz krew za dwa dni. Któraś dziewczyna na grupie tu tak miała, że po tych 48h z ledwo ponad 2 zrobiło jej się już kilkanaście.

To mi lekarze powiedzieli żebym nie robiła bo to nie ma sensu [emoji2372] Sama się uparłam żeby je robić przez jakiś czas i po czasie zrozumiałam, że akurat dla mnie to tylko niepotrzebny stres i strata pieniędzy...
Dla Ciebie strata pieniedzy, a moja przyjaciółka dzięki temu zaszla w drugim cyklu [emoji846] niech się każdy trzyma swoich metod- takich jakie uwaza za odpowiednie.
Gdybym nie miała dzieci to też uważam że seks do dwa dni to najlepsze rozwiązania. Ale niestety teraz nie mam nawet na co liczyć. A testy mi się pokrywają w 100% z okresem więc myślę że pik podają poprawnie. I cóż to za wydatek 17 zł za 50 testów [emoji6][emoji1745]

reklama
U mnie tak samo, jeszcze kilka dni temu mnóstwo dziwnych objawów a dziś poza bolącymi zderzakami i sluzem nic więcej, czekać aż @ przyjdzie.
Jak dziewczyny przed testowaniem? Ja przez ok tydzień miałam tyle objawow ze byłam pewna ze się udało. A teraz dwa dni do @ i nic. Wszystko przeszło, brzuch nie boli, jajniki zero, nawet piersi kompletnie nic. Ehhh pozostaje czekać

Do góry