reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A tak btw ten cykl był tak słaby że tylko ogórkowa mogłaby mnnie uratować... A moi mężczyźni zażyczyli sobie pomidorową.
Jak żyć [emoji1745]
Takiej mi ochoty ostatnio narobilyscie ta ogórkowa, że szukałam po sklepach dobrych ogórków, żeby zrobić. Niestety wszystkie takie dziwne w smaku, że się poddałam. Ale przywieźliśmy sobie prawdziwą kiszona kapustę od babci i 2 dni kapuśniak jadlam😂

reklama
To lepiej poznać swoje ciało, zapoznać się z szyjką macicy, rozpoznawać śluz, zauważać zmiany w wyglądzie i libido :) Nie macie tak na dni płodne? Ja na tej podstawie wiedziałam kiedy zaczyna się tych 7-10 dni płodności i wtedy szaleliśmy najczęściej :) A co do sprawdzenia owu czy jest OK to chyba lepiej monitoring. Przynajmniej będziesz pewna. Pozytywny test owu nie gwarantuje owu 🤷🏼‍♀️
A widzisz, ja myślałam ze te objawy to jest już zbliżająca się @ a tu się okazuje, ze plec, balon w brzuchu to dopiero zbliżająca się owulacja 😱

Jasne, że tak. Myślę, że testy sprawdzac się mogą na początku. Jeśli mimo wszystko nie zachodzi się w ciążę to wtedy należy szukać pomocy u lekarza bo może być właśnie ta jak ty mowisz czyli pęcherzyk nie pęka lub powód może być zupełnie inny 😙 wtedy trzeba szukać go gdzie indziej😊
O dokładnie!!!!

Ej dziewczyny a tak w sumie to po co tak wariować z tymi testami owu? Nie łatwiej i bezstresowo jest po prostu kochać się co 2 dzień od dnia ustąpienia @? Wtedy na bank nie przegapi się owu, a z nią i tymi testami naprawdę różnie bywa...
Dla mnie testy owu są bardziej tak dla potwierdzenia, kiedy jest bo cykle mam czasami nieregularne a nie jestem zbyt dobra w obserwacji śluzu, temperatury itp. Boboseksy i tak są regularnie, co 2-3 dni. Przytulanki tylko przed owu są nawet niewskazane, zwłaszcza gdy facet ma słabe nasienie. Długie przerwy sprawiają, że plemniki robią się stare, a zbyt krótkie, że plemniki są niedojrzałe.
Więc co 2 dni jest idealnie, w okresie owulacyjnym nawet codziennie. U mnie czasem jest problem, bo mijamy się przez pracę i kiedy test owu jest pozytywny to wiem, że warto wtedy skupić się bardziej😉 może np poczekać tą godzinkę aż mąż wróci z pracy i coś podziałać😀

To u mnie w obu ciazach gdyby nie testy to w zyciu bym nie wiedziala kiedy ta owulacja :-)
No właśnie ja nigdy bym nie pomyślała, ze czuje zbliżająca się owulacje. ZawsZe wiązałam to z @ a tu drugi miesiąc takie dolegliwości.
zgadzam się, ze jak nie wychodzi na testach to trzeba iść do lekarza, ale wtedy tez jest to dla lekarza jakaś informacja, że testy wychodzą, starania są, a finału brak.

No właśnie ja nigdy bym nie pomyślała, ze czuje zbliżająca się owulacje. ZawsZe wiązałam to z @ a tu drugi miesiąc takie dolegliwości.
zgadzam się, ze jak nie wychodzi na testach to trzeba iść do lekarza, ale wtedy tez jest to dla lekarza jakaś informacja, że testy wychodzą, starania są, a finału brak.
Dokladnie, mi nawet lekarz kazal 3 miesiace robic tedty owu po czym do niego przyjsc

reklama
Do góry