reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Amen! Zgadzam się w 100% :) Ja nie lubię takich licytacji, mój mąż robi to i to, a Twój nie?? Ja nie wiem, ale mój mąż to tamto i siamto. Nie mówię, że wy tak piszecie, tylko ogólnie, z życia [emoji6] Ja jestem matką kwoką, która jest na urlopie wychowawczym i córka nie chodzi do przedszkola [emoji6] Ciotki męża się nadziwić nie mogą czemu robię dziecku taką krzywdę [emoji6]
Objawowo my się tutaj wszystkie miesiącami / latami staramy o dziecko nie pisz nam tutaj ze niepsodzianka bo cię zjemy na obiad Hahahah

Dziewczyny ja jestem taka matką kwoką. Kocham być ze swoim synem i nigdy go nie zostawiam jak nie muszę. Nigdy bie nocowałam bez niego od kiedy się urodził (pomijając 3 dni w szpitalu po operacji pozamacicznej). Ja np nie wyobrażam sobie zostawić 3 mczne dziecko i jechać się zrelaksować. Nawet zazdroszczę kobietom jak tak potrafią ale ja jestem najszczęśliwsza jak jesteśmy w trojke. Nie mamy oboje z mężem potrzeby wyjazdu na noc sami chcemy pokazywac dziecku świat i żeby był przy nas. Także naprawdę każdy powinien robić tak żeby był sacEliwy. Nie patzrec czy sąsiadki mąż przewija dziecko a mój nie. Nie musi przewijać jeśli nie chce ale za to np wstaje w nocy, albo dba o mnie, albo czyta książeczki. U nas tatuś bawi się nierozważnie z małym, robią głupoty szaleją... a z mama są bardziej stateczne zabawy. Każdy musi w swoim domu po swojemu zarządzić tak żeby cała rodzina była sczesliwa. Ja czyje presję na zasadzie - zostaw go już on jest duzy itp a ja największa przyjemność mam wtedy kiedy jadę z nim, kiedy odpowiadam na jego pytania itp. Ten czas gdy dziecko jest małe jest taki krótki a ja naprawdę kocham dzieci. Także ja polecam zyc po swojemu :) i nie wbrew sobie nawet jeśli wszyscy naokoło zyja inaczej ;)
Amen

reklama
Dziewczyny, podzielcie się co ostatnio fajnego czytałyście, czy teraz czytacie? Ja ostatnio byłam na filmie, więc zapragnęłam przeczytać jeszcze raz :)Zobacz załącznik 1084274
Ja uwielbiam twórczość Tess Gerritsen oraz Chrisa Cartera❤️ ostrzegam, że jeżeli ktoś nie lubi kryminałów medycznych w których są naprawdę mocne opisy miejsc zbrodni to nie będzie dla nich. Ale mnie zawsze interesowała patologia sądową , więc... ❤️❤️❤️

Amen! Zgadzam się w 100% :) Ja nie lubię takich licytacji, mój mąż robi to i to, a Twój nie?? Ja nie wiem, ale mój mąż to tamto i siamto. Nie mówię, że wy tak piszecie, tylko ogólnie, z życia [emoji6] Ja jestem matką kwoką, która jest na urlopie wychowawczym i córka nie chodzi do przedszkola [emoji6] Ciotki męża się nadziwić nie mogą czemu robię dziecku taką krzywdę [emoji6]
Ja sama chyba zdecydowałabym się siedzieć z dzieckiem w domu.. Przecież one tak szybko rosną! I tak czy siak pójdą do szkoły a później wyfruną z gniazda.. A jeżeli mamy możliwość wykorzystać jeszcze ten rok czy dwa na bliskość z nim to czemu nie? 😊😙

Boże jak soe cieszę ze nie jestem sama na tym świecie bo narazie nie spotkałam drugiej takiej. A ile ma twoja córka? Mój syn zaczął chodzic do przedskola od września teraz ma 3 lata ale jest w przedszkolu tylko 5 h bo mamusia już po niego jedzie stęskniona a jak przychodzi to po godzinie myśle co ja zrobiłam Hahah. Ale uwielbiam
Tego małego gamonia nawet jak mnie wkurza :)

Apropo ogórkowej. W piątek byłam w biedrze i tak sobie myślę z dupy a może ogórkową ugotuje, nie pamiętając w ogóle o naszym forum i wieczorem zaglądając na forum przypomniałam sobie o tym i śmiałam się sama z siebie że to chyba podświadomość tak działa [emoji1787] nie mówiłam nic o tym swojemu facetowi i wczoraj jak byliśmy na zakupach on nagle mówi do mnie, może ogórkową na obiad byśmy zrobili?? No padłam [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mój na razie się wstrzymuje z badaniami.
Chyba jest przekonany, że ogórkowa wystarczy...

Ja polecam kryminały Harlana Cobena i Maxa Czornyja [emoji3]
Ogólnie mój stosik hańby do przeczytania rośnie bo brakuje mi czasu [emoji2957]
Dziewczyny, podzielcie się co ostatnio fajnego czytałyście, czy teraz czytacie? Ja ostatnio byłam na filmie, więc zapragnęłam przeczytać jeszcze raz :)Zobacz załącznik 1084274

reklama
My przedszkole planujemy. Ale jakoś żłobek mnie nie przekonuje (sama pracowałam w żłobku i wiem jak to niestety wygląda).

Ja wiem ze różne są sytuacje życiowe ale nigdy bym nie dała do żłobka małego dziecka. Dla mnie to za wiele. Ja przedszkole przeżywam bardzo a syn mimopowiada Wszytsko. Ale No ja jestem typowa kwoka [emoji4] nie mówię ze to normalne ale tak mam i nie planuje się zmienić Hahha Moje dziecko jest najważniejsze !
Edit: nie oceniam nikogo od razu zaznaczam mówię tylko o swoich odczuciac :)

Ostatnia edycja:
Do góry