reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

A tak ogolnie mam 2 synow 11 l. i 3 l.
I w sumie nie planowalismy 3 dziecka... na 28 lutego mam urologa i konsultacje na zabieg nerki... wiec jesli jestem w ciazy taka niespodzianka dosyc zaskakujaca! Pozytywna niespodzianka!😘

reklama
Wszystko fajnie dziewczyny jak piszecie że facet powinien bez mrugnięcia okiem iść na badanie nasienia ale raz że mojemu długo zajęło w ogóle zdecydowanie się na dziecko, dwa że jestem po antykoncepcji dopiero 4 miesiąc a trzy to chciałabym w ogóle wiedzieć czy mam owulację, bo jeśli nie mam to nawet nie wiem czy istnieje jeszcze jakiś problem z zajściem czy tylko albo aż brak owu no nie [emoji848][emoji846]

Dziewczyny, podzielcie się co ostatnio fajnego czytałyście, czy teraz czytacie? Ja ostatnio byłam na filmie, więc zapragnęłam przeczytać jeszcze raz :)
IMG_20200223_221252.jpeg

Wszystko fajnie dziewczyny jak piszecie że facet powinien bez mrugnięcia okiem iść na badanie nasienia ale raz że mojemu długo zajęło w ogóle zdecydowanie się na dziecko, dwa że jestem po antykoncepcji dopiero 4 miesiąc a trzy to chciałabym w ogóle wiedzieć czy mam owulację, bo jeśli nie mam to nawet nie wiem czy istnieje jeszcze jakiś problem z zajściem czy tylko albo aż brak owu no nie [emoji848][emoji846]
Kochana ja myśle ze każdy facet musi do tego dorosnąć. My się staraliśmy 3 lata to po takim czasie nie ma na co czekać aż najpierw ja, działaliśmy po prostu oboje. Wiem ze wielu facetów ma z tyk problem.

Wiadomo, każdy facet jest inny. To dla nich ciężki temat, jakby dla nas nie był, ale cóż [emoji849] Chodzi tylko o to, żebyś nie brała wszystkiego na siebie i do siebie nie miała pretensji. Ogólnie to kobiety są bardziej otwarte, coś jest nie tak, to chodzą i się leczą, szukają przyczyny, a faceci są tacy pewni, że u nich wszystko ok.

A tak ogolnie mam 2 synow 11 l. i 3 l.
I w sumie nie planowalismy 3 dziecka... na 28 lutego mam urologa i konsultacje na zabieg nerki... wiec jesli jestem w ciazy taka niespodzianka dosyc zaskakujaca! Pozytywna niespodzianka![emoji8]

Objawowo my się tutaj wszystkie miesiącami / latami staramy o dziecko nie pisz nam tutaj ze niepsodzianka bo cię zjemy na obiad Hahahah

Dziewczyny ja jestem taka matką kwoką. Kocham być ze swoim synem i nigdy go nie zostawiam jak nie muszę. Nigdy bie nocowałam bez niego od kiedy się urodził (pomijając 3 dni w szpitalu po operacji pozamacicznej). Ja np nie wyobrażam sobie zostawić 3 mczne dziecko i jechać się zrelaksować. Nawet zazdroszczę kobietom jak tak potrafią ale ja jestem najszczęśliwsza jak jesteśmy w trojke. Nie mamy oboje z mężem potrzeby wyjazdu na noc sami chcemy pokazywac dziecku świat i żeby był przy nas. Także naprawdę każdy powinien robić tak żeby był sacEliwy. Nie patzrec czy sąsiadki mąż przewija dziecko a mój nie. Nie musi przewijać jeśli nie chce ale za to np wstaje w nocy, albo dba o mnie, albo czyta książeczki. U nas tatuś bawi się nierozważnie z małym, robią głupoty szaleją... a z mama są bardziej stateczne zabawy. Każdy musi w swoim domu po swojemu zarządzić tak żeby cała rodzina była sczesliwa. Ja czyje presję na zasadzie - zostaw go już on jest duzy itp a ja największa przyjemność mam wtedy kiedy jadę z nim, kiedy odpowiadam na jego pytania itp. Ten czas gdy dziecko jest małe jest taki krótki a ja naprawdę kocham dzieci. Także ja polecam zyc po swojemu :) i nie wbrew sobie nawet jeśli wszyscy naokoło zyja inaczej ;)
Amen

reklama
Wiadomo, ze jak staracie sie 4 miesiace, tym bardziej po anty, to nie ma potrzeby od razu wysylac chlopa na badania :) dokladnie, nanpierw trzeba zaczac od owulacji czy wystepuje, jezeli tak, to zbadac wszystkoe hormony mastepnie sprawdzic droznosc jajowodow, ale jest czas, na spokojnie jeszcze :) mysle, ze warto rozmawiac o rakich rzeczach z mezczyzna, ale nie znaczy, ze od razu musi isc:) nam sie udalo dosyc szybko bo w 4 cs ale rozmawialismy o tym i maz mowil ze jak trzeba bedzie to oczywiście pojdzie na badania, choc myslalam ze reakcja noe bedzie taka pozytywna. A jak sie udalo to sie smial ze juz go na badania wysylalam :)

Do góry